Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Kunnen werknemerbenefits het verschil maken?

4 november 2021 - Hoe we in Nederland onze werkdagen gemiddeld indelen? Bij een fulltime werkweek van veertig uur gaat het dagelijks om acht uur werken, acht uur (minus reistijd) vrij en acht uur slaap. In een onderneming besteden medewerkers een significant deel van hun week en daarbij hun leven. Daarom is het van groot belang dat ze zich op hun gemak voelen en vooral gewild.

Lees verder  |  Reageer

Hogere loonafspraken in cao’s

25 oktober 2021 - De in september gemaakte loonafspraken zijn met een gemiddelde van 2,4 procent de hoogste sinds de corona-pandemie en -maatregelen een rol spelen in het arbeidsvoorwaarden­overleg. Het aantal nieuwe afgesproken cao’s was in de afgelopen maand zeventien, een normaal aantal.

Lees verder  |  Reageer

Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

22 oktober 2021 - 44 procent van de Nederlandse horeca werkt met minder personeel dan ze eigenlijk nodig hebben. Dit komt naar voren in een wereldwijd onderzoek van Lightspeed. Lightspeed heeft zijn ‘Globale Stand van Zaken in de Horeca’-rapport gepubliceerd, waarin 850 restauranthouders, managers en exploitanten uit zes landen (de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland) werden gevraagd naar regionale uitdagingen en trends.

Lees verder  |  Reageer

Wat is Daily Performance Management en hoe pas je het toe?

19 oktober 2021 - Als (productie)bedrijf wil je je operationele informatie zo eenvoudig en duidelijk mogelijk visualiseren. Daily Performance Management (DPM) is een visuele methode om de prestaties van een team te meten en stelt teams in staat om zelf verbeteringen door te voeren. Door gebruik te maken van een digitaal platform kan iedereen in het team, locatie onafhankelijk, zien hoe het team ervoor staat en op welke punten verbetering nodig is.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidsmarkt transport en logistiek herstelt verder maar tekort aan personeel neemt toe

15 oktober 2021 - De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek toont verder herstel in het tweede kwartaal van 2021. Uit de meest recente Sectormonitor blijkt dat het aantal vacatures voor werknemers transport en logistiek op een hoog niveau ligt en het aantal werkgevers stijgt. De omzet groeit stevig in het goederenvervoer en de logistieke dienstverlening.

Lees verder  |  Reageer

Flexwerken vervangt salaris als belangrijkste werkmotivator

7 oktober 2021 - Bij de keuze voor een werkgever, wint de mogelijkheid voor flexibel werken het van het salaris. Flexibiliteit en autonomie zijn daarmee voortaan belangrijker dan financiële motivatoren voor de meeste werknemers. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Jabra; het Jabra Hybrid Ways of Working 2021 Global Report, dat is uitgevoerd onder 5.000 werknemers in vijf landen wereldwijd.

Lees verder  |  Reageer

Gelijkheid, diversiteit en inclusie: goed voor de medewerkers, maar ook goed voor het bedrijf?

29 september 2021 - Nederlandse bedrijven vinden gelijkheid, diversiteit en inclusie (equity, diversity & inclusion – ED&I) op de werkvloer belangrijk, maar dan vooral voor het welzijn van de medewerkers. Ze denken niet dat investeren in ED&I veel positieve invloed heeft op het succes van het bedrijf of op de innovatiekracht. Zeker in dat laatste verschillen Nederlandse bedrijven nogal van organisaties andere landen. 

Lees verder  |  Reageer

Hoe speel je in op de veranderende behoeften van werknemers?

27 september 2021 - De pandemie veranderde het dagelijkse leven van miljoenen werknemers. Mensen over de hele wereld ontdekten dat ze eigenlijk vanaf iedere locatie prima door kunnen werken en dus niet langer vijf dagen per week op kantoor aan een bureau gekluisterd hoeven te zitten. De prioriteiten van de werknemer verschoven daardoor in wat we ondertussen al een tijdje ‘het nieuwe normaal’ noemen.

Lees verder  |  Reageer

Cao-onderhandelingen komen weer op gang

22 september 2021 - Na een zeer rustige augustusmaand lijkt het er op dat in het najaar de eerder ingehaalde inhaalslag in de cao-onderhandelingen wordt voortgezet. In vrijwel alle sectoren van de economie wordt op dit ogenblik onderhandeld. In augustus werden slechts vijf nieuwe cao’s overeengekomen met een gemiddelde loonafspraak van 1,8 procent.

Lees verder  |  Reageer

Werkgever verwacht herfst vol verzuim

17 september 2021 - Nederlandse werkgevers houden hun hart vast voor de aankomende maanden. Een derde van hen verwacht een (sterke) toename van verzuim door stress en mentale klachten. Dat blijkt uit onderzoek onder 250 werkgevers in opdracht van dienstverlener HCS. De helft van de werkgevers maakt zich zorgen om het mentale welzijn en de veerkracht van werknemers.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers zien welzijn als topprioriteit bij terugkeer naar kantoor

16 september 2021 - Veel werkgevers worstelen nog met hoe zij ‘het nieuwe beter’, de toekomst na de coronapandemie en de terugkeer naar kantoor, willen inrichten. Het welzijn van medewerkers bevorderen, zowel fysiek als mentaal, zien zij hierbij als een belangrijke uitdaging. Daarna volgen het aantrekken en behouden van talent en het aansturen en motiveren van medewerkers op afstand.

Lees verder  |  Reageer

Ruim zeventien procent meer arbeidsconflicten dan voor pandemie

15 september 2021 - Het gemiddelde aantal arbeidsconflicten in 2021 ligt een flink stuk hoger dan in 2019, voor de pandemie, met ruim zeventien procent. Dat is opvallend omdat het aantal ontslagen in 2021 gemiddeld met bijna twintig procent afgenomen ten opzichte van 2019.

Lees verder  |  Reageer

Percentage niet ingevulde werkdiensten bijna verdubbeld sinds eerste stap openingsplan

27 augustus 2021 - Sinds de eerste stap van het openingsplan op 28 april (week 17) - waarin de avondklok verdween en winkels en terrassen weer open gingen - is het percentage diensten dat open blijft staan bij bedrijven in de branches zorg en welzijn, recreatie, retail en e-commerce, productie en warehousing en horeca gemiddeld van 2,7 procent naar 4,6 procent gestegen. Werkgevers zetten deze diensten uit, maar krijgen ze niet gevuld.

Lees verder  |  Reageer

42 procent bedrijven heeft geen beleid op het gebied van diversiteit en inclusiviteit

26 augustus 2021 - Maar liefst 42 procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen ontwikkeld beleid op diversiteit en inclusiviteit. Vooral binnen het MKB is het onderwerp niet top-of-mind. Dat blijkt uit het Future of Work Report waarvan Monsterboard nieuwe resultaten deelt. Wereldwijd is etnische diversiteit een hot topic maar het onderzoek toont aan dat Nederland onder gemiddeld scoort.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  61