Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

88 procent Nederlandse bedrijven geconfronteerd met te late betalingen

15 april 2016 - Bijna negen van de tien Nederlandse bedrijven kregen vorig jaar te maken met achterstallige betalingen door zakelijke klanten. Twintig procent van de ondernemers moest hierdoor betalingen aan hun eigen leveranciers noodgedwongen uitstellen.

Lees verder  |  Reageer

Drie eigenschappen van optimistische en data-driven mkb-bedrijven

15 april 2016 - Nederlandse midden- en kleinbedrijven (mkb) die het gevoel hebben dat ze op hun big data kunnen vertrouwen voor het nemen van zakelijke beslissingen, zien hun financiële toekomst bijna twee keer zo vaak zonnig tegemoet als bedrijven die dat niet doen.

Lees verder  |  Reageer
De Aston Martin Vantage GT8 is ontketend!

De Aston Martin Vantage GT8 is ontketend!

14 april 2016 - Na een korte teasercampagne en daags nadat hij als prototype werd betrapt op de Ring stelt Aston Martin haar extreemste Vantage ooit voor: de GT8.

Lees verder  |  Reageer

ZZP'ers massaal gedumpt vanwege afschaffing VAR

14 april 2016 - Bedrijven nemen momenteel op grote schaal afscheid van zzp'ers en freelancers. Dit met het oog op de afschaffing van de VAR en de invoering van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (wet DBA) per 1 mei 2016. Bedrijven hebben weinig vertrouwen in de nieuwe wet en zoeken daarom massaal naar alternatieven met meer zekerheid, zoals detachering en payrolling.

Lees verder  |  6 reacties

Tips voor het kiezen van de juiste vergadertafel

14 april 2016 - De vergadertafel is een plek waar u en uw medewerkers alert aan zit te werken. Het is de plek waar u ideeën uitgewisseld, plannen maakt en grote beslissingen moet maken. Dan mag deze tafel er best mooi en inspirerend uitzien. Paul Hartog van Meneer van Hout geeft advies over het kiezen van de juiste vergadertafel voor uw kantoor.

Lees verder  |  Reageer

Tien tips om de SEO van uw webwinkel te verbeteren

14 april 2016 - SEO is een belangrijk onderwerp voor webwinkels. Als u hier geen beleid in voert riskeert u dat u impressies, klikken en sales misloopt. Er zijn veel elementen die bij een webwinkel geoptimaliseerd kunnen worden. Daarbij is dit een doorgaand proces, vanwege de regelmatige veranderingen van algoritmes op zoekmachines en de veranderingen van uw productcatalogus.

Lees verder  |  9 reacties

Tarieven externe IT-professionals in de lift

13 april 2016 - Het gemiddelde tarief van de externe IT-professional is het afgelopen jaar flink gestegen. Waar eerder de tarieven voor zelfstandige IT’ers daalden met een procent, heeft dit plaatsgemaakt voor een stijging van 4,5 procent. Inhurende organisaties maken daarnaast steeds minder vaak verschil in tarief tussen gedetacheerden en zelfstandige professionals.

Lees verder  |  1 reactie

Winkelimago stijgt ondanks kaalslag retail

13 april 2016 - Terwijl de sanering onder winkels hardnekkig voortzet, beleven de grootste retailmerken qua imago hoogtijdagen. Online warenhuis bol.com spant daarin wederom de kroon. Ook fysieke winkelketens laten een positieve ontwikkeling zien, blijkt uit het nieuwe Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Lees verder  |  Reageer

MKB herstelt zich razendsnel

12 april 2016 - Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers in het eerste kwartaal van 2016 met 30 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2015.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten letten minder op duurzaamheid

11 april 2016 - 22 procent van de Nederlanders zegt bij het kopen van producten of diensten er in grote mate op te letten of ze goed zijn voor mens, maatschappij en milieu. Dat is ruim een kwart minder dan twee jaar geleden. Zij vinden dat bedrijven meer dan zijzelf hiervoor verantwoordelijk zijn.

Lees verder  |  2 reacties

Stijging cao-lonen opmerkelijk stabiel

11 april 2016 - De door werkgevers en werknemers in maart afgesloten cao’s kennen een loonafspraak van 1,47 procent. Dat is niet alleen vrijwel gelijk aan het gemiddelde van de voorafgaande maanden, maar ook van de afgelopen twee jaar. De loonafspraken zwermen al geruime tijd rond de 1,5 procent, met uitschieters naar boven van rond de 2,0 procent en naar beneden van rond de 1,0 procent.

Lees verder  |  Reageer

Snel 'up and running' na een fusie of overname

8 april 2016 - Ondernemingen verwachten veel succes van een fusie of overname. Het idee is immers dat het bedrijven laat profiteren van elkaars klanten en krachten. Maar de werkelijkheid is vaak minder rooskleurig: vijftien procent ontaardt in een ramp en nog eens 70 procent behaalt niet de gestelde voordelen.

Lees verder  |  Reageer

VNO-NCW en MKB-Nederland: herbezinnen op referenda

8 april 2016 - De uitslag van het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne vraagt een serieus antwoord van de politiek vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties wijzen wel op de dilemma's die referenda duidelijk met zich mee brengen. Wat is de waarde wanneer 70 procent van de kiezers niet stemt?

Lees verder  |  Reageer

Crowdfinance in Nederland - kwartaalgroei van negen procent

8 april 2016 - De markt van crowdfinance in Nederland is sterk gegroeid in het eerste kwartaal van 2016. Dit blijkt uit een rapport opgesteld door Crowdfundmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen uitgekomen op 30 miljoen euro verdeeld over 238 projecten.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
318  319  320  321  ...  541