Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Vakantie in coronatijd: hoe stuurt u medewerkers veilig op reis?

23 juli 2021 - Het zomerseizoen is weer aangebroken en daar trapt van origine ook het vakantieseizoen mee af. Hoewel het vaccinatieprogramma wereldwijd op stoom komt, verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over landen die van kleurcode veranderen. Waar een vakantieland vandaag nog geel kleurt, kan dit morgen veranderen naar oranu of zelfs rood.

Lees verder  |  Reageer

Zorgt de pandemie voor de opkomst van freelancers?

22 juli 2021 - Inmiddels is wel duidelijk dat flexibiliteit en de work-from-anywhere benadering steeds populairder wordt onder werknemers. De gedwongen overstap naar werken op afstand is voor veel werknemers een openbaring geweest en de flexibiliteit van het thuiskantoor wordt meer dan ooit gewaardeerd.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidsmarkt transport en logistiek herstelt verder

19 juli 2021 - De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek toont verder herstel in het eerste kwartaal van 2021. Uit de meest recente Sectormonitor blijkt dat het aantal vacatures voor werknemers transport en logistiek toeneemt. Ook het aantal werkgevers groeit. En was er door de Coronacrisis in heel 2020 nog sprake van omzetverlies, begin 2021 is er weer sprake van omzetgroei in het goederenvervoer en de logistieke dienstverlening. Meer ondernemers geven aan dat zij in de komende drie maanden een toename van hun personeelsbestand verwachten. Wel loopt de uitstroom naar pensioen sterk op.

Lees verder  |  Reageer

Gezondheid! Zo maakt u het als werkgever aantrekkelijk om deze zomer vrije dagen op te nemen

30 juni 2021 - De Nederlandse werknemer is voorzichtig met het opnemen van vakantiedagen sinds het land in maart vorig jaar in lockdown ging. Dat zorgt voor een ongunstig overschot aan vakantiedagen voor ondernemers. En dat terwijl het – juist nu – zo belangrijk is om af en toe pas op de plaats te maken. Wellicht dat de zomer de ideale aanjager is van mentale gezondheidsdagen.

Lees verder  |  Reageer

AbbVie, AFAS Software, TalentCare en Viisi Hypotheken Best Workplaces Nederland

18 juni 2021 - Vorige week heeft Great Place to Work de Best Workplaces van Nederland bekendgemaakt. Biofarmaceut AbbVie won in de categorie multinationals. Onder grote bedrijven is AFAS Software benoemd tot Best Workplace terwijl TalentCare en Viisi Hypotheken bovenaan zijn geëindigd in de categorieën middelgroot en klein.

Lees verder  |  Reageer

Kan ik werknemers verplichten om naar kantoor te komen?

31 mei 2021 - Nu de samenleving langzaam maar zeker weer wat opent, kunnen we in datzelfde tempo ook ons ‘oude leven’ weer oppakken. Desalniettemin blijven er vanwege de coronapandemie genoeg vragen voor werkgevers bestaan rondom de juiste aanpak. Die willen ervoor zorgen dat ze alle benodigde maatregelen voor hun medewerkers hanteren wanneer ze naar kantoor komen, en tegelijkertijd de zaken draaiende houden.

Lees verder  |  Reageer

Effectory’s World-class Workplace roept a.s.r. uit tot dé beste werkgever van Nederland

28 mei 2021 - Effectory onthult de drie beste World-Class Workplaces van 2021. Het World-class Workplace (of ook wel het Beste Werkgevers-) keurmerk wordt toegekend aan iedere organisatie die op werkgeverschap en employee Net Promotor Score (eNPS) boven de benchmark van een bepaald land of de globale benchmark scoort.

Lees verder  |  Reageer

Zo houdt u uw thuiswerkende medewerkers betrokken

25 mei 2021 - Heeft uw personeel vanwege de coronamaatregelen het afgelopen jaar ook veel thuisgewerkt? Door het werken op afstand is een hele andere dynamiek ontstaan, dan wanneer u ze iedere dag op het werk gezien zou hebben. Werk is namelijk zoveel meer dan alleen het uitvoeren van taken. De werkvloer is voor veel mensen echt een plaats waar ze hun identiteit aan ophangen.

Lees verder  |  Reageer

Sinds coronacrisis onderhandelen sollicitanten over thuiswerken, flexibele uren en vaste aanstelling

25 mei 2021 - HR-professionals zien sinds de coronacrisis een verschuiving in de eisen van kandidaten rondom (secundaire) arbeidsvoorwaarden. De meest genoemde is dat de sollicitant vaker eisen stelt met betrekking tot thuiswerken. Ruim een derde (35 procent) geeft dit aan. Een kwart merkt op dat potentiële kandidaten meer waarde hechten aan flexibele werkuren.

Lees verder  |  Reageer

Thuiswerkend Nederland wordt liever gestuurd op output dan uren

19 mei 2021 - Twee derde van werkend Nederland vindt dat wanneer medewerkers thuiswerken, productiviteit leidend moet zijn in plaats van gewerkte uren. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR, juridische HR-kennispartner, onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week.

Lees verder  |  Reageer

Vier op de tien mkb’ers in zakelijke dienstverlening investeren meer in welzijn personeel

11 mei 2021 - Bijna vier op de tien mkb’ers in de zakelijke dienstverlening investeren sinds corona meer in het welzijn van hun werknemers, die als gevolg van de pandemie veel meer thuiswerken dan voorheen. Dit doen zij onder meer door het stimuleren van een dagelijkse wandeling (41 procent), het geven van kortingen op gezonde maaltijden (dertien procent) en door (online) sportlessen te organiseren (dertien procent).

Lees verder  |  Reageer

Een verzuimapplicatie kan ook voor uw bedrijf verstandig zijn

6 mei 2021 - Als u nieuwe medewerkers aanneemt, verwacht u loyaliteit, kennis, kunde en een wil om hard te werken. Als een medewerker bij u in dienst treedt, verwacht deze prettige en gezonde arbeidsomstandigheden en mogelijkheden om talenten te ontplooien en wellicht door te groeien. Meestal is de match tussen uw bedrijf en uw medewerkers goed te noemen. Toch zult u ook een aantal medewerkers hebben die regelmatig verzuimen.

Lees verder  |  Reageer

Flexibel bijverdienen in horecabranche onverminderd populair bij jongeren en studenten

4 mei 2021 - De horeca blijft vooralsnog een van de aantrekkelijkste branches voor jongeren en studenten om op flexibele basis bij te verdienen. Dat blijkt uit een enquête die NOWJOBS heeft afgenomen onder jongeren in het eigen bestand en externe potentiële ‘horecatoppers’. Wel is er bij mensen met horeca-ervaring veel behoefte aan een ‘opfriscursus’, en wil het merendeel van de geënquêteerden zonder horeca-ervaring graag eerst een horecatraining volgen. Hier liggen dus kansen voor horecaondernemers die nu en straks op zoek zijn naar schaars personeel.

Lees verder  |  Reageer

De grote impact van zoiets ‘kleins’ als een kop koffie

29 april 2021 - Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de dagelijkse gang van zaken binnen bedrijven sterk is veranderd. Hoeven u en medewerkers niet perse aanwezig te zijn op het werk? Dan is het advies om thuis te werken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Contact met medewerkers (en hun onderlinge contact) verloopt veelal via de telefoon, videobellen of mail.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  60