Ondernemen met de beste ondersteuning

Weblog

Help ik heb een uitvinding gedaan!

Door: Guust Swarte, 23 juni 2011 - In mijn praktijk komen regelmatig uitvinders langs. Die vragen me dan wat ik van hun uitvinding vind. Vaak willen ze er rijk mee worden. Ze hebben dan al heel veel geld geinvesteerd in hun uitvinding. Soms ligt er een prachtig prototype op tafel. Het komt ook voor dat de accountant berekeningen heeft gemaakt over de gouden bergen en omvang van de markt. 
Toch worden uitvinders maar zelden rijk. Wat is er aan de hand?


1. De meeste uitvinders reageren op actuele gebeurtenissen. Is er een EHEC bacterie gevonden, dan heeft de uitvinder een oplossing. En de uitvinder staat daarbij niet alleen. Honderden andere uitvinders hebben tegelijk ook een oplossing voor EHEC bedacht. De uitvinder is dus maar zelden uniek;

2. Een uitvinding productierijp maken en opschalen kost veel tijd en geld. Het ontbreekt de meeste uitvinders daaraan;

3. Als je als uitvinder investeert in het ontwikkelen van de markt, weten je concurrenten ook waar je aan bezig bent. Het bestaande bedrijfsleven is veel sneller in staat om een werkend apparaat te produceren. Ze beschikken ook over kanalen om hun alternatief met succes op de markt te brengen.
Misschien moet een uitvinder doen waar die goed in is: uitvinden. Niet proberen van één uitvinding rijk te worden, maar honderden uitvindingen doen en verkopen tegen een redelijke prijs. Opgeteld kan dat een heel goed belegde boterham opleveren. Ben je uitvinder en wil je er succes mee halen, kijk dan eens bij de NOVU, de Nederlandse Orde van Uitvinders.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.