Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse ondernemers nemen niet of nauwelijks vakantie

30 december 2016 - Vakantie en ondernemers. Het blijkt geen match te zijn. Dit wordt duidelijk uit onafhankelijk onderzoek naar de tijdbesteding van de Nederlandse ondernemer dat is uitgevoerd in opdracht van Teamleader. Bijna twintig procent van de Nederlandse ondernemers geeft aan nooit vakantie te nemen.

Voor hen staat het hele jaar dus in het teken van werken, zonder écht even rust te hebben. Eén op de drie ondernemers neemt slechts één keer per jaar minimaal één week vakantie en 31 procent zegt twee keer per jaar minimaal één week vakantie te nemen.
 
Echt even (n)iets doen
Dat er ook een verschil bestaat tussen vakantie nemen en daadwerkelijke rust, blijkt wel uit het onderzoek. Voor slechts 25 procent staat een vakantie gelijk aan helemaal niets doen. Deze groep zet hun telefoon uit, kijkt niet naar de mail en laat het werk volledig los. Daarentegen geeft 60 procent van de bevraagde ondernemers aan dat ze voor dringende zaken bereikbaar blijven en zij houden ook hun mail en telefoon in de gaten. De laatste groep (dertien procent) zegt zelfs de gang van zaken op kantoor voortdurend op afstand te volgen. Echt uitrusten zit er voor hen dus niet in.
"Het lijkt erop dat Nederlandse ondernemers nog moeten leren wat vakantie vieren is," zegt Sjoerd Göddeke, directeur van Teamleader Nederland. "Ondernemers in Nederland werken hard en maken lange werkdagen. Juist daarom is het extra belangrijk om ook eens een weekje vrij te hebben en dan daadwerkelijk rust te nemen. Even uit het bedrijf stappen en de werkzaamheden overlaten aan het personeel. Daar wordt niemand slechter van. Met de juiste tools kan de ondernemer dit ook met een gerust hart doen, alle processen zijn dan immer goed op orde. Door volledig afstand te nemen van de dagelijkse dingen kan de ondernemer bij terugkomst weer met frisse inzichten en ideeën verder gaan."
 

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Chromecast

11-03-2017 12:02  |  

Dit is voor mij zeer herkenbaar. Toch is het heel belangrijk om af en toe even een dag helemaal niks te doen. Dit is lastig. Ik zelf ga vaak een stuk wandelen en neem bewust geen telefoon mee. Dit kan ontzettend rustgevend werken!

nuvakantieboeken.nl

7-03-2022 11:28  |  

vreemd. Vakanties zijn juist de ideale manier om je weer op te laden. Het zorgt voor nieuwe energie op de werkvloer

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.