Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vijf trends in kerstgeschenken

15 december 2014 - Traditioneel pakket, cadeaubon of toch een kerstmarkt? De mogelijkheden voor het kerstpakket zijn heel divers. Om tegen het einde van het jaar de keuze wat overzichtelijker te maken zet Fitbox de vijf trends van 2014 op een rij.

1. Vitaliteit
Anno 2014 is vitaliteit een veelgebruikte term op de werkvloer. Werkgevers dragen steeds meer verantwoordelijkheid voor de gezondheid van medewerkers. Vier op de tien werkgevers investeert in de gezondheid van de medewerkers. Om deze reden wordt vitaliteit ook een terugkerend thema binnen  personeelsgeschenken, en dan met name bij aanschaf van het kerstpakket. Steeds meer bedrijven kiezen voor een pakket met motiverende en gezonde producten in plaats van de ‘doos met ongezond eten’.

2.Duurzaamheid
Ook duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor bedrijven, behalve het geven van het goede voorbeeld, ook een manier om zich te onderscheiden van de concurrentie. MVO wordt opgenomen in de filosofie van het bedrijf en het is een kans om dit te laten zien in het kerstpakket. Fairtrade producten zijn bijvoorbeeld erg populair.

3.Sportiviteit
Sportieve geschenken zijn steeds meer in trek bij de medewerkers. Maar ook een sportieve belevenis wordt erg gewaardeerd. Een sportief pakket met daarin geschenken die aanzetten tot bewegen wordt de laatste jaren meer gekozen dan bijvoorbeeld een pakket met woonaccessoires. De werkgever geeft hiermee dus een gezonde boodschap af.

4.Maatwerk
Het eindejaarsgeschenk blijft een persoonlijk cadeau dat bij uitstek geschikt is om een blijk van waardering te geven. Het wordt steeds meer een trend om het geschenk van een persoonlijk tintje te voorzien. Een logo op de verpakking, een handgeschreven kerstkaart binnenin het geschenk of een gepersonaliseerd product, er zijn tal van mogelijkheden.

5.Steeds later
Waar bedrijven eerst het eindejaarsgeschenk al vroeg in het jaar regelden, gebeurt dit tegenwoordig nog regelmatig in de weken voor kerst. Werkgevers gaan steeds later over tot het aanvragen van de kerstpakketten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.