Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Hoe zit het nu echt met een AOV voor zzp'ers

Door: Redactie Brisk Magazine, 08 oktober 2017 - Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heeft u uw inkomsten als zzp’er wél nodig om uw levensstandaard te kunnen handhaven? 

Lees verder  |  3 reacties

De kracht van fora voor bedrijven

Door: Sander Wijdemans, 04 september 2017 - Wie als ondernemer nog niet actief is op verschillende Nederlandse fora laat een kans liggen. Waar bedrijven goed vertegenwoordigd zijn met een website en social mediakanalen, daar vergeten zij nog weleens dat er ook op andere plekken online veel te bereiken valt. Al is het alleen al doordat er een reputatie op te bouwen is. In dit artikel krijg je vijf redenen waarom je als bedrijf actief moet zijn op de verschillende online fora.

Lees verder  |  10 reacties

Wat is innovatie en innovatiemanagement?

Door: Gert Staal, 27 augustus 2017 - Voordat we proberen om innovatiemanagement als een activiteit binnen een organisatie te begrijpen, moet innovatie als concept eerst bekeken worden, omdat deze term heel verschillende dingen voor verschillende mensen kan betekenen. Deze blog geeft universele feiten, waarheden en onwaarheden over innovatie in het algemeen, en behandelt innovatie als een volwassen activiteit binnen een organisatie. Tegelijkertijd probeer ik allerlei populaire misvattingen en mythen over innovatie en innovatiebeleid uit te bannen. Die zijn er in overvloed.

Lees verder  |  1 reactie

Het belang van certificeringen voor een bedrijf

Door: Sander Wijdemans, 12 augustus 2017 - Ondernemen is veel meer dan alleen een product op de markt brengen. Het is vooral een concurrentiestrijd die aangegaan en gewonnen moet worden. Die strijd gaat onder andere om het vertrouwen van de consument om een aankoop te doen of een dienst af te nemen. Een belangrijke rol hierin is voor mijn gevoel nog steeds weggelegd voor certificeringen. Daarnaast zorgen certificeringen voor nog meer positieve punten voor jouw bedrijf. Welke? Dat lees je hieronder!

Lees verder  |  Reageer

Scenarioplanning; wat, waarom en hoe?

Door: Bas van Bockel, 08 augustus 2017 - Hoe fijn zou het zijn als u zou weten wat er in de toekomst gaat gebeuren? Als u bijvoorbeeld een kristallen bol zou hebben? Elke dag is te zien hoe moeilijk het is om te gissen wat de toekomst gaat bieden. Neem nou de wet- en regelgeving, economische omstandigheden en de vraag van uw klant. Deze en allerlei andere factoren kunnen zomaar, zonder enige waarschuwing, veranderen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie op de juiste manier vooruit gaat plannen?

Lees verder  |  Reageer

Onopvallend opvallen: sponsoring, product-placement en originele relatiegeschenken

Door: Sander Wijdemans, 01 augustus 2017 - Als het gaat om naamsbekendheid verwerven voor je bedrijf en het maken van reclame is het mogelijk om een enorm bugdet uit te trekken zoals sommige multinationals doen. Maar wanneer de marketingcampagne niet goed uitgewerkt is, kan het dat mensen je reclame niet op een positieve manier associëren met je bedrijf. En dat is schadelijk voor je imago. Ook hebben veel midden en kleine bedrijven simpelweg het geld niet.

Lees verder  |  1 reactie

Een bedrijf aan huis starten doe je zo!

Door: Bas van Bockel, 20 juli 2017 - Voor starters op de arbeidsmarkt is het zeer gemakkelijk om vanuit huis te werken. Er hoeven namelijk geen investeringen gedaan te worden in enige bedrijfsruimten. Een computerkamer, berging of vliering kan op heel eenvoudige wijze omgebouwd worden tot een volwaardig kantoor. Er zijn echter wel een paar belangrijke aandachtspunten waar aan gedacht moet worden.

Lees verder  |  Reageer

Hoe kies ik het juiste boekhoudprogramma?

Door: Sander Wijdemans, 13 juli 2017 - Begin deze maand schreef ik al het artikel 'Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?' waarin ik jullie heb verteld over de vele voordelen die het gebruik ervan voor mij heeft opgeleverd. Vandaag probeer ik jullie meer te vertellen over hoe je de juiste keuze maakt voor jouw boekhoudprogramma. Er zijn immers ontelbaar veel boekhoudprogramma's beschikbaar tegenwoordig. De één nog uitgebreider dan de ander. Het kiezen van het juiste pakket kan daardoor een lastige klus zijn.

Lees verder  |  Reageer

Alles wat je moet weten over een zakelijke autoverzekering

Door: Sander Wijdemans, 04 juli 2017 - Als je zelfstandig ondernemer bent net als ik dan is het hebben van een auto een absolute must. Zonder auto kan ik namelijk niet naar mijn klanten, prospects en andere zakelijke contacten. Bij het hebben van een auto hoort een verzekering en wat veel ondernemers niet weten is dat je met een zakelijke autoverzekering beter gedekt bent tegen schade dan met een privé verzekering. Daarom raad ik het je absoluut aan om een zakelijke autoverzekering af te sluiten, ook wanneer je misschien wel meer privé dan zakelijk rijdt!

Lees verder  |  Reageer

Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?

Door: Sander Wijdemans, 30 juni 2017 - Grote kans van niet, omdat het voor veel ondernemers nog niet duidelijk is wat je er nou mee kunt bereiken. Aanvankelijk was ik er zelf ook geen voorstander van, aangezien ik slechts voor een handjevol klanten online consultancy uitvoerde en de rest van de tijd in eigen projecten werd gestoken. Echter ben ik zo'n 2 jaar geleden toch eens gaan testen met een urenregistratieprogramma en ik moet zeggen dat ik er heel veel voordeel van heb gehad.

Lees verder  |  Reageer

Een huis verkopen moet voordeliger worden

Door: Sander Wijdemans, 13 juni 2017 - De laatste jaren hebben veel mensen de woning moeten verkopen om weer te gaan huren, puur omdat het koophuis niet meer betaald kon worden. Waarom moet het dan nog zo veel kosten om het huis te verkopen, terwijl je de opbrengst hard genoeg nodig hebt om de huur van een huurwoning voorlopig wel netjes te kunnen voldoen? Dit is een vraag die ik regelmatig hoor in mijn eigen persoonlijke kring en ik zie dat hier ook op het internet nogal wat over te doen is momenteel.

Lees verder  |  3 reacties

Overstappen van zakelijke energieleverancier: de fabels en feiten op een rij

Door: Sander Wijdemans, 08 juni 2017 - Je kunt verschillende redenen hebben om op een andere energieleverancier over te stappen: een verhuizing, niet tevreden zijn over je huidige energieleverancier of willen overgaan op duurzame energie. Er doen nogal wat verhalen ten ronde over overstappen, waardoor je misschien niet tot actie overgaat. In dit artikel zet ik de feiten en fabels over overstappen voor je op een rij.

Lees verder  |  1 reactie

5 basisregels voor een nieuw logo

Door: Tim Welzen, 16 mei 2017 - Wat maakt een logo nou een goed logo? Alle memorabele en tijdloze logo’s voldoen aan een 5 tal basisregels. In deze blog nemen we de 5 belangrijkste basisregels van een goed logo met je door zodat jouw nieuwe onderneming een vliegende start kan maken.

De 5 belangrijkste basisregels die je bij het ontwerpen van je nieuwe logo moet onthouden:
 

  • Eenvoudig
  • Herkenbaar
  • Tijdloos
  • Veelzijdig
  • Passend

Lees verder  |  13 reacties

Orde en chaos

Door: Gert Staal, 09 mei 2017 - Welcome to my world. U en ik staan aan het begin van wat ik hoop dat een gestage stroom van blogs over innovatiebeleid mag worden, er van uitgaand dat de writer’s block aan mij voorbij zal gaan.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  17