Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Aantal verzuimmeldingen in mei dertien procent hoger dan mei vorig jaar

21 juni 2022 - Het aantal verzuimmeldingen bij mkb-ondernemingen is in mei dit jaar 13 procent hoger dan in mei vorig jaar. Vergeleken met mei 2018 en 2019, de twee pre-coronajaren, ligt het aantal meldingen gemiddeld 37 procent hoger. Dit blijkt uit cijfers van verzekeraar Interpolis. Uit de maandelijkse BedrijvenMonitor van de verzekeraar komt naar voren dat 44 procent van de ondernemers zich momenteel zorgen maakt over een hoog verzuimpercentage.

Lees verder  |  Reageer

Thuiswerken nog steeds taboe

14 juni 2022 - Thuiswerken is bij veel bedrijven – ook na de lockdowns – nog steeds taboe. Slechts een op de drie werknemers mag thuiswerken wanneer hij of zij dat wil en veel werknemers willen vaker thuiswerken dan de werkgever toestaat. Dat blijkt uit onderzoek (onder 1000 Nederlanders) door Workplace Giving. Ook zijn weinig werknemers enthousiast over de manier waarop werkgevers het hybride werken organiseren.

Lees verder  |  Reageer

Een derde overweegt werkgever te verlaten vanwege ontoereikende samenwerkingstools

13 juni 2022 - Corel Corporation kondigt de resultaten aan van hun eerste onderzoek over samenwerking. Uit het onderzoek blijkt dat 32 procent van de werknemers hun werkgever hebben verlaten of dit overwegen te doen vanwege een slechte ervaring op het gebied van samenwerking. Daarnaast claimt maar liefst 61 procent van de respondenten dat slechte samenwerking hen ten minste 3 tot 5 uur per week aan productiviteit, 22 procent zegt zelfs tot wel zes uur per week te verspillen.  

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven met grensarbeiders: waar aan te denken?

8 juni 2022 - Krapte op de arbeidsmarkt en schaarste aan vakpersoneel zorgen ervoor dat veel bedrijven steeds vaker ook over de landsgrenzen heen op zoek gaan naar nieuwe medewerkers. Een zinvolle stap, want personeel uit het buurland kan zorgen voor nieuwe perspectieven of zelfs toegang tot een nieuwe markt verschaffen.

Lees verder  |  Reageer

Gebrek aan persoonlijke ontwikkeling op werkvloer reden om nieuwe werkgever te zoeken

7 juni 2022 - Maar liefst 45 procent van de Nederlandse werknemers is geneigd op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever bij onvoldoende mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van GoodHabitz, Europese marktleider op het gebied van online trainen, naar het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkplek. Hiervoor ondervroeg onderzoeksbureau Markteffect in totaal 13.615 werknemers in dertien Europese landen. 

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers, stop de controle op thuiswerkers en stuur aan op vertrouwen

3 juni 2022 - Thuiswerken is een blijvertje. Door de coronacrisis is (gedeeltelijk) thuiswerken zelfs voor veel werknemers een voorwaarde geworden om het plezier in hun baan te behouden. ​​Bij een groot deel van werkgevers blijkt thuiswerken echter vooral het wantrouwen tegen de werknemer aan te wakkeren. Werkgevers zetten steeds vaker software in om thuiswerkers te controleren.

Lees verder  |  Reageer

Medewerkers van kleine organisaties voelen het meeste vertrouwen, trots en plezier

3 juni 2022 - Medewerkers die in dienst zijn bij kleine organisaties voelen het meeste vertrouwen, trots en plezier op de werkvloer. Dit blijkt uit een data-analyse van Great Place to Work, wereldwijd specialist op het gebied van goed werkgeverschap en bekend van de gelijknamige certificaten. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 24.000 medewerkers bij 189 organisaties, met een gemiddeld rapportcijfer van 7,0 of hoger op de jaarlijkse wereldwijde Trust Index.

Lees verder  |  Reageer

Kwart wil geen mensen in dienst die niet aan ideaalbeeld voldoen

27 mei 2022 - Ondanks de enorme tekorten op de arbeidsmarkt is een kwart van de werkgevers nog altijd op zoek naar het schaap met de vijf poten. Iemand aannemen die bijvoorbeeld herstellende is van een burnout, gehandicapt is of lang werkloos is, behoort in veel gevallen niet tot de mogelijkheden. Zestigplussers hebben de grootste kans op een baan, al zit 16 procent daar ook niet op te wachten.

Lees verder  |  Reageer

Kwart MKB’ers ligt wakker van personeelstekort

27 mei 2022 - Maar liefst een kwart van de MKB-ondernemers in Nederland ligt ’s nachts wakker van een tekort aan personeel. Zij hebben tegenwoordig enorm veel op hun bord liggen. Dit geeft onrust, extra druk en verstoort de werk/privé-balans. Dat blijkt uit de MKB Werkgeversmonitor van Please, een onderzoek uitgevoerd onder 306 MKB-werkgevers.

Lees verder  |  Reageer

Vier tips om de productiviteit van kantoorpersoneel te verhogen

25 mei 2022 - Dat tijd kostbaar is, is voor ondernemingen al lang geen geheim meer. Efficiënt werken en de productiviteit verhogen, zijn aan de orde van de dag. Menselijk kapitaal is belangrijk en werknemers verdienen een goede werkomgeving waarin het aangenaam en constructief werken is. Eenmaal aan deze voorwaarde voldaan is, zal de productiviteit een stuk hoger liggen.

Lees verder  |  Reageer

Succesformule familiebedrijven ontcijferd: ze presteren beter door informeel management

25 mei 2022 - Voor het eerst is er wetenschappelijk antwoord op de vraag waarom familiebedrijven beter presteren dan vergelijkbare bedrijven waar geen familie aan het roer staat. Door de inzet van informele managementtechnieken maken familiebedrijven in termen van financiële performance, productiviteit en innovatie significant het verschil.

Lees verder  |  Reageer

Gaat jouw kantoor (óók) 24 uur open?

20 mei 2022 - Lange tijd werd gedacht dat 24/7 service verlenen enkel relevant was voor de B2C-markt, maar is dit wel zo? De verschillen tussen consumenten en zakelijke klanten worden namelijk steeds kleiner. Zo signaleert Maxilia Relatiegeschenken een significante groei aan traffic in de avonduren ten opzichte van 2020, waarvan 52 procent mobiel plaatsvindt met een piek tussen 20.00 en 22.00 uur.

Lees verder  |  Reageer

Loonafspraken lopen sterk op

18 mei 2022 - Met een gemiddelde van 3,4 procent zijn de afgesproken loonsverhogingen in april de hoogste van de afgelopen detien jaar. Het vorige ‘record’ dateert van onmiddellijk na het uitbreken van de crisis van 2008-2009. De in het voorjaar van 2021 ingezette opwaartse trend in de loonafspraken is hiermee versterkt doorgetrokken.

Lees verder  |  Reageer

Verhogen uurloon horecapersoneel voorkomt sluiting horecazaken

11 mei 2022 - Horecapersoneel aantrekken met een hoger uurloon is nog steeds winstgevender dan het (tijdelijk) sluiten van een horecazaak. Dat blijkt uit een berekening van Youbahn op basis van een data-analyse. Iedereen weet dat horecaondernemers kampen met een groot personeelstekort en dat de financiële reserves op zijn vanwege de coronacrisis.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  67