Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Prosecco bij de kapper: overtreding van de Drank- en Horecawet?

13 juni 2016 - Op 5 juli aanstaande behandelt de rechtbank Den Haag een door de Koninklijke SlijtersUnie aangespannen kort geding tegen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), waarin gevorderd wordt dat de VNG burgemeesters oproept om met onmiddellijke ingang te stoppen met de door rechter en bestuur verboden 'pilot mengvormen winkel/horeca'.

Lees verder  |  Reageer
Gigantisch hybride-offensief van Mercedes-Benz

Gigantisch hybride-offensief van Mercedes-Benz

12 juni 2016 - In de komende twee jaar gaat Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, maar liefst 7 miljard euro investeren in groene technologie. Concreet betekent het dat er van elke Mercedes-serie een 'elektrische' versie zal verschijnen. Maar ook waterstof gaat een belangrijke rol spelen.

Lees verder  |  Reageer
Verijnfd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Verijnfd ontwerp voor Maserati Quattroporte

12 juni 2016 - De Maserati Quattroporte heeft een kleine restyling ondergaan. Daarbij werd het uiterlijk strakgetrokken, doen twee nieuwe uitvoeringen hun intrede en werd in beperkte mate aan de techniek gesleuteld.

Lees verder  |  Reageer

Werkgever stimuleert fietsen en buiten vergaderen te weinig

10 juni 2016 - Schrikbarend weinig werkenden nemen hun werk in de zomer soms mee naar buiten. Uit onderzoek van Manutan blijkt dat slechts veertien procent in de zomer weleens buiten overlegt of brainstormt. En maar een kwart luncht lekker buiten. Terwijl weten­schappelijk bewezen is dat buiten zijn ontzettend goed voor u is.

Lees verder  |  1 reactie

Steeds meer wanbetalers bij golfclubs

10 juni 2016 - De crisis mag dan achter de rug zijn, Nederlandse golfclubs hebben in toenemende mate te maken met wanbetalers. Contributieachterstanden tot 2000 euro komen regelmatig voor en steeds meer clubs schakelen een incassobureau in. Ook worden steeds vaker lidmaatschappen opgezegd.

Lees verder  |  Reageer

Campus Party Europe 2016: robotbaby’s, drones, VR en veel jong talent

10 juni 2016 - Campus Party 2016 zit erop. En met bezoek van Neelie Kroes, Sander Dekker en prins Constantijn, ruim 50.000 euro aan prijzengeld voor innovatieve ideeën, concepten en prototypes, het eerste EK Indoor Drone Racing en zelfs een heuse robotbaby, is de eerste Nederlandse editie van het grootste techfestival ter wereld met recht een succes te noemen.

Lees verder  |  Reageer
Mercedes C-klasse Cabriolet levebraar vanaf 50 mille

Mercedes C-klasse Cabriolet levebraar vanaf 50 mille

9 juni 2016 - Laat de zomer maar komen: de eerste cabriolet op basis van de Mercedes-Benz C-klasse is namelijk te bestellen. En daarmee maakt Mercedes Nederland ook de prijslijst bekend. Het grote vergelijken met de BMW 4-serie en Audi A5 kan beginnen.

Lees verder  |  Reageer

Uurtarief zzp’er krabbelt op

9 juni 2016 - ZP Facts houdt de stand van flexibel werkend Nederland nauwlettend in de gaten, mede aan de hand van de ZP Index. Deze is gestegen naar 116 punten in het eerste kwartaal van 2016. Dit komt met name dankzij het uurtarief van zzp’ers dat uit het slop komt. Het gemiddelde uurtarief van de zp’er ligt volgens ZP Facts nu op 89,24 euro.

Lees verder  |  Reageer

Ondernemers willen meer en beter samenwerken met gemeenten

9 juni 2016 - MKB-Nederland en VNO-NCW gaan alle wethouders Economische Zaken in Nederland vragen om in een verklaring vast te leggen of en hoe zij zich willen inzetten om het ondernemersklimaat in hun gemeente te verbeteren en de samenwerking met andere gemeenten, ondernemers, provincies en kennisinstellingen te intensiveren.

Lees verder  |  Reageer

Weinig stakingsdagen in 2016

9 juni 2016 - Het cao-jaar 2016 verloopt tot dusver relatief rustig. Vergeleken met vorige jaren is het aantal stakingen laag. Tot dusver waren er dit jaar zeven stakingen, een aantal dat naar verwachting de komende weken niet zal stijgen. Gemiddeld worden sinds 1999 in de eerste helft van een jaar veertien stakingen geteld. Vorig jaar was dat aantal dertien, in 2014 zelfs 25.

Lees verder  |  Reageer

Omnichannel groeikans voor mkb

8 juni 2016 - E-commerce neemt een hoge vlucht. Mobiel shoppen neemt hierbinnen een steeds belangrijkere plaats in. In 2016 wordt naar verwachting in Nederland voor ruim drie miljard euro gekocht op tablets en smartphones, tegenover nog geen miljard vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Zzp’er met snel internet behaalt hogere omzet

7 juni 2016 - Zzp'ers met een snellere internetverbinding (100+ mbps) maken gemiddeld meer omzet dan zzp'ers met een lagere downloadsnelheid. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer  onder 1.179 zzp’ers in opdracht van Ziggo.

Lees verder  |  3 reacties

Keuze tussen publiek of privaat verzekeren makkelijker dankzij Wet verbetering hybride markt WGA

7 juni 2016 - De keuze voor werkgevers tussen publiek of privaat verzekeren voor de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) wint door nieuwe wetgeving fors aan belang. Privaat verzekeren wordt in veel gevallen nog aantrekkelijker, terwijl verzekeren via het UWV juist duurder wordt.

Lees verder  |  Reageer

Beter bedrijfsimago door slimme werkplekkeuze

6 juni 2016 - Jarenlang was kostenefficiency de belangrijkste overweging bij het zoeken naar de perfecte bedrijfslocatie voor bedrijven en ondernemers. Inmiddels ligt de crisis achter ons en vindt ruim zes op de tien (62 procent) zakelijke professionals dat een kantoor vooral moet zorgen voor het versterken van het imago en een creatieve, moderne en levendige omgeving (52 procent) moet bieden.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
310  311  312  313  ...  541