Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven keren banken zonder juiste IT-beveiliging de rug toe

31 maart 2016 - Meer dan twee derde van de Nederlandse bedrijven geeft de voorkeur aan een bank met een solide reputatie op het gebied van beveiliging, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Banken die van beveiliging een prioriteit maken en maatregelen treffen om hen te beschermen tegen online financiële fraude, zullen in het voordeel zijn als het gaat om het behoud van bestaande en het binnenhalen van nieuwe klanten.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim negen op de tien (93 procent) van de bedrijven bij hun dagelijkse activiteiten nu gebruik maakt van online bankieren. De mogelijkheid om bankdiensten te gebruiken zonder een fysiek bezoek aan een bank geeft veel voordelen, waaronder verbeterde responstijden en lagere operationele kosten.
 
Online fraude
Dit gemak kan echter ook nadelen hebben, want het maakt bedrijven kwetsbaar voor online financiële fraude en geeft cybercriminelen een nieuwe manier om de IT-infrastructuur van het bedrijf in gevaar te brengen. Meer dan de helft (59 procent) van de door Kaspersky Lab ondervraagde bedrijven in Nederland begrijpt deze risico's en het belang van het implementeren van alle mogelijke veiligheidsmaatregelen ter bescherming van hun kritische gegevens.
 
Gegevensbescherming
Als het gaat om het beschermen van hun gegevens, speelt beveiliging een sleutelrol voor bedrijven bij het selecteren van een bank. De helft (51 procent) van de ondervraagde bedrijven verklaart dat zij banken selecteren op basis van hun beveiligingsreputatie. Negen op de tien (90 procent) is bereid om extra te betalen bij een bank met een sterk beveiligingsbeleid en bewezen prestaties op het gebied van beveiliging. 27 procent van de bedrijven zegt ook dat ze zelf betere maatregelen moeten nemen, met het oog op de bescherming van online financiële transacties met hun banken.
 
Dienstverlening
Om de best mogelijke dienstverlening aan zakelijke klanten te bieden en de nodige gemoedsrust over de veiligheid van data en transacties te verschaffen, is een uitvoerige beveiligingsaanpak van vitaal belang.  
Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux, verklaart: "In de huidige technologie-gedreven omgeving opereren banken meer als IT-bedrijven dan financiële instellingen. Al hun interacties met klanten en partners zijn geautomatiseerd en informatie wordt online gedeeld en opgeslagen. Afgezien van de voordelen hiervan, maakt het bankprocessen wel kwetsbaar. Iedere inbreuk op de IT-infrastructuur kan leiden tot enorme dataverliezen, of nog erger, ernstige financiële schade en reputatieschade. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat banken ook meer gaan denken als IT-bedrijven en beveiliging een prioriteit maken bij het ontwikkelen en leveren van hun diensten."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.