Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Advertenties hebben het op je voorzien

10 januari 2023 -  ‘Uw computer is besmet. Klik hier om deze op te schonen’. Misschien herken je dit wel van opdringerige pop-ups en advertenties. Uiteraard wordt je computer besmet zodra je klikt. Malvertising is niet nieuw, maar is nu wel in gevaarlijkere vorm gedetecteerd door security-onderzoekers van Infoblox. Zij waarschuwen voor het Omnuator malvertising-netwerk, dat zelfs gevaarlijk kan blijven voor gebruikers nadat ze een besmette website verlaten. Zij blijven dan pop-up notificaties krijgen tot er toch een keer onverhoopt wordt geklikt op een malafide link.

Lees verder  |  Reageer

Adversary-in-the-middle-aanvallen steeds populairder en ICS vaker doelwit

9 januari 2023 - De gevaarlijkste dreiging van Q3 in 2022 werd uitsluitend via versleutelde verbindingen gedetecteerd. Daarnaast zijn adversary-in-the-middle-aanvallen (ook bekend als man-in-the-middle-aanvallen) steeds meer gemeengoed. Dat concludeert WatchGuard Technologies in zijn nieuwste Internet Security Report. Ook de aanvallen op industriële controlesystemen (ICS) nemen toe.

Lees verder  |  Reageer

Naar de cloud, hoe krijg je de hele organisatie mee?

27 december 2022 - Er zijn allerlei redenen waarom organisaties ervoor kiezen om hun on-premise omgeving naar de cloud te verplaatsen, denk aan kostenbesparing, meer flexibiliteit en beter om kunnen gaan met een steeds complexere IT-infrastructuur. Zo'n migratie naar de cloud is een aanzienlijke operatie waar de hele IT-organisatie mee te maken krijgt. Het is dan ook niet voldoende om alleen te kijken naar de infrastructuur en de diensten. Uiteindelijk zal alles wat een relatie heeft tot het on-premise datacenter veranderen, van zelfontwikkelde systemen tot fileservers, telefooncentrales en virtuele werkplekken.

Lees verder  |  Reageer

Budgetten voor cyberdefensie in de toeleveringsketen stegen met 86 procent in 2022

22 december 2022 - BlueVoyant heeft recentelijk de resultaten van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar supply chain cyber risk management onthult. Uit dit onderzoek blijkt dat de budgetten voor third party cyber risk management zowel wereldwijd (85 procent) als in Nederland (86 procent) in het afgelopen jaar zijn gestegen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 2.100 CIO's, CISO's, CTO’s en andere executives die verantwoordelijk zijn voor supply chain & cyber risk management in bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers, onder wie 300 Nederlandse respondenten.

Lees verder  |  Reageer

Mimecast: deel niet te veel op social media

21 december 2022 - Het overmatig delen van informatie via social media brengt ernstige cyberrisico’s met zich mee. Cybercriminelen gebruiken deze informatie onder meer voor digitale aanvallen, oplichting en fraude. Mimecast adviseert consumenten en bedrijven dan ook om extra voorzichtig te zijn met het gebruik van social media.

Lees verder  |  Reageer

DigiCert voorspelt cybersecurity voor 2023

20 december 2022 - DigiCert heeft zijn trends voor de cybersecurity in 2023 en daarna gepubliceerd. Deze voorspellingen, geschreven door DigiCert-experts Dr. Avesta Hojjati, Dean Coclin, Mike Nelson, Srinivas Kumar, Stephen Davidson, Steve Job en Tim Hollebeek, zijn gebaseerd op verschuivingen in technologie, gedrag van kwaadwillenden, cultuur en decennia aan gecombineerde ervaring.

Lees verder  |  Reageer

Het MKB, productiebedrijven en de openbare sector zijn extreem kwetsbaar voor cybercrime

12 december 2022 - Orange Cyberdefense lanceert zijn jaarlijkse beveiligingsonderzoeksrapport, de Security Navigator 2023. Dit jaar onderzochten en concluceerden de CyberSOC-teams 99.506 potentiële incidenten. Dat is een stijging van vijf procent tegenover het rapport van 2022. De Security Navigator toont aan dat het tempo van de incidenten dit jaar vertraagde, maar het aantal toch bleef stijgen.

Lees verder  |  Reageer

Bedrijven kunnen groei realiseren met digitale transformatie

9 december 2022 - Het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) kan de komende vijf jaar met 3,2 procent worden verhoogd dankzij digitale transformatie. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat Ricoh publiceerde.Het onderzoek is uitgevoerd door Opinium in opdracht van Ricoh, en geanalyseerd door Centre for Economics and Business Research (CEBR). Aan het onderzoek deden 1000 werknemers en 250 beslissers van organisaties in Nederland mee. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties erkennen dat tijdrovende processen een grote impact hebben op hun personeel.

Lees verder  |  Reageer

Vijf redenen om softwarekoppelingen te laten uitvoeren

7 december 2022 - Werken je  met meerdere softwareprogramma’s waarin deels dezelfde gegevens staan? Dan biedt een softwarekoppeling mooie kansen, aldus Kees van Iwaarden van Easylink. Maar wat zijn dé redenen om te kiezen voor softwarekoppelingen? De antwoorden op deze vragen geeft Van Iwaarden in dit artikel.  

Lees verder  |  Reageer

MKB kan weer niet investeren in digitalisering en raakt achterop

6 december 2022 - Eén derde van het mkb heeft de afgelopen twee jaar te weinig geïnvesteerd in digitalisering. Dat is wat de sector zelf aangeeft in een onderzoek van financieringsplatform October. Desondanks gaan nog minder ondernemers in digitalisatie investeren in het komende jaar, vanwege de sluipende recessie en krapte in het personeelsbestand. 

Lees verder  |  Reageer

Afgelopen half jaar wederom forse stijging cybercrime

2 december 2022 - Al jaren lang worden steeds meer Nederlanders slachtoffer van digitale misdrijven zoals phishing, hacking en WhatsApp-fraude. Het afgelopen half jaar was er een flinke stijging van 8,6 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg is cybercrime fors toegenomen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers.

Lees verder  |  Reageer

Veel cybersecurityproblemen bij bedrijven die deel uitmaken van het portfolio van private equity-partijen

1 december 2022 - BlueVoyant heeft onderzoek gedaan naar de cybersecurityrisico’s onder 780 bedrijven die deel uitmaken van het portfolio van private equity-bedrijven. Hieruit blijkt dat het IT-beheer bij deze doelgroep een belangrijk punt van zorg is en dat een groot aantal veel steken laat vallen op het gebied van cybersecurity. Ruim 70 procent van alle kritieke kwetsbaarheden in systemen die verbonden zijn met het internet was het gevolg van gebrekkige cyberhygiëne. Dit maakt de onderzochte bedrijven kwetsbaar voor cyberincidenten.

Lees verder  |  Reageer

Accountantskantoren hebben onvoldoende kennis van cybersecurity

22 november 2022 - Uit onderzoek, uitgevoerd door Sdu en Lupasafe blijkt dat 84 procent van de accountantskantoren onvoldoende kennis heeft op het gebied van cybersecurity en 90 procent van de accountants is onbekend met de NIS2-richtlijn. Dit is verontrustend, omdat met de implementatie van de Europese NIS2-richtlijn (uiterlijk medio 2024), de rapportageverplichtingen en eisen veel zwaarder worden.

Lees verder  |  Reageer

98 procent van de bedrijven ondervindt negatieve gevolgen van cyberaanvallen binnen toeleveringsketen

21 november 2022 - BlueVoyant  onthult de resultaten van het jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar third party cyber risk management. 98 procent van alle bedrijven die aan het onderzoek deelnamen, blijkt problemen te hebben ondervonden als gevolg van een cyberaanval binnen hun digitale toeleveringsketen. Van de Nederlandse bedrijven geeft hetzelfde percentage (98 procent) dit ook aan.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  54