Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Inzet mediator bij betalingsachterstand werkt

14 augustus 2012 - Geld innen via incasso mediation leidt vaker tot betaling van facturen door schuldeisers. Dat blijkt uit een pilot van Lindorff, die enkele maanden geleden van start ging.

Lees verder  |  2 reacties

EURO2012 zorgt voor golf aan faillissementen

13 augustus 2012 - Twee maanden na de aftrap van het Europees kampioenschap voetbal 2012 in Polen en Oekraïne maakt Atradius de ontnuchterende balans op. EURO2012 heeft in Polen tot een aanzienlijke golf aan faillissementen geleid. Bijna 100 Poolse bouwbedrijven zijn al failliet verklaard dit jaar, waaronder de grootste speler in de sector.

Lees verder  |  Reageer

Marie Claire beats the crisis

13 augustus 2012 - Tijdschrift Marie Claire reikt op maandag 10 september aanstaande voor de achtste keer de Starters Award uit aan een scherpzinnige vrouw die durft te ondernemen, zelfs in tijden van crisis.

Lees verder  |  Reageer

Gemeenten lopen miljoenen mis door leegstand bedrijventerreinen

13 augustus 2012 - Op de 3.776 bedrijventerreinen die Nederland rijk is zijn ruim 270.000 bedrijven gevestigd. Deze bedrijven zijn gehuisvest op ruim 127.000 unieke locaties en hebben een totale WOZ-waarde van ruim 177 miljard euro. Uit onderzoek van Keala Research blijkt dat hiervan op dit moment ruim 43 miljard leeg staat, bijna 25 procent.

Lees verder  |  Reageer
Alle prijzen Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Alle prijzen Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

12 augustus 2012 - Vanaf oktober is de nieuwe CLS Shooting Brake te koop en Mercedes-Benz wil er tenminste € 71.500,- voor hebben. Ook de overige motoriseringen inclusief de AMG-versie hebben een prijskaartje ontvangen.

Lees verder  |  Reageer

ZZP: Zelfstandigenaftrek onder vuur

10 augustus 2012 - Het Centraal Planbureau (CPB) neemt in een recente publicatie de Zelfstandigenaftrek onder vuur. Door de MKB winstvrijstelling en de Zelfstandigenaftrek betalen zelfstandigen minder belasting dan werknemers. De huidige Zelfstandigenaftrek moet eraan geloven als het aan het CPB ligt.

Lees verder  |  Reageer

Bouwketen meer open voor innovaties door economische situatie

10 augustus 2012 - De huidige aanhoudende laagconjunctuur heeft invloed op de mate waarin de bouwketen ingaat op innovaties. Van de uitvoerende partijen in de bouwketen staat 30 procent door de huidige economische situatie meer open voor innovaties dan enkele jaren geleden.

Lees verder  |  Reageer

Discussie erfbelasting grote bedreiging voor familiebedrijf

9 augustus 2012 - De uitspraak van de rechtbank in Breda over de Successiewet heeft waarschijnlijk zeer nadelige gevolgen voor ondernemend Nederland, in het bijzonder voor familiebedrijven. Zo waarschuwt Grietje Frederiks van advies- en accountantsorganisatie Accon avm.

Lees verder  |  1 reactie

MKB bezit merendeel bedrijfswagenpark

9 augustus 2012 - In 2010 bestond het gehele wagenpark op de Nederlandse wegen uit ruim negen miljoen voertuigen. Hiervan waren 1,65 miljoen voertuigen in het bezit van in Nederland gevestigde bedrijven. Het wagenpark van het midden- en kleinbedrijf (MKB) omvatte 1,38 miljoen voertuigen, dat is 84 procent van het totale wagenpark van het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse kantorenmarkt verder in de problemen

9 augustus 2012 - De markt voor kantoren in ons land is in de eerste helft van 2012 verder in de problemen geraakt. Het direct beschikbare aanbod van leegstaande en nog te verhuren kantoorruimten steeg met bijna zeven procent tot 7,62 miljoen vierkante meter, een nieuw record.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven moeten voorzichtiger zijn voor ze zakendoen

8 augustus 2012 - De kans op wanbetaling is sinds het begin van de crisis niet eerder zo hoog geweest. Dit maakt het voor bedrijven belangrijker om kredietinformatie aan te vragen vóórdat ze op rekening gaan leveren.

Lees verder  |  Reageer

Opnieuw flink meer faillissementen

8 augustus 2012 - Het aantal faillissementen is in het tweede kwartaal van 2012 met 21 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 2.753 bedrijven gingen over de kop, vorig jaar in het tweede kwartaal waren dit nog 2.270 bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Curatoren eisen twintig miljoen van Scheringa

7 augustus 2012 - De curatoren van DSB Beheer eisen twintig miljoen euro van de voormalig directeur-grootaandeelhouder Dirk Scheringa. Dit blijkt uit gegevens uit het kadaster die in handen zijn van RTL Nieuws.

Lees verder  |  Reageer

Zeven manieren om uw zakelijke blinde vlekken te verkleinen

7 augustus 2012 - Motorrijders weten het allemaal: automobilisten zien hen vaak letterlijk niet. Dat komt omdat mensen soms fysiek niet in staat zijn om datgene wat ze met hun eigen ogen zien te vertalen naar iets wat de hersens herkennen – een blinde vlek dus.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
536  537  538  539  ...  541