Ondernemen met de beste ondersteuning

Personeel

Voer eens een 'zorggesprek' met uw personeel

31 januari 2011 - Als werkgever zou u structureel moeten letten op signalen dat een werknemer moeite heeft met het combineren van arbeid en zorg. Dat stellen mr. Sandra Kruijt en drs. Gabor Mooij in hun gratis e-paper over mantelzorg en personeelsbeleid.

Lees verder  |  Reageer

Relatie tussen werkgever en werknemer gaat sterk veranderen

27 januari 2011 - De arbeidsverhoudingen in Nederland gaan de komende jaren sterk veranderen. Werkgevers en werknemers zullen in de meeste bedrijven toegroeien naar een model van cocreatie. Samen de productiviteit verbeteren. Samen de concurrentiepositie van het bedrijf verbeteren.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om uw bedrijf niet te laten vellen door de griep

26 januari 2011 - In Nederland heerst momenteel een lichte griepepidemie. Grote kans dat ook (een deel van) uw personeel loopt te snotteren of zich ziek gemeld heeft. Hoe voorkomt u massale uitval? MKB Servicedesk heeft tips.

Lees verder  |  Reageer

Werkgevers en vakbonden bundelen krachten voor duurzame inzetbaarheid

24 januari 2011 - FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en werkgeversvereniging AWVN publiceren vandaag een gezamenlijk manifest 'Naar nieuwe arbeidsverhoudingen'. Hierin staat hoe het de komende jaren moet gaan rond arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden.

Lees verder  |  Reageer

NBBU: flexwerken biedt werkgevers juist kansen

13 januari 2011 - FNV-voorzitter Agnes Jongerius bekritiseerde afgelopen maandag in haar nieuwjaarstoespraak werkgevers over de inzet van flexwerkers. Die kritiek is echter onterecht, aldus de NBBU; zij zou juist blij moeten zijn met de kansen die de flexbranche biedt aan de economie.

Lees verder  |  Reageer

Actief ziektebeleid werpt vruchten af

5 januari 2011 - Een zieke werknemer is voor iedereen vervelend, ten eerst voor de zieke werknemer zelf en ten tweede voor de werkgever. Beide hebben belang bij een zo’n snel mogelijk herstel. De ervaring leert dat een actief ziektebeleid zijn vruchten kan afwerpen; het ziekteverzuim zal dalen.

Lees verder  |  Reageer

Arboregels voor kleine bedrijven versoepeld

28 december 2010 - Kleine bedrijven hoeven in veel gevallen geen arbodienst meer in te schakelen voor hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E, een overzicht van de risico’s voor de gezondheid en veiligheid voor de werknemers).

Lees verder  |  Reageer

Garages scoren slecht op veiligheid

27 december 2010 - Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.

Lees verder  |  Reageer

Wie de gast heeft, heeft de toekomst

27 december 2010 - Afgelopen week tekenden Tempo-Team en Koninlijke Horeca Nederland het sponsorcontract voor de Horecava 2011. ‘Wie de gast heeft, heeft de toekomst’ en ‘Blijf Bezig’ zijn de uitingen van deze twee partijen. Beide hebben drie belangrijke gemeenschappelijke kenmerken: focus op verandering, kwaliteit en toekomstgericht.

Lees verder  |  Reageer

Kerstborrel eindigt in politiecel

23 december 2010 - Een 28-jarige medewerker van een bedrijf in Oss werd vannacht aangehouden voor huisvredebreuk omdat hij weigerde te vertrekken na een schijnbaar erg geslaagde kerstborrel.

Lees verder  |  Reageer

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

20 december 2010 - Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.

Lees verder  |  Reageer

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

20 december 2010 - Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.

Lees verder  |  Reageer

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

17 december 2010 - De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.

Lees verder  |  1 reactie

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

17 december 2010 - Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
61  62  ...  63