Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vooral mannen en jonge freelancers zien omzet in 2015 stijgen

2 februari 2016 - De gemiddelde omzet van mannelijke freelancers steeg in 2015, terwijl de omzet per vrouwelijke freelancer daalde met zo’n twee procent. Jongere flexwerkers zagen hun omzet daarbij harder stijgen dan ouderen.

Dat blijkt uit onderzoek Tentoo. Het aantal vrouwelijke freelancers en flexwerkers steeg in 2015 met bijna twintig procent ten opzichte van 2014. Het aantal mannelijke freelancers steeg afgelopen jaar slechts met zo’n vijf procent.
 
Parttime
"De oorzaak voor het verschil in omzet tussen mannen en vrouwen ligt in het feit dat het leeuwendeel van de flexwerkende vrouwen parttime werkt en daardoor minder omzet genereert," verklaart Paul den Ronden, Algemeen Directeur bij Tentoo. "Onder de mannelijke freelancers is het aantal parttimers een stuk lager, dus is de gemiddelde omzet per mannelijke freelancer hoger."
 
Hogere omzet bij jonge garde
Uit het onderzoek blijkt verder dat meer jongeren hebben besloten om aan de slag te gaan als freelancer of flexwerker. Het aantal jonge freelancers tussen de 15-24 jaar is in 2015 met 43 procent gestegen, terwijl het aantal freelancende 45-54 jarigen met nog geen drie procent is gestegen. "Jongeren zijn kneedbaar en hebben veel potentie. Dat maakt hen erg aantrekkelijk", aldus Den Ronden.
Daarbij zagen de jongere freelancers en flexwerkers hun omzet meer groeien dan hun oudere collega’s. De omzet per jonge freelancer steeg met bijna zestien procent, terwijl de omzet per oudere freelancer (in de leeftijd van 45-44) een procent daalde.
 
Grote vraag naar freelancers en flexwerkers
Tentoo signaleert dat steeds meer bedrijven voor freelancers en flexwerkers kiezen. Het aantal freelancers per opdrachtgever steeg het afgelopen jaar namelijk met ruim drie procent. Het gemiddeld aantal gewerkte uren per freelancer daalde echter met twee procent. Wel steeg het tarief met gemiddeld ruim een procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.