Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZZP'er vreest einde ondernemerschap maar kan wel op vakantie: rara?

23 augustus 2013 - ZZP'ers blijken nog genoeg financiële ruimte hebben om de mogelijke lastenverzwaringen, die er aan zitten te komen, te kunnen opvangen. Alleen hebben ze dat zelf niet door. Dat blijkt uit een onderzoek van ZZP Netwerk Nederland.

Tijdens dit onderzoek wisten de 677 ondervraagde ZZP'ers niet over welk onderwerp ze precies ondervraagd werden om sociaal wenselijke antwoorden te voorkomen. De ZZP' ers beantwoordden vragen over het aantal uren dat ze hadden gewerkt tijdens hun vakantie. De twee slotvragen uit het onderzoek betroffen nog een 'korte rondvraag' over de aangekondigde lastenverzwaringen. Echter, de antwoorden op die twee laatste vragen zijn wel gekoppeld aan het feit dat de ZZP'ers op vakantie waren.

Lsstenverzwaring opvangen of vakantie vieren
Maar liefst 71 procent van de ondervraagde vakantievierende ZZP'ers zei dat de lastenverzwaringen 'met zekerheid' het einde van hun ZZP-bestaan inluiden. En dat is opvallend: ZZP'ers zijn blijkbaar nog wel in staat om een vakantie te financieren. Begrijpen zij dan niet dat ze hun ondernemerschap zouden kunnen continueren als ze het 'vakantiebudget' zouden gebruiken voor het voortbestaan van hun bedrijf? "Eigenlijk zeggen deze ZZP'ers dus dat de overheid hun vakantie moet betalen," zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "Of, je kunt de conclusie trekken dat deze ZZP'ers totaal geen zicht hebben op hun eigen financiële situatie en de keuzes die ze daarin maken. Want - het is en blijft merkwaardig dat iemand de ondergang van zijn eigen ondernemerschap voorspelt, door de aangekondigde lastenverzwaringen, terwijl hij blijkbaar nog wel een of meerdere weken – ook in het buitenland! - vakantie kan vieren. Het valt dan blijkbaar nog wel mee met de financiële nood."

Doorsturen  |  4  |  Nieuwsbrief

Reacties

Wesley Swiebel

28-08-2013 22:53  |  

Helemaal krankjorum is die Jerry Helmers. Laat even duidelijk zijn. Ik ben geen zzp-er maar na het lezen van dit artikel ben ik pislink. Voorall over het stukje ze vinden dat de overheid de vakantie moet betalen. De overheid betaald helemaal niks. Zeker niet voor de zzper. Alles word door die mensen bij elkaar verdient met hun eigen handen. En als ze dan niet willen dat er nog meer van ze word afgepikt van het schrale loontje wat de meesten hebben word er gezegd maar je kan wel op vakantie moet de overheid dat dan betalen. Dit is de wereld op zijn kop. Het feit dat die mensen op vakantie gaan. Betekend niet dat dit de overheid geld kost. ( het levert de overheid zelfs geld op met de hoeveelheid luchthaven tax en dat soort onzin.) De overheid betaald geen klote aan de vakantie dat word door de mensen zelf bij elkaar gewerkt. Sommige moeten zo hard werken om uberhaubt op vakantie te kunnen van het schijntje dat er overblijft van de winst die ze hebben. Zzper betalen hun eigen ziekenkosten, ziekte dagen, pensioensregeling (als ze dat al kunnen betalen) Bedrijfs wagen. Dan van de winst die het bedrijf maakt moet belasting worden betaald. Vaak houden ze minder over dan dan iemand in dienst. Vele mensen sparen voor die vakantie ieder jaar die ze nemen omdat iemand ook welleens rust verdient. En dan word er gezegd oh er kan wel een lasten verzwaring bij want je kan blijkbaar op vakantie. Neeh? Wat wou je dan dat de overheid dit betaald? Bah!!!! En Achmed abdoelah met zn uitkering en 15 kinderen zit thuis met een uitkering op de bank gaan met zn alle 6 of 7 weken naar marokko met het hele gezin want zolang gaan ze !!!!!! En die krijgt van samson te horen dattie meer geld krijgt want er moet geniveleerd worden. Die mensen moet ook merkkleding kunnen kopen en op vakantie kunnen Dit is letterlijk gezegd. !!! Geef die mensen maar minder die kunnen blijkbaar met vakantie. En die word egt door de overheid betaald. Evenals de zovele vakanties van de oranjes. En laat de werkende mensen alsjeblieft met vakantie gaan want moeie armen kunnen de samenleving niet dragen. En zonder zzpers ondernemers en werklui om de samenleving te dragen houd het vanzelf op voor ieder ander die geen poot uitsteekt. Stelletje mafkezen.

Wesley

28-08-2013 23:26  |  

En dan nog iets zelfs al zouden die parasieten met hun eeuwige uitkeringen aan het werk willen. Wat ze niet doen. Kan het geeneens. Want de overheid voert zoveel lasten verzwaring door dat er geen bedrijf overeind blijft. En wie durft te zeggen dat het niet meer zo makkelijk is om een uitkering te krijgen zit er dik naast. Ik ken iemand een vrouw die omdat ze dr werk niet leuk vond haar eigen ziek melde. Niet overspannen of iets nee gewoon niet leuk. ( ik ken haar dit geeft ze me zelf verteld)Kort daarna werd ze zwanger. En gaf aan bij haar werkgever zo ziek zwak en misselijk te zijn dat ze niet kon werken. Maar wel hele dagen met moeders ( ook een uitkering ) te gaan shoppen . Dit heeft ze volgehouden tot aan het einde van haar werkcontract. Waarna ze een zwangerschaps uitkering kreeg. Het kind is inmiddels geboren en nu heeft ze een bijstands uitkering. We zijn nu al 2 jaar verder get kind is inmiddels al een jaar oud. Maar mevrouw werkt nog steeds niet. En elke dag lees ik op facebook dat ze naar het strand is. Weekendje weg. Of gewoon lekker shoppen met haar moeder. En als ik dan vraag waarom ga je niet werken word er gezegd. Ja dan verdien ik 200 euro in de maand meer maar krijg ik geen huur subsidie meer van 450 in de maand. En dan moet ik elke dag vroeg me bed uit. Logisch dat die niet gaat werken. Je zou wel gek wezen. En dan luid er maar 1 conclusie werken word bestraft. Thuis op je luie reet zitten beloond. En dan word er ook nog gezegd er kan wel wat minder geld worden verdiend want jullie kunnen nog op vakantie. Maar over uitkeringen aanpakken hoor je niet zoveel dus nogmaals alles op een rijtje.

- Vakantie. Houd in dat mensen teveel geld verdienen. Die moeten we verder bezwaren.
- ondernemers worden extra hard gepakt die kunnen het missen ondanks dat dit de ruggengraat is van de samenleving en iedereen weet zonder ruggengraat zak je in elkaar.
- zieken moeten meer gaan betalen
- Als je werkt en je verdient teveel moet je meer gaan betalen.
- Als je niet werkt hoef je minder te gaan betalen + je krijgt geld
- We bezuinigen op werkelijk alles maar gaan dan zeuren dat er teveel werkeloosheid is omdat er niks meer te doen is want alles is wegbezuinigd.
- we gaan alles nog duurder maken maar niemand koopt dan nog iets want ze kunnen het niet betalen.
- We geven geld uit aan arme landen want die hebben niks. Nee wij ook straks niet meer
- En als je iedereen geld afpakt kunnen ze minder geld uitgeven op die manier komt er minder geld binnen want we komen weer tekort en dan begint de riddel opnieuw tot er straks niks meer overblijft.
- En naar mijn mening is het geld wat uitkeringtrekkers ( bijstand geen ww want dat verdienen mensen zelf bij elkaar) Uitgeven niks waard want dat noemen we een sigaar uit eigen doos.

V. Jak

29-08-2013 23:39  |  

Mooi en slim onderzoek van ZZP Netwerk Nederland. Bewijst dat veel ZZP'ers dus eigenlijk hartstikke hypocriet zijn en dus eigenlijk helemaal niet zo zelfstandig als ze zich voordoen....

Wesley

30-08-2013 15:34  |  

Hoezo als je zpper bent en je wilt geen lasten verzwaring en af en toe op vakantie ben je niet zelfstandig. Wat kost de overheid dit dan?? De overheid neemt alleen van ondernemers en geeft niks terug. Leg mij eens uit wat jij bedoeld dan V Jak.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.