Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Relax en werk efficiënter

10 juli 2015 - De zomervakantieperiode, heel leuk, maar als ondernemer ook stressvol. Het personeel gaat op vakantie, u moet vervanging regelen en zelf wilt u ook wel een weekje naar de Bahama’s.

Anthonie Beuker van Allesineenpakketten.nl geeft een aantal tips om niet in de stress te schieten.
 
Ga rustig naar bed
Wanneer u stress hebt, wat kan betekenen dat u in uw bed ligt te peinzen over uw werk, is dat niet bevorderlijk voor de volgende werkdag. Om stress te voorkomen kunt u om te beginnen beter niet uw e-mail checken kort voor u gaat slapen. Het is veel rustiger in uw hoofd wanneer u nog even een serie kijkt of een boek leest. Als u uw werk echt niet uit uw hoofd krijgt, schrijf het dan van u af en maak notities van wat u de volgende dag wilt doen.
 
Praat!
Een tweede tip, is praten over de stress die u ervaart. Het is fijn om bij uw partner, familie of vrienden even uw hart te luchten. Daarnaast kunnen zij u ook weer handige tips geven of u zelfs een handje helpen! Natuurlijk hebben de meesten het daar te druk voor, maar u weet het maar nooit!
 
Flexibel zijn is niet altijd goed
Ondernemers die bij wijze van spreken alleen een laptop en internet nodig hebben om te werken kunnen vaak hun tijd helemaal zelf indelen. Dit kan er ook voor zorgen dat u tot heel laat in de avond doorwerkt en vervolgens ook heel laat weer begint of gewoon hele lange dagen maakt. Het feit dat u uw eigen tijd indeelt kan ook averechts werken en de rust in uw werkzaamheden verstoren. Breng daarom structuur in uw werk, maar ook in uw werktijden, door goed te plannen. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maak dan een nieuwe planning; u creëert op deze manier een helder overzicht, zodat u er weer met een frisse start tegenaan kunt. Gebruik overzichtelijke tools, zoals ‘Todoist’ om niks te vergeten. 

Pauzeer!
Neem ook wat vaker een pauze. Soms wil iets niet lukken. Ga er dan niet uren mee aan de slag, maar verzet u gedachten door even iets anders te doen. Natuurlijk wil u zoveel mogelijk doen op een dag, maar soms zit dat er even niet in. De volgende dag bent u vast weer super actief.

Tea Time
Last but not least: drink en eet goed. Als zelfstandig ondernemer vergeet u vaak goed voor uzelf te zorgen, omdat werk nou eenmaal voor gaat. Wist u dat een goede voeding kalmerend werkt? Daarom kun u bij stress dat extra kopje koffie beter laten staan, kies dan liever voor een grote kop groene thee. Download tot slot nog een meditatie-app en weg is de stress!

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.