Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Afschaffing VAR zet toegankelijkheid zorg onder druk

3 februari 2016 - Het afschaffen van de Verklaring Arbeidsrelaties (VAR) zet de toegankelijkheid van zorg onder druk. VvAA spreekt in een brief aan de leden van de Eerste Kamer haar zorg uit. De senaat stemt deze week over de nieuwe wet dba, die de VAR moet vervangen.

Lees verder  |  Reageer

‘De tijd is er rijp voor’

3 februari 2016 - Een aantal grote microbrouwers maakten er dit jaar al gebruik van: crowdfunding. Zo wisten o.a. Brouwerij Kees!, Oedipus, Oersoep, Kompaan, DAVO en Het Uiltje al samen 1,5 miljoen euro op te halen bij betrokken investeerders.

Lees verder  |  1 reactie

Woningshopper shopt zelf het hele interieur bij elkaar

3 februari 2016 - Na vele moeilijke jaren zit de verkoop van meubels weer in de lift. In 2015 steeg de omzet in de meubelindustrie met ruim elf procent, en in 2016 wordt een stijging van nog eens zes procent verwacht.

Lees verder  |  Reageer
Zoals verwacht: autoverkoop krijgt een knauw in januari

Zoals verwacht: autoverkoop krijgt een knauw in januari

2 februari 2016 - Dat je iedere cent maar één keer kan uitgeven blijkt maar weer gezien de sterk dalende autoverkopen in januari. Veel auto's waren immers in december al geregistreerd om zo nog (lang) te kunnen profiteren van de gunstigere bijtellingstarieven.

Lees verder  |  Reageer

Vooral mannen en jonge freelancers zien omzet in 2015 stijgen

2 februari 2016 - De gemiddelde omzet van mannelijke freelancers steeg in 2015, terwijl de omzet per vrouwelijke freelancer daalde met zo’n twee procent. Jongere flexwerkers zagen hun omzet daarbij harder stijgen dan ouderen.

Lees verder  |  Reageer

Crowdfunding voortvarend van start in 2016

2 februari 2016 - In januari is de totale Nederlandse markt van crowdfinance, crowdfunding via leningen en aandelen, uitgekomen op tien miljoen euro verdeeld over 71 crowdfundingprojecten.

Lees verder  |  Reageer

De laatste tien genomineerden leukste winkels en winkelstraten van 2015 zijn bekend

2 februari 2016 - Nog tien winkelstraten en winkels zijn in de race voor de winkelprijs van Nederland. Op nlstreets.nl kan iedereen stemmen op zijn favoriete winkelstraat en winkel van 2015.

Lees verder  |  Reageer
Groen licht voor Quantino en Quant F

Groen licht voor Quantino en Quant F

1 februari 2016 - Een autofabrikant die vanuit Liechtenstein opereert moet zich meteen al dubbel en dwars bewijzen. Het dwergstaatje dat grenst aan Zwitserland en Oostenrijk is immers nu niet bepaald een gevierd autoland. Dat zal waarschijnlijk wel altijd zo blijven, maar de firma nanoFlowcell kan evengoed wel eens een hele grote worden.

Lees verder  |  Reageer

Jouw boekhouding voor een maatpak: zo ruil je zakelijk zonder gedoe

1 februari 2016 - In crisistijd vallen veel ondernemers erop terug: ruilhandel. Dat klinkt heel middeleeuws, maar het is een prima oplossing als je even krap bij kas zit of bepaalde kennis niet in huis hebt. Je stapt gewoon naar een andere ondernemer en ruilt jouw dienst of product voor wat je nodig hebt. Jij checkt bijvoorbeeld de boekhouding van een videoproducent en krijgt er een fraaie bedrijfsfilm voor terug. Heel eenvoudig inderdaad, maar let op de valkuilen.

Lees verder  |  Reageer

Energiebesparing hot item voor ondernemend Nederland

1 februari 2016 - Vorige week maakte Stichting DOEN de vijf finalisten van de DOEN Energie[s]topper bekend, een nieuwe innovatiecompetitie op het gebied van energiebesparing. De finalisten laten ruim 100 deelnemende teams achter zich.

Lees verder  |  Reageer

Meer vraag agrarisch vastgoed vertaalt zich niet in aantal verkopen

1 februari 2016 - De belangstelling voor agrarische grond houdt aan. De prijzen zijn stabiel tot licht stijgend. In het eerste halfjaar van 2015 kwam de vraag voornamelijk uit de melkveesector, daar sluit de akkerbouwsector in de tweede helft van het jaar bij aan.

Lees verder  |  Reageer

Het innovatieve mkb is overall het gezondste mkb-type

29 januari 2016 - Recent ontwikkelde onderzoeksbureau Panteia, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, een nieuwe typologie van het mkb. Deze typologie sluit beter aan op de diversiteit binnen het mkb en beoogt daarmee beter herkenbaar te zijn voor zowel het bedrijfsleven als het beleid.

Lees verder  |  Reageer

Sterke stijging omzet zakelijke dienstverlening

29 januari 2016 - In de laatste twee jaar neemt de omzet in de zakelijke dienstverlening sterk toe als gevolg van de aanhoudende economische groei. Met een stijging van maar liefst 6,5 procent komt de omzet in 2015 uit boven de piek in 2008.

Lees verder  |  Reageer

'Schijnzelfstandigheid blijft bestaan in nieuwe ZZP-wet’

29 januari 2016 - De vervanging van de VAR door modelovereenkomsten en voorbeeldcontracten – per 1 mei aanstaande - lost het probleem van schijnzelfstandigheid in Nederland niet op. "Sterker nog: schijnzelfstandigheid blijft bestaan."

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
330  331  332  333  ...  541