Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Help ik heb een uitvinding gedaan!

Door: Guust Swarte, 23 juni 2011 - In mijn praktijk komen regelmatig uitvinders langs. Die vragen me dan wat ik van hun uitvinding vind. Vaak willen ze er rijk mee worden. Ze hebben dan al heel veel geld geinvesteerd in hun uitvinding. Soms ligt er een prachtig prototype op tafel. Het komt ook voor dat de accountant berekeningen heeft gemaakt over de gouden bergen en omvang van de markt. 
Toch worden uitvinders maar zelden rijk. Wat is er aan de hand?

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers doen te weinig aan zelfreflectie!

Door: Marius van Rijswijk, 13 juni 2011 - In een webartikel van Management Team, met als titel ‘Een goede leider heeft niet alle antwoorden’ wordt aangegeven dat leidinggevenden voornamelijk ‘zenden’. Daarmee wordt bedoeld; "In veel literatuur over leiderschap wordt het belang van ontvangen benadrukt, zoals luisteren, empatisch meekijken en -voelen. In de praktijk zijn veel leidinggevenden van goede wil, maar kunnen ze het niet laten om toch vooral te zenden."

Lees verder  |  1 reactie

Innovatie weblog 1: Waarom Joseph Schumpeter zo actueel is

Door: Guust Swarte, 03 juni 2011 - Vanaf vandaag schrijft innovatiestrateeg Guust Swarte in Brisk een reeks weblogs over innovatie. Met nieuws, achtergronden, cases, discussies en tips.

Lees verder  |  Reageer

Pas op voor het nieuwe werken!

Door: Marius van Rijswijk, 24 mei 2011 - Het Nieuwe Werken is 'hot' en sterk in opkomst. De markt dwingt organisaties, ook die van u, om met deze tendens mee te gaan. Simpelweg 'nee' verkopen aan potentiële medewerkers als zij vragen of ook het nieuwe werken in uw organisatie mogelijk is, kan niet. Goede medewerkers eisen het nieuwe werken en dus zullen organisaties mee moeten in deze ontwikkeling. Maar, klopt het dat het nieuwe werken werkt?

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  17