Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bedrijven en studenten vinden korte stage onzinnig

16 januari 2012 - Steeds meer studenten hebben moeite met het vinden van een stage van tien weken. Vanuit school moeten ze een stage lopen van tien weken. Maar bedrijven hebben liever stagiairs voor vijf of zes maanden.

"We hebben in onze database veel studenten staan die een stage zoeken voor tien weken. Helaas kunnen we deze studenten steeds moeilijker plaatsen. Ook topstudenten komen moeilijk aan een plek," vertelt Dorus de Bruyn manager Sales bij Stageplaza. "Bedrijven geven aan dat ze liever investeren in een stagiair die voor langere termijn werkzaam is." 

Inwerkperiode
Een veelgehoorde reden hierachter is dat het een maand duurt om stagiairs volledig in te werken. Als ze zijn ingewerkt, gaan ze alweer weg. "Als u een stagiair voor een lange periode in dienst hebt, kunt u die langer inwerken. Hierdoor kan de student meer van het bedrijf zien, maar ook meer van de praktijk leren," aldus Agnes Scheringa van Present Press. 

Langere stage
Maar waarom bieden scholen dan een stage van zo’n korte periode aan als studenten er moeite mee hebben? Rob den Boeck, stagecoördinator Communicatiemanagement bij Hogeschool Utrecht: "Die tien weken zijn net zolang als een blok duurt. Wij merken dat studenten liever niet tien weken stage lopen. Ze ervaren dit als niet zinnig en denken dat er te weinig stages te vinden zijn. Daarom zullen we volgend jaar een stage van twintig weken aanbieden."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.