Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes-Maybach S-klasse een 'koopje'

14 december 2014 - Ja, de Mercedes-Maybach S-klasse behoort niet langer toe aan een zelfstandig automerk en is een stuk korter dan de Maybach 57 van weleer. Maar de nieuwe toplimousine, die de klandizie van het ter ziele gegane Maybach op moet vangen, is ook tonnen voordeliger.

Tonnen?! Ja, kostte de Maybach 57 in de laatste dagen van zijn betwistbare carrière nog € 535.000,-. In de nieuwe Mercedes-Maybach S-klasse laat iemand zich al rijden voor € 164.500,-. En dat terwijl er strikt genomen echt niet ingeleverd hoeft te worden op luxe; daar heeft Mercedes-Benz wel voor zorggedragen.

Stilte ter wereld
Net als de Maybach 57 (en 62) destijds, is de Mercedes-Maybach S-klasse bewust ontworpen als een auto waarin men door een chauffeur gereden wordt. Daartoe is de wielbasis met 20 centimeter verlengd ten opzichte van de al niet krappe S-klasse Lang, wat geheel ten goede komt aan de passagiers achterin. Door het lijnenspel van het dak kon bovendien de hoofdruimte worden verhoogd.Een nieuwe functie die de positionering van de Mercedes-Maybach S-klasse als auto met chauffeur benadrukt, is de spraakversterking. Deze innovatieve functie vergemakkelijkt de communicatie van voor- en achterpassagiers. De twee microfoons in de binnenspiegel, die ook voor handsfree bellen worden gebruikt, pakken het gesproken woord op. Deze signalen worden dan afhankelijk van de rijgeluiden decent versterkt en automatisch en continu aangepast aan het stemvolume van de spreker, waarbij rekening wordt gehouden met de omgevingsgeluiden. Van ruis op de lijn zou geen sprake moeten zijn, mede omdat de Mercedes-Maybach S-klasse achterin de stilste auto ter wereld is, aldus de fabrikant.

Ook met V12
Als vanzelfsprekend beschikt Mercedes-Maybach over alle technologische snufjes van de S-klasse en meer. Ook de motoren zijn overgenomen van die laatste. Wordt de S 500 met 455 pk sterke V8 en 700 Nm verkozen, dan geldt de eerder genoemde vanafprijs. De topmotorisering is de S 600 met V12-biturbo. Dat monsterblok levert 530 pk, een maximumkoppel van 830 Nm en weet in slechts 5 seconden naar de 100 km/h te spurten. De prijs? Voor € 244.900,- ben je koning te rijk.De marktintroductie van de Mercedes-Maybach S-klasse staat gepland voor februari 2015.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.