Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Top tien digitalisering: Nederland zakt naar negende plaats

25 februari 2021 - De meest opvallende verandering in de top tien van de wereldranglijst voor digitalisering, is de opmars van China en de forse daling van Nederland. Ons land zakte van de 4e naar de mnegende plaats. China maakt precies de omgekeerde beweging en ging van negen naar vier. De rest van de top tien bleef nagenoeg ongewijzigd. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). In totaal zijn 115 landen onderzocht.

Lees verder  |  Reageer

Ransomware-variant Conti, de ‘dubbele afperser’ die vijf dagen lang werd gevolgd en geëlimineerd

23 februari 2021 -  Met Conti is er een nieuwe ransomware-variant ontdekt. Conti is er een van het kaliber ‘dubbele afpersing’ waarbij de aanvallers data van hun slachtoffers ontvreemden voordat ze deze versleutelen. Vervolgens dreigen de cybercriminelen ermee dat zij de gestolen informatie op de 'Conti News'-site openbaar maken wanneer slachtoffers geen gehoor aan de losgeldvoorwaarden geven. Deze aanvalsstrategie en hoe ertegen op te treden, is terug te vinden in A Conti Ransomware Day-By-Day.

Lees verder  |  Reageer

Aantal incidenten met inloggegevens verdubbeld

19 februari 2021 - Het aantal jaarlijkse incidenten met inloggegevens is tussen 2016 en 2020 bijna verdubbeld. In dezelfde periode daalde echter de totale hoeveelheid aan gelekte data met 46 procent. Dit blijkt uit het nieuwste Credential Stuffing Report van F5, het meest uitgebreide onderzoek op dit gebied. De gemiddelde omvang van een datalek is ook afgenomen, van 63 miljoen records in 2016 tot zeventien miljoen vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Veilig online ondernemen via een VPN

16 februari 2021 - Het kan voor niemand nog een geheim zijn dat we zowel online als offline worden gevolgd. De voetsporen die mensen online achterlaten worden bijvoorbeeld gebruikt om gebruikersprofielen op te stellen voor gepersonaliseerde marketing. Daarnaast wordt ook onrechtmatig geprobeerd toegang te krijgen tot interne bedrijfsinformatie. Als ondernemer is het daarom belangrijk erop toe te zien dat u en uw medewerkers veilig online data kunnen inzien en versturen, zonder zelf veel voetsporen achter te laten. Een VPN of VPN-verbinding helpt hierbij.

Lees verder  |  Reageer

Happy Safer Internet Day: vier tips om veilig online te surfen

10 februari 2021 - Het was deze week Safer Internet Day; een dag waarop mensen eraan herinnerd worden hoe belangrijk het is om veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer ze op internet zitten. Check Point Software Technologies heeft in de afgelopen maanden veel phishing- en ransomware-activiteiten voorbij zien komen, waarbij criminelen het met name op (persoons)gegevens hadden gemunt. De cybersecurity-aanbieder geeft daarom vier tips om gegevens te beschermen tijdens het surfen.

Lees verder  |  Reageer

Pandemie stelt digitalisering Nederlandse MKB uit

1 februari 2021 - Digitalisering is door de coronacrisis een noodzaak voor MKB’ers. Echter blijkt dit voor veel ondernemingen niet zo eenvoudig. Bij Nederlandse MKB’ers is de digitalisering zelfs vertraagd door de pandemie. Sortlist deed onderzoek naar de invloed van de pandemie op de digitalisering van Europese MKB’ers. Hieruit blijkt dat een gebrek aan budget de belangrijkste belemmering is voor de digitalisering van veel Europese ondernemingen.

Lees verder  |  Reageer

Europese bedrijven lopen achter in AI-implementatie

25 januari 2021 - De COVID-19-pandemie heeft de toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie (AI) verder bewezen. Bedrijven gingen AI inzetten om trends te voorspellen, klantervaringen te personaliseren en AI werd (en wordt) zelfs gebruikt om coronabehandelingen en -vaccins te onderzoeken. De crisis onthulde echter dat er ook grenzen zitten aan het traditionele gebruik van AI. In tijden van crises, moeten AI-modellen opnieuw ingericht worden zodat ze blijven werken tijdens grote veranderingen.

Lees verder  |  Reageer

37 procent toename van cyberaanvallen op ziekenhuizen

21 januari 2021 - Check Point Research (CPR) meldt een toename van 37 procent in cyberaanvallen bij Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen twee maanden. Op het wereldtoneel is een toename van 45 procent op zorgorganisaties geconstateerd. Ziekenhuizen zijn aantrekkelijke doelwitten voor cybercriminelen, omdat ze in het huidige klimaat sneller bereid zijn om te voldoen aan de eisen van ransomware. De overweldigende druk van het snelgroeiende aantal coronapatiënten en de recente vaccinatieprogramma's, laat ziekenhuizen kwetsbaar achter.

Lees verder  |  Reageer

Check Point Research ontdekt agressieve Android-malware ‘Rogue’

18 januari 2021 - Onderzoekers van Check Point Research (CPR) ontdekten zopas dat een Android-malwareleverancier samenwerkt met een dark net-marketeer aan een nieuw product: Rogue. Deze nieuwe malware kan apparaten overnemen en data, afbeeldingen, locaties, contacten en berichten binnendringen. De malwareleverancier, die in darknet fora de naam ‘Triangulum’ draagt, betrad begin 2017 al het darknet. In eerste instantie verkocht Triangulum een mobiele RAT (Remote Access Trojan) die zich focuste op Android producten.

Lees verder  |  Reageer

Zes netwerk kanaaltrends voor 2021

28 december 2020 - Zyxel Networks ziet zes belangrijke trends voor resellers voor het komende jaar.  "Nu er vaccins in zicht zijn om de huidige pandemie die 2020 op zijn kop zette in te tomen, is het interessant te zien welke technologische trends in 2021 invloed zullen hebben op het kanal," aldus Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "We hebben ze hier daarom op een rijtje gezet."  

Lees verder  |  Reageer

Zeven security-voorspellingen en -trends voor 2021

24 december 2020 - Security-teams zitten volop in de voorbereiding op het nieuwe jaar. Daarom blikt Proofpoint terug en doet het een aantal voorspellingen over hoe cybercriminelen hun strategieën in 2021 zullen aanpassen. Maar het bedrijf legt ook uit hoe security-teams in Nederland en België daarop kunnen reageren. In maart 2020 werden organisaties gedwongen om massaal over te gaan naar het werken op afstand. Tegelijkertijd moesten zij de bedrijfscontinuïteit waarborgen en kregen ze te maken met pandemie-gerelateerde cyberdreigingen.

Lees verder  |  Reageer

Ook bedrijven lopen risico tijdens feestdagen

17 december 2020 - Doordat consumenten tijdens de feestdagen op zoek zijn naar de populairste online deals van het jaar, vormen ze een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Maar consumenten zijn niet de enigen die risico's lopen. Rafe Pilling, Senior Security Researcher bij Secureworks, ziet dat ook bedrijven risico's lopen.  Rondom de feestdagen maken vaak cybercriminelen gebruik van spam, phishing en malware-advertenties. Cybercriminelen proberen de aandacht van hun slachtoffers te trekken en hen te verleiden om onveilige bestanden te downloaden. Deze techniek word veelvuldig toegepast sinds de uitbraak van het coronavirus.

Lees verder  |  Reageer

Forse stijging aantal aanvallen op bedrijfsnetwerken

16 december 2020 - Ook nu we in coronatijd massaal thuiswerken, blijven cybercriminelen op grote schaal bedrijfsnetwerken aanvallen. In het derde kwartaal van 2020 kwam het aantal netwerkaanvallen zelfs uit op het hoogste niveau in twee jaar tijd. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report.  Bedrijven, partners en hun eindklanten vinden in het Internet Security Report informatie over het actuele dreigingslandschap en best practices voor IT-beveiliging. Het rapport bevat onderzoeksdata, analyses van experts en actuele inzichten op het gebied van malware- en netwerkaanvallen.

Lees verder  |  Reageer

Voor hackers is het elke dag Black Friday

2 december 2020 - In het afgelopen half jaar is 70 procent van de mensen meer online gaan shoppen. Daarbij hebben ze een voorsprong genomen op de uitverkoop-acties zoals Black Friday en Cyber Monday. Sterker nog, zo’n 53 procent geeft aan dat ze helemaal niet meedoen aan de grote sales-dagen. Dat blijkt uit de Holiday Shopping Security Survey die CyberArk liet uitvoeren in meerdere landen. De toename heeft echter ook gevolgen voor het gedrag van hackers; ze springen in op de nieuwe trend door slechte gewoontes in internet- en computergebruik van mensen te misbruiken.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  46