Ondernemen met de beste ondersteuning

Commercieel

Groeiende webshop? Let op deze zes valkuilen

15 maart 2021 - De enorme golf aan online bestellingen sinds het begin van de coronacrisis is goed voor de financiële gezondheid van de grote delen van de retailmarkt. Maar het gaat zo hard dat het ook knelpunten blootlegt: van overbelaste pakketbezorgers tot roodgloeiende telefoons bij de klantenservice. Mede door de coronacrisis heeft de detailhandel in 2020 online 43,5 procent meer omzet gedraaid, volgens onderzoek van het CBS. 

Lees verder  |  Reageer

Daling aantal fysieke boekwinkels zet door, explosieve stijging webshops

12 maart 2021 - Nu de boekwinkels dicht zijn, wordt de Boekenweek voor het eerst in 75 jaar verplaatst naar de zomer. In plaats daarvan vindt deze week ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’ plaats. Tijd om in de cijfers te duiken! Hoe is het gesteld met het aantal boekwinkels in Nederland in deze zware tijden?

Lees verder  |  Reageer

Zo maakt u als ondernemer de transitie van een offline naar online business

11 maart 2021 - De afgelopen jaren werd er al steeds minder in fysieke winkels gekocht. Tegelijkertijd groeide het aantal mensen dat online producten of diensten aanschafte, en werd er ook per persoon meer besteed. De transitie maken van een offline naar een online business was eigenlijk al onontkoombaar. En dat is sinds een jaar geleden helemaal het geval, nu door de coronacrisis fysieke winkels gesloten zijn en mensen zoveel mogelijk moeten thuisblijven. Hoe ook u uw onderneming transformeert naar online?

Lees verder  |  Reageer

Fabrikanten zetten met slechte e-commerce ervaring de klantrelatie op het spel

5 maart 2021 - Uit ‘The Manufacturing & E-commerce Benchmark Report’ van Sana Commerce blijkt dat het creëren van een goede online klantervaring een van de grootste uitdagingen is voor fabrikanten. Hoewel elke fabrikant een online verkoopkanaal aanbiedt, is meer dan tachtig procent niet tevreden met de e-commerce ervaring die klanten krijgen, zo blijkt uit het onderzoek uitgevoerd door Sapio Research. Fabrikanten die wel investeren in online verkoopkanalen, maar hierbij te weinig oog hebben voor een passende e-commerce ervaring, zetten de klantrelatie op het spel en lopen de kans op omzetverlies.  

Lees verder  |  Reageer

Hoe bereidt u zich als retailer voor op offline piekmomenten wanneer de winkels straks weer opengaan?

26 februari 2021 - Tips voor retailers om zich op piekmomenten, als Sinterklaas, Valentijnsdag, Black Friday voor te bereiden én tips voor consumenten om op tijd te beginnen met shoppen, vliegen u in aanloop naar deze dagen om de oren. Sinds het begin van de coronacrisis hebben we vooral online piekmomenten gezien, zoals tijdens de eerste lockdown en rondom de feestdagen in december. Zeker toen de winkels tijdens de tweede strengere lockdown werden gesloten.

Lees verder  |  Reageer

Hoe kunt u meer doen aan corporate branding?

24 februari 2021 - Corporate branding is een zeer uitgebreide term die alle marketingzaken van een professioneel bedrijf en hun onderlinge samenhang omvat. In andere woorden kunt u zeggen dat corporate branding een filosofie of kernwaarde van een bedrijf is, gebaseerd op een thema. Het staat tegenover product branding, waarbij uproducten promoot bij uw afnemers.

Lees verder  |  Reageer

Zo maakt u een succes van click & collect

17 februari 2021 - Zo’n driekwart van de Nederlandse winkels is vorige week woensdag geopend met een click & collect-systeem om zo gedoseerd ‘gewoon’ open te zijn en klanten te bedienen op locatie. Slechts 22 procent heeft vooralsnog géén plannen om een afhaalloket te beginnen, dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie INretail. Dat zijn enorme percentages. De zwaar getroffen detailhandel zal er niet mee gered zijn, maar het geeft hen in elk geval een mogelijkheid om contact met klanten op te bouwen en om producten en diensten te verkopen als u ze niet kunt versturen.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om met B2B contentmarketing klanten te vinden en te binden

8 februari 2021 - Een paar jaar geleden leek B2B contentmarketing dé toverformule voor succes. Maar heeft de wereldwijde olievlek van content geleidt tot de beloofde zegetochten? Nu het stof is neergedaald kunnen we stellen dat contentmarketing het communicatielandschap blijvend heeft veranderd. Door het dialoog aan te gaan met vakgenoten, stakeholders, prospects en klanten kunnen merken wel degelijk expertise uitdragen en een band opbouwen. Maar in de praktijk blijkt dat veel bedrijven het niet kunnen laten om productinformatie in content te verwerken.

Lees verder  |  Reageer

Douane waarschuwt voor extra kosten Britse webshops

4 februari 2021 - Brexit is een feit. Daardoor gelden naast andere regels voor reizigersbagage óók andere regels voor internetaankopen. Iedereen die iets bestelt bij een in het VK gevestigde webshop moet in Nederland btw betalen over aankopen die € 22 of meer kosten. Over producten met een aankoopwaarde die hoger is dan € 150 betaalt u invoerrechten.

Lees verder  |  Reageer

Hoe de persconferenties en lockdowns online koopgedrag beïnvloeden

29 januari 2021 - Dat corona voor een enorme groei binnen de e-commerce zorgt is bekend. Maar er zijn grote verschillen tussen sectoren, als het gaat om de stijging van het aantal verzonden pakketten. Dat zegt PostNL na analyse van data van duizenden Nederlandse webshops. Vooral webwinkels in persoonlijke verzorgingsproducten, huis- en tuinartikelen en voedingsmiddelen profiteerden het meest van vorige en huidige maatregelen, en blijven het ook heel goed doen.

Lees verder  |  1 reactie

Zakelijk succes in 2021 hangt af van uitzonderlijke customer experience

28 januari 2021 - Zendesk presenteert de resultaten van het internationale Customer Experience (CX) Trends Report 2021. Het rapport laat zien dat customer experience steeds belangrijker wordt voor zakelijk succes en dat de meest succesvolle bedrijven in recordtempo nieuwe technologie toepassen. 75 procent van de beleidsbepalers op het gebied van technologie wereldwijd, stelt dat COVID-19 het gebruik van technologische oplossingen binnen hun bedrijven heeft versneld, zo blijkt uit de vandaag gepresenteerde onderzoeksresultaten.

Lees verder  |  2 reacties

The Dutch Sortlist Awards 2020: dit zijn de winnaars

22 januari 2021 - De winnaars van The Dutch Sortlist Awards 2020 zijn bekend. Sortlist reikte in een online videoreeks de prijzen uit voor de beste campagnes en prestaties van ambitieuze marketing bureaus en digital agencies in Nederland. De vakjury, bestaande uit onder andere Han Go (Creative Director bij Go-Tan), Martine Beiten (CEO bij Ticketveiling.nl) en Thomas Slotboom (MD en Video Entrepeneur bij SollVision), constateerde dat zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de aangeleverde cases van hoog niveau was.

Lees verder  |  Reageer

Wees transparant over duurzaamheid naar de modeconsument

18 januari 2021 - De consumentenbehoefte naar transparante informatie over duurzaamheid blijft groeien. Consumenten willen dat modebedrijven zich verantwoordelijk gedragen en rekening houden met maatschappelijke en milieu-effecten van hun producten. De groeiende behoefte benadrukt dat deze bedrijven ook in de huidige crisis aandacht moeten geven aan duurzaamheid.

Lees verder  |  Reageer

Positieve vooruitzichten voor retail post-Corona ondanks achterblijvende kerstuitgaven

22 december 2020 - Consumenten in Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Scandinavië geven gezamenlijk 38 procent minder uit voor de komende feestdagen. In Nederland zegt 29 procent van de consumenten minder te willen uitgeven dan vorig jaar, 43 procent zegt hetzelfde te willen uitgeven en 28 procent zegt zelfs meer te willen spenderen voor Kerst en Oud en Nieuw dan in 2019. Dit blijkt uit het tweede holiday trends onderzoek van Capgemini.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
5  6  7  8  ...  51