Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Kwart organisaties doet momenteel nog helemaal niets met artificial intelligence en machine learning

11 januari 2022 - 24 procent van de organisaties geeft aan op dit moment nog geen gebruik te maken van artificial intelligence en machine learning. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4 onder 250 respondenten. Zestien procent hiervan zegt wel de mogelijkheden van de technologieën te verkennen. De overige negen procent doet zelfs dat niet.

Lees verder  |  Reageer

Drie beveiligingstips voor het mkb in 2022

6 januari 2022 - We hebben een uitdagend jaar achter de rug en 2022 belooft niet veel anders, aangezien de pandemie voorlopig nog niet is uitgeraasd. Een prioriteit voor elk bedrijf, ongeacht de grootte of sector, is het waarborgen van de veiligheid binnen de organisatie. Afgelopen jaar hebben ook de cybercriminelen de pandemie gebruikt om verwoestend effectief te worden.

Lees verder  |  Reageer

Kwart Europese bedrijven investeert niet genoeg om cybersecurity-incidenten te voorkomen

4 januari 2022 - Volgens cybersecuritydeskundigen had één op de tien incidenten die in bedrijven worden verijdeld, kunnen leiden tot een ernstige inbreuk op de beveiliging. Uit een recent onderzoek van Kaspersky blijkt echter dat 23 procent van de zakelijke besluitvormers in Europa zegt dat hun bedrijf niet genoeg investeert om cybersecurity-incidenten te voorkomen.

Lees verder  |  Reageer

Vier tips om het bedrijfsnetwerk te beschermen

30 december 2021 - Nu de feestdagen bezig zijn waarschuwt Check Point Software Technologies voor de gevaren van verslapte aandacht voor cyberbeveiliging tijdens deze periode. Als een kwaadwillende eenmaal toegang heeft tot een bedrijfsnetwerk, heeft deze tijdens een feestdag of vakantieperiode meer tijd om malware te verspreiden. Hierdoor blijft een aanval veel makkelijker onopgemerkt.

Lees verder  |  Reageer

Bijna helft security-incidenten in 2021 hield verband met ransomware

24 december 2021 - Van januari tot november 2021 hield bijna elk tweede security-incident dat door het Global Emergency Response Team (GERT) van Kaspersky werd afgehandeld verband met ransomware (bijna 50 procent van alle Incident Response-verzoeken)- een stijging van bijna twaalf procentpunten in vergelijking met 2020.

Lees verder  |  Reageer

Bedreigingen voor e-commerce-bedrijven tijdens de feestdagen

16 december 2021 - In het afgelopen jaar hebben we bepaalde trends vastgesteld, onder meer de manier waarop consumenten hun online aankopen doen. Dit heeft gevolgen voor hoe bedrijven moeten reageren op potentiële fraude en hoe ze hun data moeten beschermen. Volgens de Thuiswinkel Monitor heeft 58 procentvan de online consumenten in de eerste helft van 2021 ten minste één aankoop via een smartphone gedaan.

Lees verder  |  Reageer

Retailers stellen Nederlandse consumenten bloot aan e-mailfraude tijdens feestdagen

14 december 2021 - Proofpoint presenteert nieuw onderzoek waaruit blijkt dat slechts 30 procent van Nederlands grootste retailers het aanbevolen en strengste niveau van DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) heeft geïmplementeerd. Dit niveau - reject mode - beschermt hen tegen cybercriminelen die hun identiteit vervalsen en verlaagt het risico op e-mailfraude voor klanten.

Lees verder  |  Reageer

Kleine mkb-bedrijven zien zichzelf nog steeds niet als doelwit van cybercriminelen

25 november 2021 - De meeste kleine mkb-bedrijven (55 procent) en zzp’ers (63 procent) geloven dat hun onderneming geen interessant doelwit is voor cybercriminelen. Ook zien zij cybercriminaliteit niet als een van de risico’s met de hoogste financiële impact. Dit blijkt uit een onderzoek onder ongeveer 750 zzp’ers en mkb-bedrijven dat Ipsos in opdracht van Allianz heeft uitgevoerd.

Lees verder  |  Reageer

Zo zorg je als ondernemer voor een veilige thuiswerksituatie voor het personeel

22 november 2021 - Het thuiswerken heeft ontzettend veel veranderd in het bedrijfsleven. Zo dienen werkgevers ineens op verschillende locaties een werkplek te faciliteren. Deze werkplek dient niet alleen werkbaar te zijn, maar deze dient ook nog eens veilig te zijn! Met de veiligheid van de werkplek doelen we met name op de digitale veiligheid van de werknemers en de bedrijfsgegevens.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven verweren zich niet goed genoeg tegen cyberaanvallen

16 november 2021 - Meer dan de helft (55 procent) van de grote bedrijven houdt cyberaanvallen niet effectief tegen, ontdekt aanvallen te laat en verhelpt ze niet of vermindert de impact van aanvallen niet, zo blijkt uit het State of Cybersecurity Resilience 2021 onderzoek van Accenture, gebaseerd op een enquête onder meer dan 4.700 executives wereldwijd.

Lees verder  |  Reageer

To Pay or Not to Pay, dat is de vraag

22 oktober 2021 - Ransomware veroorzaakt slapeloze nachten voor bestuurders, CIO's en CFO's over de hele wereld en in Nederland. Ook neemt het aantal aanvallen steeds verder toe. Onlangs veroorzaakte de aanval op het ROC Mondriaan, waarbij persoonlijke gegevens van leerlingen en personeel openbaar werden gemaakt, grote schade in de digitale én de echte wereld.

Lees verder  |  Reageer

Hackers vallen 'zero-day' kwetsbaarheden aan voordat bedrijven kunnen ingrijpen

21 oktober 2021 - HP publiceerde recentelijk haar nieuwste wereldwijde HP Wolf Security Threat Insights Report, waarin een analyse van aanvallen op cyberbeveiliging in de reële wereld is opgenomen. Dankzij isolering van bedreigingen die detectietools hebben omzeild en bij de eindgebruikers terecht zijn gekomen heeft HP Wolf Security een uniek inzicht verworven in de nieuwste technieken van cybercriminelen. 

Lees verder  |  Reageer

Werken met partners kan duur komen te staan

15 oktober 2021 - De nieuwste editie van Kaspersky's jaarlijkse IT Security Economics-rapport onthult de toenemende ernst van cybersecurity-incidenten die bedrijven treffen via leveranciers met wie ze gegevens delen. Voor een Europees bedrijf was de gemiddelde financiële impact van een dergelijk incident 1,7 miljoen euro (2 miljoen dollar) in 2021. Daarmee is dit het vijfde duurste type incident voor Europese bedrijven.

Lees verder  |  Reageer

Een op de zeven Nederlanders lijdt financiële schade door phishing

12 oktober 2021 - Bedrijven moeten hun klanten beschermen tegen phishingmails en malafide websites. Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, zo blijkt uit de Monitor Phishing en Merkvertrouwen 2021 van Mimecast. Het onderzoek toont aan dat cybercriminelen de Nederlandse consument op grote schaal bestoken met nepmailtjes. Vaak doen ze zich met behulp van een vals (‘gespooft’) e-mailadres voor als een bekend bedrijf.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  49