Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Europese webwinkels zetten bijna twintig procent meer om in Nederland

30 januari 2020 - In het derde kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten 455 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is bijna twintig procent meer dan in het derde kwartaal van 2018, toen voor 380 miljoen euro bij Europese webwinkels werd besteed. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.

Lees verder  |  Reageer

Vijf tips om relatiegeschenken effectief in te zetten

28 januari 2020 - Staat u met uw onderneming binnenkort op een beurs, en bent u nog aan het nadenken over een manier om potentiële nieuwe klanten naar de beursstand te krijgen? Of geeft u uw zakelijke relaties zoals klanten en leveranciers gedurende het jaar vaak een presentje als blijk van waardering? Relatiegeschenken kunnen op allerlei manieren ingezet worden als cadeau voor bestaande of potentiële klanten. Helaas wordt er ook nog wel eens de plank mee mis geslagen.

Lees verder  |  Reageer

Duurzame relatiegeschenken: de trend van 2020

23 januari 2020 - Hoewel december bekend staat als ‘de donkere maand’ wordt deze ook geassocieerd met feesten en cadeaus. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. De feestdagen in december worden dan ook vaak gebruikt om medewerkers van uw onderneming te belonen voor hun inzet en om zakelijke relaties uw waardering te tonen. Maar dit kan natuurlijk gedurende het gehele jaar. Of het nu om een leverancier of klanten gaat, een relatiegeschenk wordt altijd op prijs gesteld.

Lees verder  |  3 reacties

Het belang van een sterke bedrijfsnaam voor startende ondernemers

23 januari 2020 - Wilt u als ondernemer gaan starten? Er zijn veel zaken om aan te denken. Bijvoorbeeld welke producten of diensten u aan gaat bieden, en hoe u deze aan gaat bieden en verkopen. Dat u een boekhouding op moet gaan zetten. En bedenken hoe u klanten gaat werven. Veel startende ondernemers onderschatten daarbij het belang van het bedenken van een sterke bedrijfsnaam. Dit is echter een essentieel onderdeel van uw onderneming.

Lees verder  |  Reageer

Driekwart ondernemers denkt dat internetbureaus meer kosten dan ze opleveren

21 januari 2020 - Maar liefst 76 procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat online marketingbureaus en SEO-bureaus te veel kosten voor wat ze opleveren. Dit blijkt uit een onderzoek van Mediatic onder 376 ondernemers met meer dan tien mensen in dienst, uitgevoerd door Sherloq. 35 procent van de ondervraagden vindt dat ze te veel geld uitgeven aan online advertenties, terwijl deze de organisatie niet genoeg opleveren.

Lees verder  |  2 reacties

Drie manieren om eenvoudig reviews van Nederlandse klanten te verzamelen

27 december 2019 - In tijden waarin consumenten steeds meer belang hechten aan de mening van community’s, hoeft het niet te verbazen dat reviewmarketing een steeds prominentere rol speelt binnen het digitale landschap. Reviewmarketing werkt echter enkel indien er voldoende positieve reviews zijn. Volgens Feisal Elmi van NederlandReview.nl hoeft dat niet eens zo moeilijk te zijn, want er zijn maar liefst drie manieren waarop reviews zich eenvoudig laten verzamelen.

Lees verder  |  Reageer

Decembermaand niet in alle opzichten een feestmaand

6 december 2019 - De decembermaand staat traditiegetrouw in het teken van het geven van cadeaus, is het niet tijdens pakjesavond dan ligt er vaak wel een pakketje onder de kerstboom. Deze cadeaumaand brengt echter niet alleen maar feestvreugde met zich mee, zo blijkt uit jaarlijks onderzoek van Manhattan Associates.

Lees verder  |  Reageer

De meerwaarde van een spreker bij een evenement

29 november 2019 - Veel  ondernemers hebben de eigenschap alles zelf te willen regelen. De regie uit handen geven is dan ook iets dat ze niet graag doen. Maar in sommige gevallen is dat wel beter. Zo kunt u namelijk uw focus richten op uw onderneming, en hoe deze het beste producten of diensten aan klanten kan leveren.

Lees verder  |  1 reactie

Shopgedrag rond feestdagen tegenstrijdig met ‘bestel op tijd’ boodschap van winkels

22 november 2019 - Glamour Day, btw-vrije dagen en Black Friday; de dagen waarop menig koopjesjager zijn kans schoon ziet om eens flink te shoppen. Maar liefst 60 procent van de Nederlandse consumenten wacht zelfs op dit soort speciale kortingsdagen om decembercadeaus te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Trusted Shops.

Lees verder  |  Reageer

Detailhandel zet bijna vijf procent meer om in september

21 november 2019 - De detailhandel heeft in september 4,6 procent meer omgezet dan in september 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 21,8 procent meer omgezet.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsovername: analyseer ook het klantenbestand!

20 november 2019 - Een bedrijfsovername biedt tal van strategische voordelen. Zo kunt u in één klap het marktaandeel van uw bedrijf versterken door de overname van het klantenbestand van een concurrent. Of juist een bedrijf kopen met complementaire producten om in de breedte te groeienovendien kan een bedrijfsovername kostenefficiëntie en schaalvoordelen opleveren.

Lees verder  |  Reageer

75 procent van de millennials koopt niet meer in fysieke winkels

19 november 2019 - Zebra Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn twaalfde jaarlijkse Global Shopper Study. Dit is het enige marktonderzoek in de sector dat de houding en het gedrag van klanten, winkelpersoneel en winkelmanagers analyseert en de winkel- en technologietrends onderzoekt die het koopgedrag van klanten beïnvloeden.

Lees verder  |  Reageer

Prikkelen van zintuigen verhoogt winkelomzet met tien procent

15 november 2019 - Wanneer fysieke winkels de zintuigen van consumenten op de juiste manier weten te prikkelen, stijgt de omzet van die winkel met tien procent. Het stimuleren van de zintuigen, bijvoorbeeld door gebruik van digitale beeldschermen, geur en muziek, zorgt er bovendien voor dat shoppers gemiddeld bijna zes minuten langer in een winkel blijven.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijfsfilm laten maken: hier moet u op letten

13 november 2019 - Beeld kan meer zeggen dan duizend woorden. Vooral nu de ontwikkeling in grafische vormgeving grote stappen maakt. Het is dan ook niet voor niets dat grafische aspecten steeds meer terrein winnen op tekstuele uitingen. Niet alleen als het aankomt op marketing voor de producten of diensten die uw onderneming aanbiedt, maar ook bij de presentatie van de onderneming zelf.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  46