Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Arbeidswijzer 2016 geeft inzicht in arbeidsrecht

29 maart 2016 - De wetgeving op het gebied van arbeid en sociale zekerheid verandert ieder jaar fors. Zo wordt in 2016 de WW-duur stapsgewijs afgebouwd. En de Wet aanpak schijnconstructies moet oneerlijke concurrentie tussen bedrijven voorkomen. Werkgevers moeten voortdurend anticiperen op de nieuwe regels en maatregelen treffen om aan de wetgeving te blijven voldoen.

Om ondernemers en personeelsfunctionarissen op de hoogte te houden van de laatste wijzigingen en de impact daarvan op hun organisatie, brengt BDO Legal voor de vijftiende keer de Arbeidswijzer uit. Het boekje is een handig naslagwerk dat de lezer inzicht geeft in alle relevante arbeidsrechtelijke onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen op de website van BDO een gratis exemplaar aanvragen.

Kennis van arbeidskansen
"In ons dagelijks werk merken we dat veel werkgevers het lastig vinden de wijzigingen in arbeidsrecht bij te houden," zegt mr. Bram Hautvast, partner bij BDO Legal. "Met name de impact van de wijzigingen en hoe daar in de praktijk mee om te gaan, zijn aandachtspunten bij veel ondernemers." Tegelijkertijd bieden wijzigingen ook kansen. Zo is het dit jaar civielrechtelijk aantrekkelijker gemaakt om AOW-gerechtigde werknemers in dienst te nemen en kan een onderneming minder kwetsbaar worden gemaakt als flexibele arbeid op een juiste wijze wordt ingezet.

Klik hier voor de infographic over dit onderwerp. 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.