Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

ACM komt met leidraad over regels voor platformbedrijven en online ondernemers

20 mei 2022 - Online platforms, zoals marktplaatsen, zoekmachines en boekingssites, hebben meer duidelijkheid nodig over hoe ze invulling moeten geven aan de Platform-to-Business-verordening. Dat blijkt uit een marktverkenning die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gedaan. De verordening bevat onder meer regels over welke informatie ondernemers horen te krijgen die via online platforms diensten of artikelen aan consumenten aanbieden.

Lees verder  |  Reageer

Consument geeft meer uit dan voor de pandemie ondanks hoge inflatie

12 mei 2022 - Maar liefst 70 procent van de Nederlandse winkeliers merkt dat consumenten vandaag de dag meer geld uitgeven dan voor de coronapandemie. De gevolgen van de alsmaar stijgende inflatie hebben vooralsnog geen impact op het uitgavenpatroon van de consument. Integendeel, want één op vijf (21 procent) consumenten is zelfs van plan om meer te gaan winkelen in 2022.

Lees verder  |  Reageer

39 procent van de shoppers geeft retailers geen tweede kans na een slechte bezorgervaring

6 mei 2022 - FarEye heeft onderzoek gedaan naar de verandering van winkelgewoontes en bezorgverwachtingen als gevolg van de pandemie en de groei van e-commerce. Uit het onderzoek blijkt dat een goede bezorgervaring essentieel is om online shoppers tevreden te stellen én te behouden. Daarnaast zou het ook de loyaliteit van consumenten significant beïnvloeden. Vertragingen in de levering en slechte communicatie dragen het meest bij aan slechte bezorgervaringen.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse exporteurs verwachten slechts vier procent omzetstijging in 2022

13 april 2022 - Nederlandse exporteurs zijn veel minder optimistisch dan vorig jaar en hebben hun verwachtingen, zeker sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, naar beneden bijgesteld. In 2021 waren exporteurs nog redelijk positief gestemd: meer dan zes op de tien verwachtte een omzetstijging, met een gemiddelde exportgroei van acht  procent.

Lees verder  |  Reageer

Klanten winnen en behouden? Blijf ze ook digitaal verrassen

7 april 2022 - Tegenwoordig is het voor banken cruciaal om te investeren in de digitale customer journey van hun klanten. Immers: hun klanten verwachten geholpen te worden op elk moment en wanneer zij een betere service elders kunnen krijgen, zijn ze sneller geneigd om de overstap te maken. En gedreven door innovaties van fintechs, kunnen banken sneller nieuwe technologieën implementeren waarmee ze hun klantenbestand kunnen behouden.

Lees verder  |  Reageer

Helft consumenten vindt duurzaamheidscommunicatie ongeloofwaardig

4 april 2022 - Consumenten stellen hoge eisen aan de wijze waarop bedrijven communiceren over hun duurzaamheidsbeleid. Zij beoordelen de duurzaamheidscommunicatie als onvoldoende. Zo vindt 52 procent van de consumenten dat beloftes over de duurzaamheid van een product vaak ongeloofwaardig zijn. 67 procent meent dat het duurzaamheidsbeleid van bedrijven over het algemeen onduidelijk is.

Lees verder  |  Reageer

Een derde Nederlanders ziet blurring horeca en retail wel zitten

21 maart 2022 - Een derde (32 procent) van de Nederlandse bevolking is voorstander van blurring. Dit blijkt uit een onderzoek van Lightspeed (NYSE: LSPD) (TSX: LSPD), het complete ondernemersplatform waarmee ondernemers hun bedrijf kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke gastervaringen bieden, gehouden onder 1.000 Nederlanders. Eén op vijf (21 procent) zegt het idee zelfs geweldig te vinden.

Lees verder  |  Reageer

Pakketbezorging in 2021: vraag naar same day delivery stijgt met 69 procent

10 maart 2022 - 2021 was wederom een druk jaar voor pakketbezorgers. Toch leken zij geen moeite te hebben met de terugkerende pakketdrukte: maar liefst 83 procent van de pakketten werd binnen 24 uur geleverd. Daarnaast konden bezorgers goed omgaan met de toenemende klanteis: de vraag naar same day delivery steeg namelijk met 69 procent, zo blijkt uit cijfers van de Sendcloud Shipping Index.

Lees verder  |  Reageer

Nederland op nummer drie in onderzoek naar grensoverschrijdende e-commerce

25 februari 2022 - Seven Senders, heeft een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt welke consumenten op welke EU-markten in andere Europese landen het meest wordt gekocht. In het kader van het onderzoek wordt dit klimaat begrepen als een optimale balans tussen een consumentengebied dat graag in het buitenland koopt, een hoge mate van digitalisering en een zeer goede grensoverschrijdende verzendinfrastructuur.

Lees verder  |  Reageer

Een online marketing bureau vinden: waar moet ik op letten?

15 februari 2022 - Veel bedrijven moeten het tegenwoordig hebben van de online aanvragen of verkoop. Zeker omdat de coronacrisis ervoor heeft gezorgd dat mensen nog vaker online zoeken naar producten of diensten. Een goede positie bij Google bijvoorbeeld is daarom erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om dit te bewerkstelligen. Wat de beste manier is?

Lees verder  |  Reageer

Deze consumenten kopen het meest in het buitenland

7 februari 2022 - Het bezorgplatform voor internationale pakketverzending, Seven Senders, heeft een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt welke consumenten het meeste shoppen op online shops in andere Europese landen. In het kader van het onderzoek wordt dit klimaat begrepen als een optimale balans tussen een consumentengebied dat graag in het buitenland koopt, een hoge mate van digitalisering en een zeer goede grensoverschrijdende logistieke infrastructuur.

Lees verder  |  Reageer

Als merk het jaar overleven? Investeer in klantvertrouwen!

2 februari 2022 - Klantvertrouwen is vandaag de dag essentieel om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Een recent onderzoek van Adobe laat zelfs zien dat de kans groter is dat klanten iets kopen van een merk dat ze vertrouwen. Maar liefst zeven op de tien Europese consumenten gaan bij een groter vertrouwen over tot aankoop.

Lees verder  |  Reageer

Meer dan de helft van consumenten heeft het gevoel dat service bijzaak is

28 januari 2022 - Het jaarlijkse onderzoek van Zendesk laat potentieel voor bedrijven zien om door focus op customer experience zakelijk succesvoller te zijn. Zo geeft meer dan twee derde van de consumenten (70 procent) aan aankoopbeslissingen te nemen op basis van de kwaliteit van de klantenservice die ze ontvangen.

Lees verder  |  Reageer

Jonge consumenten vaker bereid direct bij merken te kopen ten koste van traditionele retailkanalen

27 januari 2022 - Generatie Z (18-24 jaar) en millennials (25-40 jaar) bestellen producten steeds vaker rechtstreeks bij merken. Meer dan twee derde (68 procent) van de Generatie Z-shoppers en meer dan de helft (58 procent) van de millennial-shoppers heeft de afgelopen zes maanden producten rechtstreeks bij merken besteld, vergeleken met 41 procent gemiddeld in alle leeftijdsgroepen.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  56