Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Samenwerkende ZZP’er vergroot concurrentiekracht

6 september 2013 - Meer dan driekwart (76 procent) van de ZZP’ers geeft aan dat zij met moeite kunnen concurreren met grotere bedrijven. Van de samenwerkende zelfstandigen, die zich in de markt profileren onder een gemeenschappelijke vlag, blijkt slechts veertien procent hiermee moeite te hebben.

Lees verder  |  1 reactie

100 tips om te starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen

6 september 2013 - Wat heeft u gedaan om te verduurzamen? En welke tips heeft u voor andere ondernemers? MVO Nederland vroeg het aan de bedrijven uit haar netwerk en ontving vele reacties. De 100 beste tips zijn nu beschikbaar op www.mvonederland.nl/tips.

Lees verder  |  1 reactie

De zeven van SEPA

6 september 2013 - Per 1 februari 2014 moeten alle bedrijven werken volgens de nieuwe EU betaling- en incassoregels van SEPA. Volgens de laatste meting is slechts 39 procent van MKB bedrijven begonnen met het doorvoeren van aanpassingen als gevolg van SEPA, aldus het Nationaal Forum SEPA migratie.

Lees verder  |  Reageer

Hangjongeren bezorgen Nederlandse ondernemer onveilig gevoel

5 september 2013 - 42 procent van de ondernemers zet camera’s in om de veiligheid te vergroten. Hiervan zegt veertien procent in continue verbinding te staan met een meldkamer, die verdachte situaties voortijdig signaleert. De helft kijkt pas naar camerabeelden als een incident al heeft plaatsgevonden.

Lees verder  |  Reageer

Startende bedrijven stimuleren werkgelegenheid

5 september 2013 - Vanaf de eeuwwisseling neemt het aantal startende bedrijven - met uitzondering van de jaren 2009 en 2012 - jaar op jaar toe. Aan de andere kant: vanaf 2006 neemt het jaarlijkse aantal opheffingen van bedrijven ook toe en vanaf 2010 nog sterker dan in de jaren daarvoor.

Lees verder  |  Reageer

Zes gouden regels voor klantbehoud

5 september 2013 - De retail staat onder druk. Lege winkelstraten en een laag consumentenvertrouwen benadrukken de noodzaak dat retailers anders moeten omgaan met de markt. Die ommekeer kunnen ze nu al op gang brengen door te focussen op de klanten die ze hebben en hoe ze die moeten behouden.

Lees verder  |  1 reactie
Vernieuwde V8-diesel in Range Rover Sport

Vernieuwde V8-diesel in Range Rover Sport

4 september 2013 - Land Rover kondigt een vernieuwde dieselvariant aan, bedoeld voor de Range Rover Sport. Om de ´Rolls Royce van het terrein´ ook nog wat comfortabeler te maken voegt de Engelsman up-to-date systemen toe en zijn er enkele nieuwe keuzemogelijkheden te bestellen.

Lees verder  |  Reageer

Actie tegen afschaffing zelfstandigenaftrek succesvol

4 september 2013 - Het protest dat FNV Zelfstandigen samen met Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en Platform Zelfstandige ondernemers (PZO) heeft ontketend tegen de plannen van het kabinet om 500 miljoen te bezuinigen op de zelfstandigen en startersaftrek is succesvol. Via www.zzp-protest.nl zijn ruim 41.000 handtekeningen verzameld en de teller loopt door.

Lees verder  |  Reageer

Oudere ondernemer onzeker over pensioen

4 september 2013 - Veel ondernemers die binnen nu en vijf jaar met pensioen gaan, verkeren in onzekerheid of ze wel genoeg geld hebben om van te leven. Slechts 59 procent van de oudere MKB'ers is er zeker van dat ze waarschijnlijk genoeg hebben voor een verzorgde oude dag. Sommige ondernemers geven aan dat ze door de crisis nagenoeg alles zijn kwijtgeraakt.

Lees verder  |  Reageer

Forse stijging aantal B. V. ’s sinds nieuwe wet

4 september 2013 - Sinds de invoering van het nieuwe B.V. recht per 1 oktober 2012 is er een significante stijging zichtbaar van het aantal nieuwe inschrijvingen met de rechtsvorm B.V. In de periode oktober 2012 tot en met mei 2013 werden 45.319  B.V.’s ingeschreven in het Handelsregister, dat is 46 procent meer dan over dezelfde periode een jaar eerder.

Lees verder  |  Reageer

Arbeidsongeschiktheid en verzuim beïnvloeden concurrentiepositie nog meer in 2014

4 september 2013 - Deze week heeft het UWV de parameters voor de gedifferentieerde WGA- en Ziektewetpremie bekendgemaakt. Per 1 januari 2014 komen er, naast de bestaande WGA vast premie, twee gedifferentieerde premies bij voor grote bedrijven: de gedifferentieerde WGA-flex premie en de gedifferentieerde Ziektewetpremie.

Lees verder  |  Reageer
Audi Sport Quattro Concept rijdt 21ste eeuw binnen

Audi Sport Quattro Concept rijdt 21ste eeuw binnen

3 september 2013 - Als grootste fuif tijdens de IAA Frankfurt rijdt Audi de Sport Quattro Concept op het podium. De studie borduurt voort op de 3 jaar geleden getoonde concept met bijna dezelfde naam en is weer een stap dichterbij een eventueel productiemodel.

Lees verder  |  Reageer
Lexus LF-NX Crossover is serieuze blikvanger

Lexus LF-NX Crossover is serieuze blikvanger

3 september 2013 - Kijk, daar houden wij wel van. Natuurlijk scheelt het een heleboel typestress als autofabrikanten ruimschoots voor een belangrijke show hun laatste waar uitstallen, maar een verrassing op z'n tijd herinnert ons fijntjes aan de tijd dat elke autobeurs nog één groot circus met surprises was. Lexus, bedankt!

Lees verder  |  Reageer
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

3 september 2013 - De lak van de fonkelnieuwe Quattroporte is nog nauwelijks uitgehard of Maserati brengt al een limited edition uit. Op de IAA schittert deze Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition en hoewel het officieel nog een concept is, zal het productiemodel niet lang op zich laten wachten.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
468  469  470  471  ...  541