Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Tien procent van wereldwijde IoT-aanvallen gehost op servers in Nederland

2 februari 2023 - Fortinet maakt de uitkomsten bekend van het onderzoek dat de cyberaanvallen op het gebied van Internet of Things (IoT) in het afgelopen jaar beschrijft. Deze zijn gebaseerd op de gegevens van 2022, die voorkomen uit het wereldwijde netwerk van honeypots van FortiGuard Labs, het onderzoekteam van Fortinet. Deze honeypots dienen als digitaal lokaas voor cybercriminelen en helpen bij het vastleggen en volgen van aanvalscampagnes die ten doel hebben om IoT-apparaten met malware te besmetten.

Lees verder  |  Reageer

Cybercriminelen introduceren iedere minuut een kwaadaardige bedreiging

1 februari 2023 - De AI-gestuurde prevention-first-technologie van BlackBerry Limited heeft in 90 dagen (1 september tot 30 november 2022) 1.757.248 op malware gebaseerde cyberaanvallen tegengehouden. Dat zijn 62 aanvallen per uur, dus ruim één per minuut. Dat concludeerde BlackBerry’s Threat Research and Intelligence team in het Global Threat Intelligence Report dat vandaag is uitgebracht.  

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse organisaties nemen de dreiging van cyberwarfare niet serieus

27 januari 2023 - Armis publiceert de resultaten van het Armis State of Cyberwarfare and Trends Report: 2022-2023, waarin het sentiment van wereldwijde IT- en securityprofessionals over cyberwarfare, oftewel digitale oorlogsvoering, centraal staat. De studie bevat inzichten en visies van meer dan 6.000 respondenten van over de hele wereld werkzaam in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, kritieke infrastructuur, detailhandel, supply chain en logistiek.   

Lees verder  |  Reageer

Bedreigingen voor ondernemingen in 2023: mediachantage, valse datalekken en meer aanvallen via de cloud

27 januari 2023 - Grote bedrijven en overheidsinstanties moeten zich dit jaar voorbereiden op verschillende cyberdreigingen. Deze dreigingen omvatten cybercriminelen die media gebruiken om organisaties te chanteren, vermeende datalekken te melden en initiële toegang te kopen tot eerder gecompromitteerde bedrijven op het darkweb. Andere bedreigingen zijn de opkomst van het Malware-as-a-Service model en aanvallen via de cloud.

Lees verder  |  Reageer

Cryptocurrency volatiliteit en securityzorgen

24 januari 2023 - Bijna de helft (48 procent) van Europese cryptocurrency-gebruikers vreest geld te verliezen door de grilligheid van crypto en gebruikt daardoor geen digitale valuta meer. Daarnaast heeft negen procent van de Europese respondenten al geld verloren en is daardoor gestopt met investeren. Dit en meer blijkt uit Kaspersky-onderzoek dat de gebruikerstrends in cryptocurrency onderzocht.

Lees verder  |  Reageer

Mkb neemt cybersecurity serieuzer en gaat hier meer in investeren

23 januari 2023 - Uit onderzoek van Datto blijkt dat mkb-bedrijven zich bewust zijn van de toenemende cyberdreigingen en investeren om zich hiertegen te beschermen. Voor het jaarlijks terugkerende State of Ransomware rapport werden bijna 3.000 IT-professionals ondervraagd, werkzaam in kleine tot middelgrote bedrijven in acht landen (Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore).

Lees verder  |  Reageer

Zo bescherm je jouw bedrijf tegen cyberaanvallen in 2023

19 januari 2023 - Het aantal cyberaanvallen op bedrijven zal naar verwachting in 2023 verder stijgen. In 2022 hebben maar liefst 45 procent van alle Nederlandse bedrijven al eens te maken gehad met cybercrime. De vraag is niet langer of je erdoor getroffen wordt, maar eerder wanneer. Daar komt bij dat de nieuwe trend onder cybercriminelen is om meer aanvallen uit de voeren op MKB-bedrijven. Waarom? Kleinere bedrijven hebben vaak hun beveiliging  minder goed op orde. Criminelen kunnen daardoor sneller en makkelijker grote schade aanrichten.

Lees verder  |  Reageer

Vijf securityvoorspellingen voor 2023

13 januari 2023 - Van leveranciersvalidatie als nieuwe bedrijfstak tot social engineering-aanvallen op MFA-systemen. WatchGuard Technologies doet vijf  voorspellingen op het gebied van security voor 2023.

Lees verder  |  Reageer

Advertenties hebben het op je voorzien

10 januari 2023 -  ‘Uw computer is besmet. Klik hier om deze op te schonen’. Misschien herken je dit wel van opdringerige pop-ups en advertenties. Uiteraard wordt je computer besmet zodra je klikt. Malvertising is niet nieuw, maar is nu wel in gevaarlijkere vorm gedetecteerd door security-onderzoekers van Infoblox. Zij waarschuwen voor het Omnuator malvertising-netwerk, dat zelfs gevaarlijk kan blijven voor gebruikers nadat ze een besmette website verlaten. Zij blijven dan pop-up notificaties krijgen tot er toch een keer onverhoopt wordt geklikt op een malafide link.

Lees verder  |  Reageer

Adversary-in-the-middle-aanvallen steeds populairder en ICS vaker doelwit

9 januari 2023 - De gevaarlijkste dreiging van Q3 in 2022 werd uitsluitend via versleutelde verbindingen gedetecteerd. Daarnaast zijn adversary-in-the-middle-aanvallen (ook bekend als man-in-the-middle-aanvallen) steeds meer gemeengoed. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn nieuwste Internet Security Report. Ook de aanvallen op industriële controlesystemen (ICS) nemen toe.

Lees verder  |  Reageer

Naar de cloud, hoe krijg je de hele organisatie mee?

27 december 2022 - Er zijn allerlei redenen waarom organisaties ervoor kiezen om hun on-premise omgeving naar de cloud te verplaatsen, denk aan kostenbesparing, meer flexibiliteit en beter om kunnen gaan met een steeds complexere IT-infrastructuur. Zo'n migratie naar de cloud is een aanzienlijke operatie waar de hele IT-organisatie mee te maken krijgt. Het is dan ook niet voldoende om alleen te kijken naar de infrastructuur en de diensten. Uiteindelijk zal alles wat een relatie heeft tot het on-premise datacenter veranderen, van zelfontwikkelde systemen tot fileservers, telefooncentrales en virtuele werkplekken.

Lees verder  |  Reageer

Budgetten voor cyberdefensie in de toeleveringsketen stegen met 86 procent in 2022

22 december 2022 - BlueVoyant heeft recentelijk de resultaten van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar supply chain cyber risk management onthult. Uit dit onderzoek blijkt dat de budgetten voor third party cyber risk management zowel wereldwijd (85 procent) als in Nederland (86 procent) in het afgelopen jaar zijn gestegen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.100 CIO's, CISO's, CTO’s en andere executives die verantwoordelijk zijn voor supply chain & cyber risk management in bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers, onder wie 300 Nederlandse respondenten.

Lees verder  |  Reageer

Mimecast: deel niet te veel op social media

21 december 2022 - Het overmatig delen van informatie via social media brengt ernstige cyberrisico’s met zich mee. Cybercriminelen gebruiken deze informatie onder meer voor digitale aanvallen, oplichting en fraude. Mimecast adviseert consumenten en bedrijven dan ook om extra voorzichtig te zijn met het gebruik van social media.

Lees verder  |  Reageer

DigiCert voorspelt cybersecurity voor 2023

20 december 2022 - DigiCert heeft zijn trends voor de cybersecurity in 2023 en daarna gepubliceerd. Deze voorspellingen, geschreven door DigiCert-experts Dr. Avesta Hojjati, Dean Coclin, Mike Nelson, Srinivas Kumar, Stephen Davidson, Steve Job en Tim Hollebeek, zijn gebaseerd op verschuivingen in technologie, gedrag van kwaadwillenden, cultuur en decennia aan gecombineerde ervaring.

Lees verder  |  Reageer
1  2  3  4  5  ...  53