Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

30 mei 2023 - Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68 procent) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detecteren en verhelpen van spearphishing-aanvallen. Verder blijkt uit data afkomstig van Barracuda-systemen dat bij een kwart (24 procent) van de aangesloten organisaties minstens één e-mailaccount is gecompromitteerd via accountovername.

Lees verder  |  Reageer

Mkb steeds vaker doelwit van APT-aanvallers

26 mei 2023 - Onderzoekers van Proofpoint analyseerden mkb-bedrijven die tussen het eerste kwartaal van 2022 tot en met het eerste kwartaal van 2023 doelwit waren van Advanced Persistent Threat (APT)-aanvallers. Door gebruik te maken van de Proofpoint Essentials-telemetrie, die meer dan 200.000 kleine en middelgrote zakelijke gebruikers omvat, konden de onderzoekers belangrijke trends in het APT-landschap identificeren die wereldwijd unieke bedreigingen vormen voor het mkb.

Lees verder  |  Reageer

Een derde van websitebezoeken zorgt voor frustrerende ervaring

26 mei 2023 - Trage laadtijden van websites zorgen voor frustratie bij 36 procent van de online consumenten. Hierdoor neemt de betrokkenheid en retentie van klanten sterk af. Dit blijkt uit de 2023 Digital Experience Content Benchmark van Contentsquare, leider in digital experience analytics. Websites die een naadloze ervaring bieden op meerdere apparaten boeken daarentegen winst door blijvende interactie met klanten, een toename van online conversie en verlaging van bouncepercentages.

Lees verder  |  Reageer

Economische onzekerheid remt IT-investeringen

25 mei 2023 - Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Crayon blijkt welke impact de wereldwijde economische terugval heeft gehad op de IT-uitgaven van bedrijven. Daarnaast toont het onderzoek ‘The State of IT Cost Optimization in 2023’ waarom zoveel bedrijven moeite hebben om de kosten onder controle te houden en op welke gebieden zij zoeken naar kostenbesparingen.

Lees verder  |  Reageer

Veel kleine bedrijven zijn onvoldoende cyberweerbaar

24 mei 2023 - De toenemende cyberdreiging vormt een groeiende uitdaging voor Nederlandse bedrijven. Helaas blijkt de ontwikkeling van de weerbaarheid van deze bedrijven achter te lopen bij de snelheid waarmee cybercriminelen nieuwe aanvalsmethoden ontwikkelen. Dit heeft geleid tot een weerbaarheidskloof tussen de dreiging en de bescherming van bedrijven. Dat de digitale weerbaarheid nog niet overal op orde is, komt doordat basismaatregelen niet voldoende doorgevoerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inloggen in twee stappen en het maken en testen van back-ups.

Lees verder  |  Reageer

Cyberdreiging onder mkb'ers flink toegenomen

8 mei 2023 - Steeds meer bedrijven in Nederland hebben wel eens te maken gehad met cybercriminaliteit, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO onder 233 zakelijke klanten die eind- of medeverantwoordelijk zijn voor de cyberveiligheid van hun bedrijf. In 2023 geldt dit voor meer dan driekwart van de bedrijven, terwijl dit begin vorig jaar nog bij ‘slechts’ 45 procent het geval was. De toename onder mkb’ers gaat opvallend snel: inmiddels is 80 procent van hen wel eens het doelwit geweest van cybercriminelen.

Lees verder  |  Reageer

Main stream technologie verslechtert concurrentievermogen aanzienlijk in volatiele economie

28 april 2023 - De internationale non-profit brancheorganisatie MACH Alliance maakt de resultaten van haar jaarlijkse Enterprise MACHified onderzoek bekend. De resultaten tonen aan dat de urgentie voor grote ondernemingen om te innoveren en voorop te blijven op de concurrentie in de huidige volatiele economie is toegenomen. Om deze innovatiekracht te realiseren, blijkt de adoptie van een open technologie ecosysteem cruciaal. 

Lees verder  |  Reageer

Refurbished smartphones: duurzaam en kosteneffectief voor ondernemers

24 april 2023 - Refurbished smartphones zijn een duurzaam en kosteneffectief alternatief voor ondernemers die op zoek zijn naar betrouwbare telefoons voor hun bedrijf. Volgens Sander Slaghekke, mede-eigenaar van Fixje, zijn refurbished smartphones een slimme keuze voor ondernemers die willen besparen op kosten en hun impact op het milieu willen verminderen en waarbij duurzaam ondernemen centraal staat.

Lees verder  |  Reageer

Securityzorgen remmen cloudadoptie’ en andere KubeCon primeurs

21 april 2023 - Red Hat, Inc. maakt de resultaten van zijn jaarlijkse State of Kubernetes Security onderzoek bekend. Daarnaast zijn nieuwe features gelanceerd voor Tekton, Konveyor, Podman Desktop en Kube by Example. De aankondigingen werden gedaan tijdens KubeCon in Amsterdam, een van de grootste cloudevenementen ter wereld.

Lees verder  |  Reageer

Dit zijn de drie grootste gevaren van een verouderde back-up

4 april 2023 - Cyberaanvallen zijn inmiddels het nieuwe normaal geworden. Ze komen niet alleen vaker voor, maar ze zijn ook geavanceerder. Zo heeft maar liefst 98 procent van de beveiligings- en IT-leiders minstens één keer per jaar met een cyberaanval te maken. Het is niet meer de vraag óf je geraakt wordt door een cyberaanval, maar wanneer.  

Lees verder  |  Reageer

Geavanceerde technieken zorgen voor drastische toename van phishing

20 maart 2023 - BlueVoyant heeft aan de hand van eigen data onderzoek gedaan naar trends rondom cyberaanvaltechnieken. Daaruit blijkt dat phishing en smishing nog altijd verder verfijnd worden en vaker succesvol worden ingezet door cyberaanvallers. BlueVoyant bundelt haar bevindingen in het rapport ‘Emerging External Cyber Defense Trends’. Het onderzoek is uitgevoerd om het bewustzijn van cybersecurity-uitdagingen te vergroten en organisaties te helpen zich beter te verdedigen tegen aanvallen.

Lees verder  |  Reageer

De populairste malware van februari 2023

17 maart 2023 - Check Point Software, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft zijn Global Threat Index voor februari 2023 gepubliceerd. Vorige maand keerde de Remcos Trojan voor het eerst sinds december 2022 terug in de top tien, dit nadat er berichten rondgingen dat de Trojan gebruikt werd om Oekraïense overheidsinstanties aan te vallen via phishing. Ondertussen stegen wereldwijd Emotet Trojan en Formbook Infostealer op de ranglijst en namen respectievelijk de tweede en derde plaats in, terwijl onderwijs/onderzoek de meest aangevallen sector bleef.

Lees verder  |  Reageer

Computest waarschuwt voor toename telefonische CxO-fraude

14 maart 2023 - Cybersecurity-specialist Computest, ziet een toename in het aantal meldingen van CxO fraude. Deze vorm van phishing, waarbij cybercriminelen zich meestal voordoen als CFO of CEO, maakt sinds kort steeds meer slachtoffers. Aan deze nieuwe golf aanvallen valt op dat een groter deel van de phishingmails voorbij de spamfilters komt. De mails kunnen minder goed gedetecteerd worden doordat er geen linkjes meer instaan, maar slechts het verzoek om je eigen telefoonnummer terug te mailen zodat de CxO je kan bellen.

Lees verder  |  Reageer

Enorme toename van aan China-gelinkte dreigingen

3 maart 2023 - CrowdStrike brengt het 2023 CrowdStrike Global Threat Report uit. Dit is de negende jaarlijkse editie van het rapport van de leider op het gebied van cybersecurity. Hierin worden het evoluerende gedrag, de trends en de tactieken van de momenteel meest gevreesde nationale staten, eCrime en hacktivisten over de hele wereld besproken. Het rapport volgt de activiteiten van meer dan 200 cybertegenstanders, waaronder 33 nieuwe cybercriminelen die alleen al in het afgelopen jaar zijn geïdentificeerd.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  54