Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp’er gaat vaker op vakantie dan werknemer

3 augustus 2015 - Terwijl 26 procent van de Nederlanders niet op vakantie gaat dit jaar (Nibud, juni 2015), blijft slechts één op de negen zzp’ers thuis (11,4 procent).

Bovendien blijft de zzp’er 22 procent ook langer weg: 19,5 dagen in totaal. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 729 zzp’ers. De zzp’er gaat dit jaar gemiddeld 19,5 dagen op vakantie. Dat is nét iets minder dan het wettelijk aantal vakantiedagen dat werknemers krijgen bij een fulttime baan: 20,0. En het is 22 procent langer dan de gemiddelde Nederlander, die zestien dagen op vakantie gaat (Nibud, juni 2015).

Bestemming
De populairste vakantiebestemming van de zzp’er is een zonnig land binnen Europa, bijvoorbeeld Griekenland, Italië, Spanje of Portugal. Bijna één op de dertien viert zijn vakantie dit jaar in Nederland (7,9 procent).

Budget
Het gemiddelde vakantiebudget voor het gezin van de zzp’er per persoon per jaar is 1.332 euro. Dat is 11,9 procent meer dan vorig jaar.
 
De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.