Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers besteden jaarlijks duizenden euro’s teveel aan arbeidskosten

16 december 2014 - De arbeidskosten voor werkgevers per gewerkt uur kunnen structureel verlaagd worden. Een recente berekening van het CBS op basis van cijfers uit 2012 laat zien dat deze kosten gemiddeld 33,10 euro per gewerkt uur bedragen.

Lees verder  |  Reageer

Grotere bedrijven in mkb hebben weinig inzicht in verkoop- en financiële informatie

16 december 2014 - Bedrijven met meer dan 100 werknemers missen inzicht in essentiële bedrijfsgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek van Exact onder 324 grotere bedrijven in het Nederlandse mkb.

Lees verder  |  Reageer

70. 000 zzp’ers zelfstandig vanwege gedwongen ontslag

16 december 2014 - In een anonieme enquête van de ZZP Barometer onder 1.172 zzp’ers geeft één op de dertien zzp’ers (7,7 procent) aan zichzelf als ‘schijnzelfstandige’ te beschouwen. In totaal zijn dit meer dan 70.000 zzp’ers die als werknemer gedwongen zijn ontslagen en vervolgens zijn ingehuurd als zzp’er.

Lees verder  |  Reageer

Vijf trends in kerstgeschenken

15 december 2014 - Traditioneel pakket, cadeaubon of toch een kerstmarkt? De mogelijkheden voor het kerstpakket zijn heel divers. Om tegen het einde van het jaar de keuze wat overzichtelijker te maken zet Fitbox de vijf trends van 2014 op een rij.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse software verovert binnen- en buitenland

15 december 2014 - Nederlandse softwarebedrijven presteren beter dan de rest van het bedrijfsleven. De belangrijkste aanjager van deze groei zijn het steeds grotere belang van software voor de samenleving en de sterke opkomst van cloud computing.

Lees verder  |  Reageer

Innovatieve bedrijven positiever over groei

15 december 2014 - Binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb) zijn innovatieve bedrijven vaker positief gestemd over de groei van hun bedrijf dan niet-innovatieve bedrijven. Waar ruim een kwart van de niet-innovatieve bedrijven groei in de winst verwacht, is dit bij innovatieve bedrijven bijna de helft.

Lees verder  |  Reageer
Mercedes-Maybach S-klasse een 'koopje'

Mercedes-Maybach S-klasse een 'koopje'

14 december 2014 - Ja, de Mercedes-Maybach S-klasse behoort niet langer toe aan een zelfstandig automerk en is een stuk korter dan de Maybach 57 van weleer. Maar de nieuwe toplimousine, die de klandizie van het ter ziele gegane Maybach op moet vangen, is ook tonnen voordeliger.

Lees verder  |  Reageer

Bouwbedrijven voorlopig nog onder druk

12 december 2014 - De economie trekt weer aan, echter bouwbedrijven kunnen voorlopig nog niet rekenen op groeiende marges. Dit is één van de belangrijkste conclusies uit de jaarlijkse European Construction Monitor van Deloitte.

Lees verder  |  Reageer

MKB’er richt vizier op financiering van groei

12 december 2014 - De financieringsbehoefte van MKB’ers verschuift in 2015 van herfinanciering naar het financieren van groei en uitbreiding. Het aantal ondernemers dat een financiering nodig denkt te hebben is met acht procent gelijk aan vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Mkb geeft banken dikke onvoldoende

12 december 2014 - Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (mkb) geeft banken een dikke onvoldoende. Dat blijkt uit onderzoek van Jonker Advies in samenwerking met Het Ondernemersbelang.

Lees verder  |  Reageer

Onderhoud door dealer steeds populairder

12 december 2014 - BesteGarage.nl heeft een onderzoek naar auto-onderhoud uitgevoerd onder consumenten. In vergelijking met twee jaar geleden is de keuze voor een merkdealer met tien procent gestegen ten koste van universele garages.

Lees verder  |  Reageer
Nieuwe Audi RS 3 stoot A 45 AMG van de troon

Nieuwe Audi RS 3 stoot A 45 AMG van de troon

11 december 2014 - De Mercedes-Benz A 45 AMG is met z'n 360 pk niet langer de sterkste hot hatch. Audi heeft dat felbegeerde stokje overgenomen met de nieuwe RS 3 Sportback. Die levert namelijk 367 pk.

Lees verder  |  Reageer

De cloud als innovatiemotor voor ondernemers: drie tips

11 december 2014 - Ontkennen heeft geen zin: uw business ligt onder vuur. Volgens Jeffrey Raskeyn, Director General Business & Partner Ecosystems bij SAP Nederland zal een nieuwe concurrent binnen nu en vijf jaar uw markt dusdanig op zijn kop zetten dat uw hele businessmodel overboord kan.

Lees verder  |  Reageer

Kleine bedrijven hebben meeste vertrouwen in digitale volwassenheid

11 december 2014 - Financiële dienstverleners erkennen meer dan organisaties in andere sectoren het belang van digitale volwassenheid in relatie tot het financiële succes van hun bedrijf. Dit inzicht komt voort uit onderzoek dat is uitgevoerd door Coleman Parkes, in opdracht van Ricoh.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
392  393  394  395  ...  541