Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Freelancers werken massaal door op vakantie

20 juli 2015 - Veel freelancers komen op vakantie maar moeilijk los van hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van Tentoo Payroll onder haar freelancers.

94 procent van de zelfstandigen blijft bereikbaar per mail en/of telefoon. Daarnaast geeft bijna 50 procent aan door te werken op vakantie.

Bereikbaar
Bijna alle freelancers die op vakantie gaan, blijven bereikbaar voor opdrachtgevers. De meesten van hen zijn bereikbaar, omdat hun opdrachtgevers dat vragen of omdat het nodig is voor het werk. Ruim 50 procent checkt zelfs dagelijks de werkmail.
Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo: "Freelancers blijven graag bereikbaar voor hun opdrachtgevers. Ze voelen veel betrokkenheid bij hun werk en klanten, waardoor zij graag dat extra stapje willen zetten. Ook op vakantie. Daarnaast besteden opdrachtgevers een deel van hun bedrijfsvoering uit aan de zelfstandigen waardoor de freelancer vaak het enige aanspreekpunt is voor het bedrijf."

Doorwerken tijdens de vakantie
Naast bereikbaarheid, heeft een grote groep freelancers er ook geen problemen mee om door te werken tijdens de vakantie. Bijna de helft van de ondervraagden geeft aan de laptop open te klappen aan het zwembad of strand. Als reden wordt genoemd dat het werk niet stilgezet kan worden én dat de freelancer geen geld verdient als er niet gewerkt wordt.
Den Ronden: "Een belangrijke reden om voor een carrière als freelancer te kiezen is vrijheid. De freelancers bepalen zelf waar, wanneer en hoe ze werken. Ook op vakantie kunnen zij aan de slag. Sterker nog; een andere, zonnige omgeving kan heel inspirerend werken! Zo kunnen ze met de voeten in het zwembad geld verdienen én van de vakantie genieten."
Ondanks dat de freelancers niet volledig loskomen van hun werk, ervaart slechts acht procent van hen werkstress op vakantie. Er werken ruim 22.000 freelancers via Tentoo.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

Vis

20-07-2015 10:17  |  

Ik denk dat veel ZZP-ers doorwerken, omdat ze vooral worden geleid uit angst voor baanverlies (als de opdracht voorbij is). De concurrentie is erg hoog! Dus bereikbaar blijven en die stap meer blijven zetten. Dat geld kan worden verdiend tijdens vakantie is fijne bijkomstigheid. Ik kan me tevens niet aan de indruk onttrekken dat het gevoel 'niet gemist te kunnen worden' ook een belangrijke rol speelt bij de verslaving van blijven doorwerken.

De Vries

5-09-2015 09:47  |  

Dat komt ook omdat veel freelancers van hun werk als hobby hebben. Wat is nu leuker om tijdens de vakantie lekker door te werken aan je hobby? Ik vind dat zelf heerlijk!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.