Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Twee op de vijf Nederlanders: milieuonvriendelijke bezorging moet beboet worden

25 juli 2022 - Maar liefst 38 procent van de Nederlanders vindt dat je extra verzendkosten moet betalen als je kiest voor een milieuonvriendelijke bezorging van je pakket. Dit blijkt uit onderzoek van Wuunder onder ruim 1.000 Nederlanders. Net iets minder dan een derde van de Nederlanders (30 procent) ziet een andere oplossing om milieuvriendelijk bezorgen een boost te geven.

Lees verder  |  Reageer

Digitale onboarding vergroot klantenbinding en inkomsten voor telecombedrijven

22 juli 2022 - De telecomsector kent in vergelijking met andere sectoren een hoog klantverloop. Dit komt deels door de tijdelijke aard van deze branche, aangezien veel consumenten vaak kiezen voor een relatief kortlopend abonnement. Het opzeggingspercentage is de laatste tijd echter gestegen, en dit verschijnsel valt niet alleen te verklaren het veranderde gedrag van klanten. Er moet ook worden gekeken naar de toegenomen concurrentie, maar ook naar de verwachtingen van de klant.

Lees verder  |  Reageer

Hoe technologie de komende tien jaar de gastervaring in de hospitality herdefinieert

15 juli 2022 - Nu de hospitality-sector eindelijk uit de crisis klautert, voorspelt Aruba hoe bedrijven in de sector proactief technologie zullen inzetten om de komende tien  jaar een verbeterde gastervaring te leveren. Na een paar ingrijpende jaren vol transformatie, waarin de hele hospitality-sector cruciale technologische oplossingen implementeerde om te overleven, zijn verblijf- en uitgaansgelegenheden steeds bedrevener geworden in het aanbieden van naadloze digital-first ervaringen. Deze afhankelijkheid van digitale technologie stelt echter potentiële uitdagingen aan een industrie die is gebouwd op menselijke ervaringen.

Lees verder  |  Reageer

Explosie van bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

4 juli 2022 - De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de 500 foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees verder  |  Reageer

Consument winkelt het liefst in fysieke winkel

20 juni 2022 - 64 procent van de consumenten winkelen het liefst in een fysieke winkel. Ondanks de toename van online winkelen tijdens de pandemie, hebben consumenten nog steeds behoefte aan het bezoeken van een fysieke locatie. Dat blijkt uit het jaarlijkse Retail Report van Adyen. Ondanks dat consumenten aangeven graag in een fysieke winkel winkelen, geeft 34 procent van de retailers aan een fysieke winkel belangrijk vindt.

Lees verder  |  Reageer

Eén op vijf Nederlanders heeft schuldgevoel over pakketbezorging

17 juni 2022 - Eén op de vijf Nederlanders (22 procent) voelt zich schuldig bij het plaatsen van een online bestelling doordat de bezorging van het pakket bijdraagt aan extra milieuvervuiling, drukte op straat of overlast door de bezorgers. Dit blijkt uit onderzoek van Wuunder onder ruim 1.000 Nederlanders.

Lees verder  |  Reageer

Consumenten weer liever uit dan thuis

15 juni 2022 - Consumentenbestedingen zijn de afgelopen twee jaar aan flinke veranderingen onderhevig. Nu Nederlanders weer uit eten kunnen, geven zij 79 procent meer uit in restaurants, terwijl op boodschappen met zestien procent wordt bezuinigd. In totaal geven consumenten vergeleken met vorig jaar twaalf procent minder uit in online winkels en vijf procent minder in fysieke winkels.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemers ontevreden over online zichtbaarheid

7 juni 2022 - Maar liefst 36 procent van de Nederlandse ondernemers met een klein bedrijf is niet tevreden over de online zichtbaarheid van zijn of haar organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van Trustoo onder 861 Nederlanders met een eigen bedrijf (maximaal tien werknemers) en zzp’ers. Dit is problematisch, want een kwart van de ondervraagde ondernemers noemt het succes van hun onderneming grotendeels afhankelijk van online marketing.

Lees verder  |  Reageer

Marktplaatsen veranderen consumentenverwachtingen

30 mei 2022 - Bezorging is een van de grootste spelbrekers voor Nederlandse consumenten die shoppen via een marktplaats. Uit recent onderzoek van Sendcloud blijkt dat meer dan de helft (60 procent) van de consumenten niet via een marktplaats zou bestellen als deze niet de gewenste bezorgoptie aanbiedt. Ook een onduidelijk retourbeleid is voor maar liefst 68 procent een reden om niet over te gaan tot een bestelling.

Lees verder  |  Reageer

Helft Nederlanders positief over direct mail

23 mei 2022 - Nederlanders zijn direct mail de afgelopen jaren steeds meer gaan waarderen. Ruim 57 procent van de Nederlanders staat positief tegenover direct mail, blijkt uit het direct mail benchmarkonderzoek van PostNL. Dit is het hoogste percentage sinds de start van het onderzoek in 2008. In de periode 2016-2018 stond nog 49 procent van de Nederlanders positief tegenover direct mail.

Lees verder  |  Reageer

ACM komt met leidraad over regels voor platformbedrijven en online ondernemers

20 mei 2022 - Online platforms, zoals marktplaatsen, zoekmachines en boekingssites, hebben meer duidelijkheid nodig over hoe ze invulling moeten geven aan de Platform-to-Business-verordening. Dat blijkt uit een marktverkenning die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft gedaan. De verordening bevat onder meer regels over welke informatie ondernemers horen te krijgen die via online platforms diensten of artikelen aan consumenten aanbieden.

Lees verder  |  Reageer

Consument geeft meer uit dan voor de pandemie ondanks hoge inflatie

12 mei 2022 - Maar liefst 70 procent van de Nederlandse winkeliers merkt dat consumenten vandaag de dag meer geld uitgeven dan voor de coronapandemie. De gevolgen van de alsmaar stijgende inflatie hebben vooralsnog geen impact op het uitgavenpatroon van de consument. Integendeel, want één op vijf (21 procent) consumenten is zelfs van plan om meer te gaan winkelen in 2022.

Lees verder  |  Reageer

39 procent van de shoppers geeft retailers geen tweede kans na een slechte bezorgervaring

6 mei 2022 - FarEye heeft onderzoek gedaan naar de verandering van winkelgewoontes en bezorgverwachtingen als gevolg van de pandemie en de groei van e-commerce. Uit het onderzoek blijkt dat een goede bezorgervaring essentieel is om online shoppers tevreden te stellen én te behouden. Daarnaast zou het ook de loyaliteit van consumenten significant beïnvloeden. Vertragingen in de levering en slechte communicatie dragen het meest bij aan slechte bezorgervaringen.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse exporteurs verwachten slechts vier procent omzetstijging in 2022

13 april 2022 - Nederlandse exporteurs zijn veel minder optimistisch dan vorig jaar en hebben hun verwachtingen, zeker sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, naar beneden bijgesteld. In 2021 waren exporteurs nog redelijk positief gestemd: meer dan zes op de tien verwachtte een omzetstijging, met een gemiddelde exportgroei van acht  procent.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  57