Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Hoe machine learning beschermt tegen phishing, mobiele bedreigingen en fabrieksstoringen

26 mei 2021 - Al sinds de jaren vijftig bestuderen wetenschappers actief de mogelijkheden van computerintelligentie. In de afgelopen 70 jaar heeft machine learning (ML) zich ontwikkeld van een theoretisch concept tot een technologie die actief wordt gebruikt - van de aanbevelingenmachine in Netflix tot zelfrijdende Tesla-auto's en van spraakherkenning in Google Translator tot de verkoopstuurprogramma's in Salesforce.

Lees verder  |  Reageer

Basisbeveiliging voor beheersen cyberrisico’s ontbreekt bij veel organisaties

20 mei 2021 - Organisaties hebben nog steeds hun basisbeveiliging niet op orde als het gaat om het beheersen van cyberrisico’s. Ongeacht hun grootte of sector waarin zij actief zijn, scoren veel organisaties niet goed op de vier belangrijkste thema’s in relatie tot cyberrisico’s in 2021: het verkennen van nieuwe risico’s, risico’s bij derde partijen/partners, de focus op maatregelen (ransomware) en het perfectioneren van de basis.

Lees verder  |  Reageer

Verduurzaming IT heeft duw in de rug nodig

12 mei 2021 - Duurzame IT wordt nog lang niet door alle bedrijven omarmd. Slechts één op de drie IT-beslissers neemt duurzaamheid mee als criterium bij de inkoop van IT-producten en -diensten. Bijna een derde zegt dat de belangrijkste reden is dat ze andere prioriteiten hebben. Zo voeren de snelheid, veiligheid en continuïteit van IT traditioneel de boventoon bij deze beslissingen.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde herstelkosten ransomware binnen een jaar verdubbeld

3 mei 2021 - Sophos heeft in zijn onderzoek 'The State of Ransomware 2021' bekendgemaakt dat de gemiddelde herstelkosten na een ransomware-aanval in een jaar tijd meer dan verdubbeld zijn en is toegenomen van € 631.000 in 2020 tot € 1.540.000 in 2021. Het gemiddelde losgeldbedrag dat werd betaald bedroeg € 141.000.

Lees verder  |  Reageer

Oud maar goud: elf procent pc-gebruikers draait oud Windows besturingssysteem

29 april 2021 - Kaspersky heeft een onderzoek uitgevoerd op basis van geanonimiseerde OS-metagegevens van instemmende gebruikers van het Kaspersky Security Network. Uit dit onderzoek blijkt dat in Nederland elf procent van de pc-gebruikers nog steeds end-of-life OS Windows 7 of ouder gebruikt. Dit percentage ligt wereldwijd op 22 procent.

Lees verder  |  Reageer

Telecomsector meest kwetsbaar voor cyberaanvallen

23 april 2021 - Van alle organisaties in Nederland die aangevallen zijn door cybercriminelen behoort 21 procent tot de technologie-, media- en telecomsector. Dit is 60 procent meer dan financiële dienstverlening, die met dertien procent de tweede plaats bezet. De telecomsector besteedt weliswaar het meeste aan cybersecurity (gemiddeld dertien miljoen euro per bedrijf), maar wordt desondanks het hardst getroffen.

Lees verder  |  Reageer

Helft Nederlandse organisaties getroffen door gijzelsoftware

22 april 2021 - De politie registreerde in het eerste kwartaal van 2021 meer dan 3800 gevallen van cybercrime, bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Maar het werkelijke aantal incidenten ligt nog een stuk hoger, blijkt uit een onderzoek onder IT- en securityprofessionals in opdracht van Mimecast.

Lees verder  |  Reageer

Vertrouwen in cloud based applicaties ontbreekt

21 april 2021 - Bij het opstellen van een strategie voor enterprise applicatie-ontwikkeling is het wantrouwen in cloud based applicaties (28 procent) de grootste barrière waar IT-beslissers tegenaan lopen. Dit blijkt uit internationaal onderzoek ‘Digital Enterprise Strategies for People-Led Transformation’ van Unit4. Het onderzoek is uitgevoerd onder zakelijke en IT-beslissers en gebruikers in de dienstverlenende sector, waarvan respectievelijk 50 en 250 in Nederland gevestigd zijn.

Lees verder  |  Reageer

Bijna de helft bedrijven wil meer zekerheid over data security om open banking in te voeren

1 april 2021 - Uit het laatste onderzoek van open-bankingprovider YTS onder financiële professionals, waaronder banken, kredietverstrekkers en retailers, blijkt dat bedrijven betere ondersteuning en richtlijnen willen op het gebied van data security in relatie tot open banking. De respondenten gaven ook aan dat ze deze steun in de eerste plaats van de regelgevende instanties wilden.

Lees verder  |  Reageer

2021 en daarna: topvoorspellingen voor slimme gebouwtechnologie

31 maart 2021 - De term ‘Smart Buildings of slimme gebouwen’ is de laatste jaren erg populair geworden. Zo populair dat de betekenis misschien al wat minder waarde heeft gekregen. Want wanneer kunnen we een gebouw nou echt slim noemen? Hans Smid, Director Digital Building bij Schneider Electric, legt het uit.

Lees verder  |  Reageer

Verbeteren interne expertise een van de belangrijkste redenen voor ondernemingen om IT-beveiligingsbudget te verhogen

25 maart 2021 - Bij de helft (52 procent) van de ondernemingen wordt cybersecurity beheerd door een speciale afdeling, terwijl slechts twitnig procent van de bedrijven van deze omvang een in-house Security Operation Center (SOC) heeft dat verantwoordelijk is voor continue monitoring en reactie op beveiligingsincidenten. Dat blijkt uit Kaspersky's recente rapport over IT-beveiligingseconomie. Toch werd het verbeteren van de expertise van interne specialisten genoemd als een van de belangrijkste redenen om het IT-beveiligingsbudget de komende jaren te verhogen.

Lees verder  |  Reageer

‘Gootloader’ infecteert internetgebruikers in het geheim met malware en ransomware

8 maart 2021 - Onderzoek van Sophos toont aan hoe criminelen de infectiemethode voor financiële malware Gootkit hebben omgezet in een complex platform voor een breed scala aan malware, waaronder ransomware. Gootloader-aanvallers, zoals de criminelen door Sophos worden benoemd, bereiken hun doel door legitieme websites te hacken om vervolgens de inhoud subtiel te wijzigen. Hierdoor kunnen de websites verschillende inhoud aan verschillende bezoekers laten zien.

Lees verder  |  Reageer

Zyxel roept mkb op een effectieve cyberbeveiligingsstrategie op te bouwen

4 maart 2021 - Om criminele bedreigingen het hoofd te bieden, moeten bedrijven hun op afstand werkende personeel dezelfde mate van cyberbeveiliging bieden als op kantoor. Hierbij hoort onder andere het geïsoleerd beschermen van apparaten en bestanden door middel van sandboxing, aldus Peter van der Putten, Head of Channel bij Zyxel Benelux. Phishing en social engineering-methoden worden steeds meer gebruikt door cybercriminelen, mede doordat veel medewerkers op afstand werken. Zodra een apparaat buiten de netwerkinfrastructuur van een organisatie wordt meegenomen en verbinding maakt met nieuwe netwerken en WiFi, worden de risico's groter.

Lees verder  |  Reageer

Top tien digitalisering: Nederland zakt naar negende plaats

25 februari 2021 - De meest opvallende verandering in de top tien van de wereldranglijst voor digitalisering, is de opmars van China en de forse daling van Nederland. Ons land zakte van de 4e naar de mnegende plaats. China maakt precies de omgekeerde beweging en ging van negen naar vier. De rest van de top tien bleef nagenoeg ongewijzigd. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). In totaal zijn 115 landen onderzocht.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  47