Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Slecht afgestemde B2B e-commerce-software zet IT onder druk en heeft gevolgen voor de bedrijfsresultaten

20 september 2022 - De versnelde digitale transformatie heeft ook tot snelle keuzes geleid met betrekking tot B2B e-commerce-software, waarbij achteraf blijkt dat deze niet altijd aan de behoeften voldoet. Slecht gekozen software heeft de relatie tussen IT en de business beschadigd, blijkt uit de ‘IT Leaders outlook on B2B e-commerce 22/23’. Orderfouten, gebrek aan B2B-functies en lage adoptie door klanten worden genoemd als belangrijke factoren die de relatie met klanten en de business schaden.

Lees verder  |  Reageer

‘Bedrijfsleven moet zich voorbereiden op Q-Day’

14 september 2022 - Quantumcomputing brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Naar verwachting zijn quantumcomputers binnen enkele jaren in staat om de gangbare encryptietechnieken te omzeilen. Mimecast adviseert bedrijven om hier nu al rekening mee te houden en de aanbevolen maatregelen te treffen.

Lees verder  |  Reageer

Security en remote IT-ondersteuning topprioriteiten voor mkb-sector

9 september 2022 - Europese mkb-organisaties zijn nog druk bezig om de uitdagingen van hybride werken op te lossen; twee derde (67 procent) werkt hiervoor aan de optimalisatie van haar IT-oplossingen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een richtlijn voor het mkb om blijvend hybride te werken’ dat Dynabook Europe GmbH in samenwerking met Walnut Unlimited heeft uitgevoerd onder 1.202 IT-beslissers uit het mkb in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland, België en Italië.

Lees verder  |  Reageer

94 procent van de organisaties ondervindt security incidenten tijdens de ontwikkeling van API's

5 augustus 2022 - Salt Security kondigt zijn ‘Salt Labs State of API Security Rapport, Q3 2022’ aan. Uit het tweejaarlijkse rapport blijkt dat 94 procent van de respondenten het afgelopen jaar security problemen heeft gehad tijdens de ontwikkeling van API's. Maar liefst twintig   procent van de organisaties ondervond zelfs een datalek vanwege onveilige API's. Uit het rapport blijkt verder dat het kwaadaardig API verkeer de afgelopen twaalf maanden is verdubbeld.  

Lees verder  |  Reageer

DDoS in Q2: Crypto-collaps en toename aantal slimme aanvallen

5 augustus 2022 - In het tweede kwartaal van 2022 bereikten DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) een nieuw niveau: het aandeel van slimme aanvallen en de gemiddelde duur stegen sterk. In vergelijking met het voorgaande jaar is de gemiddelde duur van een DDoS-aanval met een factor 100 gestegen tot 3.000 minuten. Het aandeel van slimme aanvallen brak bijna het record van vier jaar geleden en was goed voor bijna 50 procent van het totaal.

Lees verder  |  Reageer

Nederlands wantrouwen over data-uitwisseling remt technologische vooruitgang af

5 augustus 2022 - Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse consumenten (64 procent van de Europese consumenten) weet niet wie toegang heeft tot hun persoonsgegevens en hoe die worden gebruikt. Toch staat de meerderheid nog steeds open voor digitale vooruitgang: 59 procent van de respondenten (60 procent in Europa) is ervan overtuigd dat technologie kan bijdragen aan de digitale vooruitgang van hun land door nieuwe banen en bestaansmiddelen te creëren

Lees verder  |  Reageer

MKB dreigt achterop te raken bij ICT ontwikkelingen

22 juli 2022 - Organisaties in het MKB dreigen achter te blijven in de groei van de ICT toepassingen. Dat is een van de belangrijkste uitkomsten van de ICT development-index die jaarlijks in opdracht van brancheorganisatie BTG wordt opgesteld. Petra Claessen, CEO van BTG en BTG Services: "De constatering dat het MKB achterblijft bij de digitale transformatie is zorgelijk en als BTG gaan we, samen met onze partners, actie ondernemen om te voorkomen dat deze achterstand daadwerkelijk ontstaat." 

Lees verder  |  Reageer

Nederlanders vinden een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie

8 juli 2022 - Hoewel de digitale veiligheid van Nederland een van de belangrijkste speerpunten van de overheid is, vindt 86 procent van de Nederlanders een wereld zonder ransomware-aanvallen een utopie. 93 procent denkt dat we over vijf jaar dan ook nog lang niet verlost zullen zijn van cybercriminelen en dat we de internetcriminelen nog niet te slim af zijn. Dat we de aanvallers in de meeste gevallen het geëiste geldbedrag betalen, heeft hier mogelijk invloed op.

Lees verder  |  Reageer

Twee derde van processen Nederlandse bedrijven gedigitaliseerd

7 juli 2022 - Nederlandse bedrijven hebben twee derde van hun processen gedigitaliseerd. Over drie jaar zal dat bijna 80 procent zijn, zo verwachten ze. Ten opzichte van 2021 zijn er geen grote verschuivingen, hoewel de sector handel er positief uitspringt. Over alle sectoren heen is er veel vertrouwen in de toekomst van digitalisering. Maar liefst 56 procent van de ondervraagden denkt dat vrijwel alle processen over vijf jaar zijn gedigitaliseerd.

Lees verder  |  Reageer

Meer dan helft bedrijven zou nooit samenwerken met een bedrijf dat slachtoffer is geworden van datalek

6 juli 2022 - Bedrijven die er niet in slagen zich te beschermen tegen supply chain-risico’s lopen mogelijk lucratieve nieuwe contracten mis, wat een ernstige impact kan hebben op hun bottom line. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Kaspersky "Cyberveiligheid en de supply chain". Hieruit blijkt ook dat de zelfgenoegzaamheid op het gebied van cyberrisico’s bedrijven kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen via derde partijen en dat zij daardoor mogelijk niet kunnen groeien.

Lees verder  |  Reageer

Reisbranche en reizigers doelwit van phishing deze zomer

5 juli 2022 - Consumenten moeten waakzaam blijven tijdens hun vakantie vanwege de verhoogde cyberbeveiligingsrisico's voor zowel individuen als organisaties, waarschuwt Check Point Software. Op vakantie zijn mensen waarschijnlijk niet of minder op hun hoede als het gaat om cyberbeveiliging. Cybercriminelen zijn zich bewust van deze kwetsbaarheid en voeren zo mogelijk hun inspanningen tijdens het zomerseizoen op.

Lees verder  |  Reageer

Human risk is én blijft grootste bedreiging voor cybersecurity

4 juli 2022 - Door een aanzienlijk aantal werknemers dat nu hybride (of volledig thuis) werkt, aangevuld met een toename van het aantal cyberbedreigingen én medewerkers die ‘COVID-moe’ zijn, is het nog nooit zo belangrijk geweest een betrokken en toegewijde beveiligingscultuur te creëren en te behouden.

Lees verder  |  Reageer

Cybercriminelen verkopen toegang tot bedrijven via het dark web vanaf $2000

23 juni 2022 - Met de opkomst van het cybercrime-as-a-service verdienmodel, is de informatie die nodig is om een aanval te organiseren in trek bij cybercriminelen. Experts van Kaspersky analyseerden bijna 200 berichten op het dark web waarin wordt aangeboden om informatie te kopen voor initiële toegang tot bedrijfsfora.

Lees verder  |  Reageer

De grootste bedreigingen en uitdagingen voor cybersecurity in de maakindustrie

23 juni 2022 - Uitbuiten van IT-kwetsbaarheden: Kwetsbaarheden worden in de maakindustrie twee keer zo vaak uitgebuit als in andere sectoren. Hoewel de maakindustrie systemen heeft die vervelende gevolgen kunnen veroorzaken als ze worden gecompromitteerd, zijn de meeste cybercriminelen uit op het laaghangende fruit.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  52