Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Inefficiënte samenwerking met deurwaarders kost advocaten zeeën van tijd

17 oktober 2013 - Het gros van de advocaten kiest nog altijd een gerechtsdeurwaarder in de plaats waar een dagvaarding overhandigd wordt. Dat is inefficiënt, kost veel uren en leidt tot een oerwoud aan correspondentie en archieven.

Explootonline.com moet daar verandering in brengen. De gratis dienst is deze week gelanceerd.

Kantonbegrenzing
De oude kantonbegrenzing is al meer dan tien jaar afgeschaft. Desondanks duikt het gros van de advocaten de telefoongids in om een gerechtsdeurwaarder te vinden in de plaats waar een dagvaarding overhandigd moet worden. Bovendien is het niet ongebruikelijk dat advocaten van hetzelfde kantoor met verschillende gerechtsdeurwaarders werken. "Advocatenkantoren hebben hun exploten  bij verschillende deurwaarders ondergebracht. Het is veel werk om te achterhalen wat de status ervan is. Tijd- en geldverspilling in een tijd dat de tarieven toch al onder druk staan," aldus Dick Kruiswijk van Groenewegen en Partners Gerechtsdeurwaarders, de initiatiefnemer achter de dienst.

Uit frustratie geboren
Volgens Kruiswijk was er vraag naar een uniforme landelijke dienst die real time inzicht biedt in de status van ambtshandelingen. Een oplossing was in de markt echter nog niet voorhanden. Kruiswijk: "We hebben het uiteindelijk zelf gedaan. Het uitgangspunt was dat de advocaat over dezelfde informatie kan beschikken als wij. De advocaat kan zo de opdracht op de voet volgen. Zo nodig nog op het laatste moment intrekken. Zodra een tussenstap voltooid is, komt daar desgewenst automatisch een melding van."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.