Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB’er richt vizier op financiering van groei

12 december 2014 - De financieringsbehoefte van MKB’ers verschuift in 2015 van herfinanciering naar het financieren van groei en uitbreiding. Het aantal ondernemers dat een financiering nodig denkt te hebben is met acht procent gelijk aan vorig jaar.

De gemiddelde omvang van de financiering die MKB’ers denken af te sluiten - 320.000 euro - is fors groter dan de financieringsbehoefte in de afgelopen twaalf maanden. Deze bedroeg toen gemiddeld 200.000 euro. Dit blijkt uit de MKB-Financieringsbarometer van ABN AMRO en GfK.

Financieren van groei
Van de ondernemers die een financieringsbehoefte hebben, wil 28 procent deze financiering inzetten voor de groei en uitbreiding van hun bedrijf. Afgelopen jaar was dit achttien procent. Het percentage dat een financiering nodig denkt te hebben voor herfinanciering volgend jaar bedraagt elf procent ten opzichte van 22 procent het afgelopen jaar.

Financieringsvorm
De financiering wordt bij voorkeur geregeld middels een rekening-courant krediet. 65 procent denkt dat het zal lukken op de gewenste manier financiering te krijgen, waarbij ook wordt gekeken naar andere financieringsvormen - als lease (dertien procent), onderhandse lening (21 procent) en eigen vermogen (zeven procent) - dan bancair krediet.

Beperkte kennis alternatieve financieringsvormen
Internet is voor 66 procent van de ondernemers de belangrijkste bron om zich te oriënteren op een geschikte financiering. De meeste MKB-bedrijven hebben over klassieke financieringsvormen - een bancaire lening of een rekening-courant krediet - redelijk veel kennis in huis. De helft weet echter niet dat de bank ook kan helpen bij het zoeken naar een andere financieringsvorm.

Positieve verwachtingen
MKB-ondernemers hebben overwegend positieve verwachtingen voor 2015. Ruim vier op de tien MKB-ondernemers hebben in 2014 al een omzetgroei gerealiseerd en nagenoeg hetzelfde aantal verwacht dat hun omzet ook in volgend jaar zal groeien. Ongeveer een derde van de MKB’ers verwacht dat hun omzet in 2015 met tien procent of meer zal toenemen.
 
Het volledige rapport is hier te downloaden.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.