Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Frankrijk en Spanje favoriet bij (ondernemende) ZZP’ers

31 juli 2013 - De ondernemende ZZP’er die in deze warme zomerweken zijn laptop even gesloten houdt en de telefoon het liefst niet aanneemt, heeft vooral gekozen om dat te doen in Frankrijk (28%) en Spanje (19%). Verrassend genoeg staan de Nederlandse Antillen op een derde plaats als vakantiebestemming: 7% van de vakantievierende Zelfverzekerde Zelfstandige Professionals vertoeft op één van de tropische ABC-eilanden.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 226 ZZP’ers, die zowaar toch nog tijdens de zomervakantie wilden reageren op de vraag m.b.t. de vakantiebestemmingen. Slechts 5% van de ondervraagden blijft in Nederland.

ZZP’ers kiezen verder overduidelijk voor een verblijf in een hotel (30%) of op de camping (28%). De gemiddelde vakantieduur is zeventien dagen, waarbij het opviel dat het gemiddelde drieeëntwintig dagen is onder die ZZP’ers die naar Spanje en Frankrijk zijn vertrokken.
 
Nee - ZZP Netwerk Nederland zal niet bij de overheid aandringen om beleidswijzigingen op te nemen ten aanzien van de gekozen vakantiebestemmingen van ZZP'ers. Maar zo midden in de vakantietijd (= komkommertijd) vonden we het ook wel eens aardig om een nietszeggend onderzoekje te doen, wat tegelijkertijd ook leuk is om te lezen.
 
De gehele top van vakantiebestemmingen is te vinden op www.zzpnetwerknederland.nl alsook de andere onderzoeksresultaten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.