Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

IT-markt in 2016 in teken van fusies en overnames

1 april 2016 - ABN AMRO constateert veel interesse in overnames en fusies binnen de IT-sector en verwacht dat het aantal fusies en overnames in 2016 het langjarig gemiddelde van 256 zal overtreffen. Bedrijven kijken naar overnames om schaalgrootte te realiseren. Ook het in huis halen van kennis is een argument voor overnames.

Lees verder  |  Reageer

VZR introduceert Autoregeling OK-keurmerk

1 april 2016 - De Vereniging Zakelijke Rijders introduceert het keurmerk 'Autoregeling OK'. Een keurmerk waarmee een werkgever aan haar medewerkers blijk kan geven van goed werkgeverschap op het gebied van mobiliteit.

Lees verder  |  Reageer
Hier is 'ie dan: de Tesla Model 3!

Hier is 'ie dan: de Tesla Model 3!

31 maart 2016 - Je moet het maar kunnen én willen: minstens anderhalf tot ruim twee jaar wachten op je nieuw bestelde auto. Maar volgens Elon Musk, de grote meneer bij Telsa, hebben 115.000 mensen daar geen enkel probleem mee. Zelfs over de aanbetaling van 1.000 dollar of euro per order werd niet moeilijk gedaan. En dat terwijl men nog niet eens wist wat men aan het kopen was. Een mini-Model S, zo blijkt nu.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven keren banken zonder juiste IT-beveiliging de rug toe

31 maart 2016 - Meer dan twee derde van de Nederlandse bedrijven geeft de voorkeur aan een bank met een solide reputatie op het gebied van beveiliging, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Banken die van beveiliging een prioriteit maken en maatregelen treffen om hen te beschermen tegen online financiële fraude, zullen in het voordeel zijn als het gaat om het behoud van bestaande en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Lees verder  |  Reageer

Diversiteit in ondernemerschap

31 maart 2016 - Volgens het CBS maken vrouwen hun opkomst in de ondernemerswereld: zowel mannen als vrouwen ondernemen met succes! In de crowdfundsector is deze trend merkbaar aanwezig.

Lees verder  |  1 reactie

Ondanks faillissementen voldoende stages in de retail

31 maart 2016 - In verreweg de meeste beroepsgroepen zijn voldoende stages en leerbanen beschikbaar voor mbo-studenten. Dat meldt de SBB Barometer. Het aanbod is groot genoeg in bijvoorbeeld horeca, transport, logistiek en bouw. Ook in de retail, waar de afgelopen maanden meerdere winkelketens failliet gingen, zijn voldoende stagemogelijkheden.

Lees verder  |  Reageer

Helft Nederlandse industrie heeft onveilige netwerken

30 maart 2016 - Simac en Cisco hebben onder de noemer ICT Industry Insights onderzoek laten doen naar de security van industriële bedrijven. Het meest opzienbarende feit is dat de helft van de industriële bedrijven de netwerken onvoldoende beveiligd heeft! Industriële bedrijven lopen hiermee een groot veiligheidsrisico.

Lees verder  |  Reageer

ZZP Pensioen nog meer voor en door zzp’ers

30 maart 2016 - Het bestuur van Stichting ZZP Pensioen, bestaande uit de vier leidende ZZP-organisaties, heeft 9 maart jl. haar deelnemersraad geïnstalleerd. Het is de eerste keer dat voor een individuele oudedagsvoorziening een deelnemersraad is opgezet. Dit ondersteunt een belangrijke pijler van het ZZP Pensioen: 'voor zzp’ers, door ZZP’ers'.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidswijzer 2016 geeft inzicht in arbeidsrecht

29 maart 2016 - De wetgeving op het gebied van arbeid en sociale zekerheid verandert ieder jaar fors. Zo wordt in 2016 de WW-duur stapsgewijs afgebouwd. En de Wet aanpak schijnconstructies moet oneerlijke concurrentie tussen bedrijven voorkomen. Werkgevers moeten voortdurend anticiperen op de nieuwe regels en maatregelen treffen om aan de wetgeving te blijven voldoen.

Lees verder  |  Reageer

De impact van de preventiemedewerker in MKB-bedrijven

29 maart 2016 - Wat levert het aanstellen van een preventiemedewerker nu precies op? Een veel gehoorde vraag die lastig is te vatten in harde cijfers of geld. TNO interviewde MKB-bedrijven met de vraag wat investeren in veilig en gezond werken hun oplevert.

Lees verder  |  1 reactie

Zakenvrouw van het Jaar 2016: blijf investeren in jezelf

29 maart 2016 - De Entrepreneurs’ Organization NL feliciteert haar voorzitter: Vivienne van Eijkelenborg. De topvrouw van Difrax is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2016.  Ze wordt een echte ondernemer genoemd, motiveert vrouwen met ambities, is het boegbeeld van de Entrepreneurs’ Organization en ondertussen runt ze ook nog eens een miljoenenbedrijf.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemer onderschat nog altijd het belang van informatiebeveiliging

25 maart 2016 - Het is niet meer de vraag of ondernemers digitale aanvallen zullen ondervinden, maar de vraag is slechts wanneer. Informatiebeveiliging staat ondanks dagelijkse berichten over DDoS-aanvallen, datagijzeling en datalekken niet altijd hoog op de agenda van ondernemers.

Lees verder  |  Reageer

Onaangekondigde audits bij certificering hebben grote gevolgen

25 maart 2016 - Veel bedrijven en organisaties in Nederland zijn gecertificeerd volgens internationale normen zoals ISO 9001 en ISO 14001. Toetsing op de normeisen vindt altijd aangekondigd plaats. Deze werkwijze gaat vanaf het tweede kwartaal van 2016 veranderen.

Lees verder  |  1 reactie

Aanpak tellerfraude auto's kan veel strenger

25 maart 2016 - Fraude met kilometerstanden van auto's kan in Nederland veel strenger aangepakt worden. Bijvoorbeeld door een carpass verplicht te stellen, net zoals in België, of bij de import van auto's strenger te controleren op de juistheid van de kilometerstand. Het probleem van tellerfraude is namelijk tien keer groter dan gedacht. Het gaat niet om 163.000, maar om 1,7 miljoen auto's.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
320  321  322  323  ...  541