Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Onderbreking bedrijfsvoering belangrijkste cyberrisico volgens bedrijven

29 april 2016 - De kosten van een onderbroken bedrijfsvoering als gevolg van een digitale inbraak is volgens bedrijven het belangrijkste cyberrisico. Terwijl de erkenning groeit dat cyberrisico’s steeds groter en ingrijpender worden, beseffen veel bedrijven niet welke risico’s ze zelf precies lopen en wat ze ertegen kunnen doen.

Lees verder  |  Reageer

Helft zzp’ers bouwt pensioen op

28 april 2016 - De helft van de zzp’ers bouwt, naast de AOW, pensioen op en heeft daarmee inkomen voor later geregeld: een groei van negentien procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in opdracht van Nationale-Nederlanden.

Lees verder  |  Reageer

Aandacht voor cultuur bevordert bedrijfssamenwerking in grensstreken

28 april 2016 - Kleine bedrijven in grensgebieden werken maar weinig samen met businesspartners aan de andere kant van de grens. Verschillen in taal en cultuur worden vaak als oorzaak genoemd, maar dat klopt niet stelt promovendus Wiel Hotterbeekx van de Open Universiteit.

Lees verder  |  Reageer

Drie tips om langdurig verzuim te voorkomen

26 april 2016 - De kennis van Nederlandse ondernemers en HR-verantwoordelijken in het MKB over de regels voor langdurig verzuim schiet danig tekort. Slechts de helft (51 procent) weet precies welke informatie bij wie aangeleverd moet worden als een medewerker (langdurig) ziek is.

Lees verder  |  Reageer

Pijnpunten op de arbeidsmarkt voor werkgevers opgelost

26 april 2016 - Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat minister Asscher bereid is om verschillende knelpunten in de Wet Werk en Zekerheid en rond loondoorbetaling bij ziekte weg te nemen.

Lees verder  |  1 reactie

Cybercriminelen richten zich op de retailsector

26 april 2016 - Uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in het jaarlijkse NTT 2016 Global Threat Intelligence Report, blijkt dat cybercriminelen hun focus hebben verschoven van de traditionele financiële markten naar de retailsector. Organisaties in de retailsector ervaren bijna drie keer zoveel cyberaanvallen als die in de financiële sector, de branche die in het rapport van 2015 boven aan de lijst van cyberaanvallen op organisaties stond.

Lees verder  |  Reageer

Wet op Werk en Zekerheid geen succes in MKB

25 april 2016 - De Wet op Werk en Zekerheid heeft in het MKB geen vruchten afgeworpen. Dat blijkt uit een duidelijk waarneembare trendbreuk van vijf procent in het aandeel bepaalde tijd contracten uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder  |  1 reactie

Tendermanagement steeds belangrijker in bouw, techniek en offshore

25 april 2016 - Doordat projecten in de bouw, techniek en offshore steeds complexer worden, krijgen tendermanagement en de kwalificatie van nieuwe aanvragen steeds meer aandacht en prioriteit. Dit blijkt uit onderzoek van CTB xRM, onder ruim 140 bedrijven in deze branches.

Lees verder  |  Reageer

Omzet uit import voor het eerst hoger dan de omzet uit export

25 april 2016 - De daling van het exportvolume en de sterke groei van de import hebben als resultaat dat in 2015 de totale omzet van de import van occasions (2,1 miljard euro) voor het eerst hoger is uitgevallen dan de omzet van export (1,9 miljard euro). Dit is een van de conclusies die zijn getrokken uit het nieuwe Nationaal Occasion Onderzoek.

Lees verder  |  Reageer
Porsche 718 Cayman nu ook een feit

Porsche 718 Cayman nu ook een feit

24 april 2016 - In het kielzog van de 718 Boxster presenteert Porsche nu diens coupébroer, de 718 Cayman. En ja, ook daarbij is de atmosferische zescilinder verruild voor een geblazen vierpitter.

Lees verder  |  Reageer
400 pk voor Audi TT RS (Roadster)

400 pk voor Audi TT RS (Roadster)

24 april 2016 - Het hing al eventjes in de lucht en hier is 'ie dan: de nieuwe Audi TT RS, die ook meteen als Cabriolet is gepresenteerd.

Lees verder  |  Reageer
Infiniti QX Sport Inspiration: voorbode QX50?

Infiniti QX Sport Inspiration: voorbode QX50?

24 april 2016 - De huidige EX50 stamt nog uit de tijd dat 'ie EX37 heette en de productie daarvan ving aan in 2007. Hoogtijd voor een opvolger dus, vindt ook Infiniti. Met de QX Sport Inspiration wordt alvast een voorproefje gegeven.

Lees verder  |  Reageer
Lexus IS weer ietsje strakker

Lexus IS weer ietsje strakker

24 april 2016 - Door al het overige autonieuws vanaf de Beijing Motor Show zou je de Lexus IS, die daar ook zijn werelddebuut beleeft, bijna over het hoofd zien. Maar hij is toch wel degelijk in 't nieuw gestoken.

Lees verder  |  Reageer

Tien tips voor het kiezen van uw domeinnaam

22 april 2016 - Bedrijven investeren veel geld in het optimaliseren van hun website, maar aan de keuze voor de juiste domeinnaam besteden ze vaak minder aandacht. De domeinnaam speelt echter een grote rol in het verkoopproces. Het bepaalt of mensen de website onthouden en makkelijk kunnen vinden.

Lees verder  |  2 reacties
Vorige  |  
316  317  318  319  ...  541