Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus LF-NX Crossover is serieuze blikvanger

3 september 2013 - Kijk, daar houden wij wel van. Natuurlijk scheelt het een heleboel typestress als autofabrikanten ruimschoots voor een belangrijke show hun laatste waar uitstallen, maar een verrassing op z'n tijd herinnert ons fijntjes aan de tijd dat elke autobeurs nog één groot circus met surprises was. Lexus, bedankt!

Vrij onverwachts presenteert Lexus hun nieuwe LF-NX Crossover en knalt die even op je netvlies, zeg! Een kriskras aan lijnen verpakken een stoer profiel dat niet onopgemerkt blijft. En wen er maar vast aan, want dit lijnenspel is een doorontwikkeling op de bestaande "L-finesse"-designtaal van Lexus en zal in de nabije toekomst terugkeren. Ook de LF-NX gaan we mogelijk nog een keer terugzien. Lexus neemt de studie namelijk mee naar de IAA om te peilen hoe het publiek reageert op een compacte crossover van het merk. Wij zijn heel benieuwd naar alle reacties, want hier op de redactie zit de schrik er wel even in.



Swipen
Het interieur van de LF-NX is al evenzo flitsend en futuristisch als zijn carrosserie in Brushed Metal Zilver-lak. Met opnieuw gedurfde, uitgesproken vormen weerspiegelt het interieur het markante exterieur van de auto. Voor het eerst instappen en meteen wegrijden lijkt ons er niet bij, maar Toyota beweert anders omdat de belangrijkste functies van de LF-NX overzichtelijk zijn ondergebracht en makkelijk te bedienen zijn via de nieuwe generatie van haar Remote Touch Interface. Soms is ‘swipen’ over een display al voldoende om iets te laten voltrekken.



Vaag over aandrijflijn
Over de aandrijflijn van de LF-NX is Lexus erg vaag. Volgens het merk is het een ‘nieuwe variant van Lexus Hybrid Drive’, de hybridemodule die nu menig Lexus aanstuurt. We zijn benieuwd, maar daarvoor moeten we waarschijnlijk nog een week geduld hebben. Dan opent de IAA namelijk de deuren.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.