Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ruim een kwart mkb-ondernemers gaat niet ontspannen op vakantie

1 augustus 2013 - Onderzoek: 62% van mkb‘ers houdt vinger aan de pols voor gerust gevoel. Ruim een kwart (26%) van de Nederlandse mkb-ondernemers gaat niet met een gerust gevoel op vakantie omdat zij dan geen inzicht hebben in hoe het gaat met hun bedrijf. 62% geeft aan tijdens de vakantie te volgen hoe het er ‘thuis’ aan toe gaat om zo wél relaxed de vakantiedagen door te komen. Dat blijkt uit onderzoek van Exact naar de rol van ‘de cloud’ binnen het mkb.

Mkb’ers in zakelijke dienstverlening gaan het meest relaxed op reis
Mkb’ers in de zakelijke dienstverlening en accountancy houden tijdens hun vakantie de meeste controle op de zaak met 68%. Van hen geeft ‘slechts’ één op de vijf aan niet ontspannen op vakantie te gaan. Kennelijk geeft het kunnen monitoren van bedrijfsgegevens tijdens de vakantie een bepaald gevoel van rust.
 
In de productie- en handelssector ligt dat met respectievelijk 29% en 24% iets hoger. Slechts 60% van de mkb-ondernemers in de handelssector gaat met een gerust gevoel op vakantie. Voor mkb’ers in de productiesector is dat met 54% het laagst.
 
Mkb-ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn het meest mobiel
Uit het onderzoek blijkt verder dat mkb’ers in de zakelijke dienstverlening in ruim 50% van de gevallen werken met een smartphone die vrijwel altijd meegaat op vakantie. Nog eens 47% werkt met een laptop. Ook een tablet is met 19% goed vertegenwoordigd in deze sector.
 
Op het gebied van mobiliteit wordt deze sector op de voet gevolgd door mkb’ers in de accountancy en administratie. Van hen geeft 37% aan te werken met een smartphone,  41% met een laptop en 14% gebruikt ook een tablet voor werkdoeleinden. Deze twee sectoren zijn eveneens het meest bekend met ‘werken in de cloud’.
 
Altijd en overal toegang tot bedrijfsgegevens geeft rust Uit de resultaten van de ‘Exact MKB Cloud Barometer 2013’ blijkt dat altijd en overal toegang hebben tot belangrijke bedrijfsgegevens en het eenvoudiger delen van informatie met collega’s, derden en klanten als belangrijkste voordelen worden ervaren van het werken in de cloud. En het online mee kúnnen kijken tijdens vakantie zorgt blijkbaar voor meer ontspannen mkb-ondernemers.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.