Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Een derde van bouwvakkers en schilders al verdwenen

5 juni 2013 - Werkgevers in de bouwbranche willen snel om tafel met de vakbonden. De drie belangrijkste cao's in de sector moeten grondig aangepast worden vanwege de veranderende marktomstandigheden.

Lees verder  |  Reageer

Acht aandachtspunten voor bedrijven die zaken willen doen met Duitsland

4 juni 2013 - Wie als Nederlandse toeleverancier zaken wil doen in Duitsland moet niet alleen een lange adem hebben, maar ook veel technische knowhow en een uitgekiende exportstrategie meebrengen.

Lees verder  |  Reageer

Elco Brinkman: 'Doe nou eens niet zo moeilijk'

4 juni 2013 - Er ligt bij verschillende overheden in totaal een miljard euro op de plank. "Dat geld moet ingezet worden voor het doel waarvoor het gereserveerd is. En liefst zo snel mogelijk," zei Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, vorige week op BNR.

Lees verder  |  1 reactie

Meeste innovatieve topsectorbedrijven in Zuid-Holland

4 juni 2013 - In Zuid-Holland zijn de meeste innovatieve topsectorbedrijven gevestigd - gemeten naar de intellectueel eigendom dichtheid van Nederlandse bedrijven in de topsectoren. Deze provincie kent hierin een dichtheid van bijna drie procent.

Lees verder  |  Reageer

Recessie drukt op cao-overleg

4 juni 2013 - De economische recessie heeft het cao-overleg in zijn greep. Het cao-overleg verloopt steeds moeizamer omdat de wens van vakbonden en de mogelijkheden die werkgevers hebben ver uit elkaar liggen.

Lees verder  |  Reageer
Porsche viert 50-jarig jubileum 911 met uniek model

Porsche viert 50-jarig jubileum 911 met uniek model

3 juni 2013 - De Porsche 911 is 50 jaar, en dat moet absoluut gevierd worden. Om het jubileum glans te geven, komt er een gelimiteerd model naar de IAA in Frankfurt. Met een oplage van 1.963 exemplaren wordt de eerste link naar de historie gemaakt.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’ers ervaren massaal overschrijding van betaaltermijnen

3 juni 2013 - Van de zelfstandig professionals in Nederland heeft 30,7 procent te maken met structurele overschrijding van betaaltermijnen door opdrachtgevers en bemiddelaars. Dit blijkt uit een enquête van HeadFirst onder 305 zzp’ers.

Lees verder  |  1 reactie

Negen tips om identiteitsfraude te voorkomen

3 juni 2013 - Ondernemers en particulieren hebben in toenemende mate last van identiteitsfraudeurs. Zo constateert Lindorff die het aantal fraudegevallen de laatste jaren fors heeft zien toenemen. Voor de incassobranche vervelend, maar voor de gedupeerde ondernemer of particulier nog veel vervelender.

Lees verder  |  Reageer

MKB nog niet bewust van gevaren cybercrime

3 juni 2013 - Het ministerie van Veiligheid en Justitie en MKB-Nederland openen gezamenlijk de aanval op cybercriminaliteit tegen het midden- en het kleinbedrijf. Dat hebben minister Opstelten en MKB-voorzitter Hans Biesheuvel donderdag bekendgemaakt tijdens het Ondernemerscongres in Rotterdam.

Lees verder  |  Reageer
Traditionele kentekenpapieren verdwijnen

Traditionele kentekenpapieren verdwijnen

2 juni 2013 - Het in Nederland zo bekende kentekenbewijs op papier zal vanaf 1 januari 2014 gaan verdwijnen. Het maakt dan plaats voor een kentekenbewijs op creditcardformaat, net als bij de rijbewijzen al het geval is. De zogenoemde kentekencard moet handiger in gebruik en moeilijker te vervalsen zijn.

Lees verder  |  Reageer

Werkgever steeds bewuster van belang gezond personeel

31 mei 2013 - Mkb-bedrijven investeren in toenemende mate in de gezondheid, veiligheid en vitaliteit van hun werknemers. Meer dan de helft heeft daarvoor een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek.

Lees verder  |  Reageer

Familiebedrijf voelt crisis

31 mei 2013 - Hoewel ondernemers in familiebedrijven zich toenemend zorgen maken over de continuïteit van het eigen bedrijf, is 52 procent hierover positief gestemd. Ondernemers in familiebedrijven voelen in brede zin wel de pijn van de aanhoudende crisis.

Lees verder  |  Reageer

Rotterdamse ondernemers lopen voorop in digitalisering

31 mei 2013 - Daar waar Rotterdammers het kampioenschap voetbal nog aan de Amsterdammers moesten overlaten, zijn Rotterdammers op het gebied van online ondernemen de Amsterdammers een stap voor.

Lees verder  |  Reageer

Transport en Logistiek luidt noodklok over toekomstig tekort arbeidskrachten

31 mei 2013 - De sector Transport en Logistiek staat binnenkort te springen om nieuwe arbeidskrachten. Met zo’n 700.000 logistieke arbeidsplaatsen neemt Nederland een internationale koppositie in. Komende jaren gaat een groot aantal medewerkers met pensioen, waardoor vanaf 2015 de eerste tekorten ontstaan.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
485  486  487  488  ...  541