Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

De impact van de preventiemedewerker in MKB-bedrijven

29 maart 2016 - Wat levert het aanstellen van een preventiemedewerker nu precies op? Een veel gehoorde vraag die lastig is te vatten in harde cijfers of geld. TNO interviewde MKB-bedrijven met de vraag wat investeren in veilig en gezond werken hun oplevert.

Met vier concrete praktijkvoorbeelden wordt op depraktijk.inpreventie.nl  de toegevoegde waarde in deze vier MKB-bedrijven getoond, inclusief concrete resultaten.
De praktijkvoorbeelden zijn gepresenteerd vanuit de verschillende perspectieven van de directeur, een collega en de preventiemedewerker, waardoor een breed beeld ontstaat van het effect van de preventiemedewerker in de organisatie. De concrete resultaten variëren van een lager verzuim en hogere medewerkerstevredenheid tot aanzienlijke kortingen op verzekeringspremies.
 
Kleine bedrijven uit verschillende branches
De vier geïnterviewde bedrijven vertegenwoordigen verschillende risicovolle en minder risicovolle branches. Motivaties om een preventiemedewerker aan te stellen variëren van 'willen voldoen aan de wetgeving' tot 'ervaring met de keiharde gevolgen van een zeer ernstig ongeval'. En, zoals een van de directeuren aangeeft: "Het onderbuikgevoel dat het beter gaat, is bevestigd: alles wordt beter, schoner, beter geordend en overzichtelijker. Daardoor wordt er ook beter en sneller gewerkt."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Hans

29-03-2016 13:14  |  

Ik kan mij zeer vinden in dit nieuwsbericht. De rol van een preventiemedewerker wordt vaak onderschat. Eerder was ik werkzaam bij een bureau dat zich bezig hield met het adviseren mbt preventie. Uit de praktijk blijkt dat veel ziektegevallen en bedrijfsongevallen voorkomen kunnen worden. Waardevol artikel dus!
Groet,
Hans
(Klik hier)

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.