Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Bijna de helft bedrijven wil meer zekerheid over data security om open banking in te voeren

1 april 2021 - Uit het laatste onderzoek van open-bankingprovider YTS onder financiële professionals, waaronder banken, kredietverstrekkers en retailers, blijkt dat bedrijven betere ondersteuning en richtlijnen willen op het gebied van data security in relatie tot open banking. De respondenten gaven ook aan dat ze deze steun in de eerste plaats van de regelgevende instanties wilden.

Lees verder  |  Reageer

2021 en daarna: topvoorspellingen voor slimme gebouwtechnologie

31 maart 2021 - De term ‘Smart Buildings of slimme gebouwen’ is de laatste jaren erg populair geworden. Zo populair dat de betekenis misschien al wat minder waarde heeft gekregen. Want wanneer kunnen we een gebouw nou echt slim noemen? Hans Smid, Director Digital Building bij Schneider Electric, legt het uit.

Lees verder  |  Reageer

Verbeteren interne expertise een van de belangrijkste redenen voor ondernemingen om IT-beveiligingsbudget te verhogen

25 maart 2021 - Bij de helft (52 procent) van de ondernemingen wordt cybersecurity beheerd door een speciale afdeling, terwijl slechts twitnig procent van de bedrijven van deze omvang een in-house Security Operation Center (SOC) heeft dat verantwoordelijk is voor continue monitoring en reactie op beveiligingsincidenten. Dat blijkt uit Kaspersky's recente rapport over IT-beveiligingseconomie. Toch werd het verbeteren van de expertise van interne specialisten genoemd als een van de belangrijkste redenen om het IT-beveiligingsbudget de komende jaren te verhogen.

Lees verder  |  Reageer

‘Gootloader’ infecteert internetgebruikers in het geheim met malware en ransomware

8 maart 2021 - Onderzoek van Sophos toont aan hoe criminelen de infectiemethode voor financiële malware Gootkit hebben omgezet in een complex platform voor een breed scala aan malware, waaronder ransomware. Gootloader-aanvallers, zoals de criminelen door Sophos worden benoemd, bereiken hun doel door legitieme websites te hacken om vervolgens de inhoud subtiel te wijzigen. Hierdoor kunnen de websites verschillende inhoud aan verschillende bezoekers laten zien.

Lees verder  |  Reageer

Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

4 maart 2021 - Om criminele bedreigingen het hoofd te bieden, moeten bedrijven hun op afstand werkende personeel dezelfde mate van cyberbeveiliging bieden als op kantoor. Hierbij hoort onder andere het geïsoleerd beschermen van apparaten en bestanden door middel van sandboxing, aldus Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. Phishing en social engineering-methoden worden steeds meer gebruikt door cybercriminelen, mede doordat veel medewerkers op afstand werken. Zodra een apparaat buiten de netwerkinfrastructuur van een organisatie wordt meegenomen en verbinding maakt met nieuwe netwerken en WiFi, worden de risico's groter.

Lees verder  |  Reageer

Top tien digitalisering: Nederland zakt naar negende plaats

25 februari 2021 - De meest opvallende verandering in de top tien van de wereldranglijst voor digitalisering, is de opmars van China en de forse daling van Nederland. Ons land zakte van de 4e naar de mnegende plaats. China maakt precies de omgekeerde beweging en ging van negen naar vier. De rest van de top tien bleef nagenoeg ongewijzigd. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). In totaal zijn 115 landen onderzocht.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware-variant Conti, de ‘dubbele afperser’ die vijf dagen lang werd gevolgd en geëlimineerd

23 februari 2021 -  Met Conti is er een nieuwe ransomware-variant ontdekt. Conti is er een van het kaliber ‘dubbele afpersing’ waarbij de aanvallers data van hun slachtoffers ontvreemden voordat ze deze versleutelen. Vervolgens dreigen de cybercriminelen ermee dat zij de gestolen informatie op de 'Conti News'-site openbaar maken wanneer slachtoffers geen gehoor aan de losgeldvoorwaarden geven. Deze aanvalsstrategie en hoe ertegen op te treden, is terug te vinden in A Conti Ransomware Day-By-Day.

Lees verder  |  Reageer

Aantal incidenten met inloggegevens verdubbeld

19 februari 2021 - Het aantal jaarlijkse incidenten met inloggegevens is tussen 2016 en 2020 bijna verdubbeld. In dezelfde periode daalde echter de totale hoeveelheid aan gelekte data met 46 procent. Dit blijkt uit het nieuwste Credential Stuffing Report van F5, het meest uitgebreide onderzoek op dit gebied. De gemiddelde omvang van een datalek is ook afgenomen, van 63 miljoen records in 2016 tot zeventien miljoen vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Veilig online ondernemen via een VPN

16 februari 2021 - Het kan voor niemand nog een geheim zijn dat we zowel online als offline worden gevolgd. De voetsporen die mensen online achterlaten worden bijvoorbeeld gebruikt om gebruikersprofielen op te stellen voor gepersonaliseerde marketing. Daarnaast wordt ook onrechtmatig geprobeerd toegang te krijgen tot interne bedrijfsinformatie. Als ondernemer is het daarom belangrijk erop toe te zien dat u en uw medewerkers veilig online data kunnen inzien en versturen, zonder zelf veel voetsporen achter te laten. Een VPN of VPN-verbinding helpt hierbij.

Lees verder  |  Reageer

Happy Safer Internet Day: vier tips om veilig online te surfen

10 februari 2021 - Het was deze week Safer Internet Day; een dag waarop mensen eraan herinnerd worden hoe belangrijk het is om veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer ze op internet zitten. Check Point Software Technologies heeft in de afgelopen maanden veel phishing- en ransomware-activiteiten voorbij zien komen, waarbij criminelen het met name op (persoons)gegevens hadden gemunt. De cybersecurity-aanbieder geeft daarom vier tips om gegevens te beschermen tijdens het surfen.

Lees verder  |  Reageer

Pandemie stelt digitalisering Nederlandse MKB uit

1 februari 2021 - Digitalisering is door de coronacrisis een noodzaak voor MKB’ers. Echter blijkt dit voor veel ondernemingen niet zo eenvoudig. Bij Nederlandse MKB’ers is de digitalisering zelfs vertraagd door de pandemie. Sortlist deed onderzoek naar de invloed van de pandemie op de digitalisering van Europese MKB’ers. Hieruit blijkt dat een gebrek aan budget de belangrijkste belemmering is voor de digitalisering van veel Europese ondernemingen.

Lees verder  |  Reageer

Europese bedrijven lopen achter in AI-implementatie

25 januari 2021 - De COVID-19-pandemie heeft de toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie (AI) verder bewezen. Bedrijven gingen AI inzetten om trends te voorspellen, klantervaringen te personaliseren en AI werd (en wordt) zelfs gebruikt om coronabehandelingen en -vaccins te onderzoeken. De crisis onthulde echter dat er ook grenzen zitten aan het traditionele gebruik van AI. In tijden van crises, moeten AI-modellen opnieuw ingericht worden zodat ze blijven werken tijdens grote veranderingen.

Lees verder  |  Reageer

37 procent toename van cyberaanvallen op ziekenhuizen

21 januari 2021 - Check Point Research (CPR) meldt een toename van 37 procent in cyberaanvallen bij Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen twee maanden. Op het wereldtoneel is een toename van 45 procent op zorgorganisaties geconstateerd. Ziekenhuizen zijn aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen, omdat ze in het huidige klimaat sneller bereid zijn om te voldoen aan de eisen van ransomware. De overweldigende druk van het snelgroeiende aantal coronapatiënten en de recente vaccinatieprogramma's, laat ziekenhuizen kwetsbaar achter.

Lees verder  |  Reageer

Check Point Research ontdekt agressieve Android-malware ‘Rogue’

18 januari 2021 - Onderzoekers van Check Point Research (CPR) ontdekten zopas dat een Android-malwareleverancier samenwerkt met een dark net-marketeer aan een nieuw product: Rogue. Deze nieuwe malware kan apparaten overnemen en data, afbeeldingen, locaties, contacten en berichten binnendringen. De malwareleverancier, die in darknet fora de naam ‘Triangulum’ draagt, betrad begin 2017 al het darknet. In eerste instantie verkocht Triangulum een mobiele RAT (Remote Access Trojan) die zich focuste op Android producten.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  44