Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Welke heffingen onder lokale heffingen vallen

Door: Danny Bijl, 18 september 2014 - In Nederland betalen we in iedere gemeente lokale heffingen en niet alleen particulieren betalen lokale heffingen. Ook ondernemers betalen mee aan gemeentelijke belastingen. De hoogte van deze heffingen verschillen enorm per gemeente en ook zit er nog altijd een stijgende lijn in de hoogte van deze kostenpost. Hierdoor is het moeilijk te bepalen of u nu wel of niet te veel betaalt. 

Lees verder  |  Reageer

Britten massaal aan flexwerken

Door: Danny Bijl, 10 september 2014 - Vanaf juli is in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe wet in werking getreden.Voortaan mogen Britse werknemers flexibele werkuren aanvragen.  Wanneer een werknemer zes maanden in dienst is, heeft hij of zij het recht op een flexibele invulling van de werkdag. Bijvoorbeeld door meer vanuit huis te werken of een derde werkplek op te zoeken. De werkgevers dienen met goede redenen te komen om een verzoek af te wijzen.

Lees verder  |  1 reactie

Tips voor de aankoop van ICT-apparatuur

Door: Danny Bijl, 06 september 2014 - Niet alleen in computers, maar ook in bijbehorende ICT-apparatuur is zeer veel keuze. Wij geven je, in samenwerking met  Goedkoopste-computersupplies.nl graag de belangrijkste tips als het gaat om de aankoop van de meest voorkomende apparatuur:

Lees verder  |  1 reactie

Onmisbare accessoires voor een succesvolle beurs

Door: Danny Bijl, 26 augustus 2014 - Hoe breng je een uniek product of unieke dienst aan de man? Met wat folders en een website red je het niet altijd meer. Een beurs daarentegen geeft je de mogelijkheid een gerichte doelgroep te bereiken die jouw product of dienst gelijk in werking kan zien. Door het persoonlijk contact krijg je meer de mogelijkheid tot informeren en verkoop omdat je direct kunt inspringen op de reacties van de mensen. Met een bureautje en een bord met daarop jouw product of dienst trek je natuurlijk niet echt de aandacht.

Lees verder  |  Reageer

Ook last van WiFi problemen binnen uw bedrijf?

Door: Danny Bijl, 21 augustus 2014 - Tegenwoordig is WiFi erg belangrijk en zelfs onmisbaar geworden in zowel ons dagelijks leven als in organisaties. Dit komt mede door de toename van het aantal WiFi gebruikers en mobiele applicaties zoals smartphones, tablets en laptops die niet meer uit onze dagelijkse routine weg te denken zijn. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan mobiel dataverkeer. Hierbij is een stabiel netwerk dan ook erg belangrijk. En dat is waar het bij veel bedrijven aan schort: het WiFi netwerk functioneert niet optimaal. Maar wat kan de oorzaak van deze WiFi problemen zijn?

Lees verder  |  1 reactie

Met een luxe, ruimere leaseauto op vakantie?

Door: Geld.nl , 16 augustus 2014 - Steeds meer werkgevers en ondernemers kiezen voor zuinige, elektrische leaseauto's. Deze kennen namelijk een lage bijtelling en hebben vaak ook nog eens lage leasekosten. Maar als u op vakantie gaat, wilt u graag een grotere auto, zodat alle bagage erin past en er eventueel nog een caravan of vouwwagen achter gehangen kan worden. Daarom houden veel mensen naast de leaseauto prive nog een grotere auto aan. Maar is dat echt nodig?

Lees verder  |  Reageer

Tips voor goedkopere bedrijfskleding

Door: Danny Bijl, 12 augustus 2014 - Als zzp-er of ondernemer met personeel in dienst weet nu haast iedereen wel hoe belangrijk het voorkomen naar de klanten is. Bedrijfskleding zorgt voor een verzorgd uiterlijk en maakt medewerkers gemakkelijk herkenbaar. Heb jij echter ook nog het idee dat voor bedrijfskleding elk jaar een groot budget moet worden gereserveerd, lees dan hier enkele tips van Tshirtspolosbedrukken.nl.

Lees verder  |  4 reacties

Polderwerken werkt niet

Door: Marianne Sturman, 05 augustus 2014 - Interpolis en Microsoft waren vroeger de frontrunners op het gebied van Het Nieuwe Werken (HNW) en nemen nog steeds een koppositie in. Inmiddels op de voet gevolgd door vele ander die ook de nodige meters hebben gemaakt. Dat er ook nog veel bedrijven blijven hangen, heeft te maken met het niet durven loslaten. En laat radicaal afscheid nemen van het 9-5 kantoormodel nu net key zijn voor nieuw (samen)werk gedrag.

Lees verder  |  Reageer

HR professional, de wever van de 21ste eeuw?

Door: Wilco van Leest, 30 juli 2014 - "Wordt mijn werk straks overgenomen door een machine? Onmogelijk",  zult u denken. Dat dachten de wevers in Engeland ook eind 18e eeuw. En toen kwam de industriële revolutie.

Nu ging het hier om handwerk. Maar als we de auteurs van de "Second machine age" moeten geloven dan staan we aan de vooravond van een tweede revolutie. Na de spierkracht is nu de denkkracht aan de beurt.



Lees verder  |  2 reacties

Wat is een grijs kenteken en hoe werkt het?

Door: Geld.nl , 20 juli 2014 - Een auto met een grijs kenteken is eigenlijk niets anders dan een auto die door de Belastingdienst wordt aangemerkt als bestelauto. Het voordeel van een grijs kenteken is dat u geen BPM betaalt bij de aanschaf van de auto en dat u minder wegenbelasting betaalt dan voor een auto met een 'gewoon kenteken'.

Lees verder  |  1 reactie

De voordelen van giftcards en klantenkaarten

Door: Danny Bijl, 17 juni 2014 - Als organisatie wilt u maar één ding: uw klanten zo goed mogelijk aan u binden, waardoor u verzekerd bent van een goede omzet. Die klantenbinding wordt eenvoudiger met giftcards of klantenkaarten. En dat geldt niet alleen voor de verbinding met bestaande klanten, maar ook voor het verbinden met nieuwe klanten. Wij hebben de voordelen van giftcards en klantenkaarten op een rijtje gezet.

Lees verder  |  Reageer

He bah, een oudere collega

Door: Marianne Sturman, 14 juni 2014 - Ons hightech computersysteem? Dat is toch echt te ingewikkeld voor nieuwe werknemers op leeftijd. En die state of the art telefooncentrale? Daar snappen wij (lees: jonge, bijdehante types) zelfs niets van, laat staan ouderen. Stuk voor stuk inhoudelijke redenen om oudere sollicitanten af te wijzen. Dat niet de aard van de werkzaamheden en hoe deze uit te voeren, maar juist het imago ten grondslag ligt aan het niet aannemen van ouderen lijkt echter een stuk aannemelijker.

Lees verder  |  Reageer

Zakelijke auto leasen of kopen?

Door: Geld.nl , 10 juni 2014 - Als u als ondernemer vaak een auto nodig hebt om bijvoorbeeld naar klanten te gaan, is dit met een zakelijke auto voordeliger dan met uw privé-auto. Voor kilometers met uw eigen auto kunt u namelijk slechts negentien cent per kilometer declareren, wat vaak niet toereikend is.

Lees verder  |  8 reacties

Zo voer je bedrijfsafval verantwoord af

Door: Danny Bijl, 04 juni 2014 - Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar het meeste afval dat in Nederland geproduceerd wordt, is bedrijfsafval. Al het afval dat afkomstig is van bedrijven, overheden en andere organisaties valt onder deze noemer. Juist omdat het om zulke grote hoeveelheden gaat, is het belangrijk dat dit op een goede manier wordt afgevoerd. MKB-Afval.nl geeft een aantal belangrijke zaken aan waar je rekening mee moet houden.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
9  10  11  12  ...  17