Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemers behalen betere bedrijfsresultaten door opvolgen fiscaal advies

Nederlandse ondernemers verwachten veel van hun fiscaal adviseurs

Ondernemers behalen betere bedrijfsresultaten door opvolgen fiscaal advies

17 december 2021 - Met fiscaal advies behaalt de Nederlandse ondernemer betere bedrijfsresultaten dan zonder. Dat zegt een ruime meerderheid (65 procent) in onderzoek onder 273 ondernemers uitgevoerd door Nextens. Het advies van fiscaal adviseurs wordt dan ook massaal opgevolgd: 63 procent van de ondernemers zegt dit altijd netjes te doen.

Ondanks de toegevoegde waarde van fiscaal adviseurs, willen ondernemers niet continu bezig zijn met belastingaangiftes. Slecht 37 procent heeft het hele jaar door behoefte aan fiscaal advies. 
 
Verwachtingen over de fiscaal adviseur
Nederlandse ondernemers verwachten veel van hun fiscaal adviseurs. Zo hechten zij meer waarde aan het advies dat de fiscaal adviseur geeft dan aan het doen van de belastingaangifte (65 procent). Daarnaast verwacht negen van de tien ondernemers dat de persoon die de belastingaangiftes doet ook proactief fiscaal advies geeft.
Juliette Goetzee, Managing Director bij Nextens: "We begrijpen maar al te goed dat de fiscale kant van het hebben van een onderneming soms ingewikkeld kan zijn. Het is dan ook niet zo gek dat zij meer verwachten van hun fiscaal adviseur. Het is prettig als de belastingaangifte uit handen wordt genomen, maar de echte toegevoegde waarde zit in het geven van advies. Door ondernemers bijvoorbeeld te wijzen op bepaalde fiscale regelingen, kunnen zij veel voordelen behalen en geld besparen. Omdat het geven van advies tijdrovend kan zijn, lanceren wij een nieuwe tool die geautomatiseerd adviessignalen geeft aan fiscaal professionals. Met Fiscaal advies als service (Faas) helpen wij deze professionals om proactief hun adviesrol te vervullen. Zodat zij hun klanten kunnen helpen zo goed mogelijk door de fiscale wateren te navigeren." 
 
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.