Ondernemen met de beste ondersteuning

ICT/Telecom

Gebruik sociale netwerken, messenger en externe clouddiensten op de werkvloer vormen cyberrisico

27 oktober 2020 - Kaspersky deed recent onderzoek naar de webdiensten die werknemers van kleine en middelgrote bedrijven tijdens het werk het vaakst gebruiken. Van YouTube en Facebook, tot Google-services en WhatsApp. Het gebruik hiervan op de werkvloer, kan een cyber-risico vormen voor het bedrijf. Hoewel organisaties het gebruik met verschillende prioriteiten en machtigingen kunnen reguleren, is het belangrijk om bedreigingen te herkennen en te begrijpen hoe deze bedrijfseindpunten kunnen infiltreren, zoals via phishing in cloudservices.

Lees verder  |  Reageer

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

23 oktober 2020 - Bijna de helft van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 356 gemeentewebsites voldoet 49 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van 2019. Zeeland, Drenthe en Gelderland scoren het best, Groningen is het minst toegankelijk.

Lees verder  |  2 reacties

Drie cruciale aandachtspunten bij websiteontwikkeling

22 oktober 2020 - Als u een (nieuwe) website of webpagina’s maakt of laat maken, zult u merken dat er veel bij komt kijken. Tussen het concept en livegang van een website bevinden zich verschillende fases. Denk hierbij aan onderzoek, wireframing, ontwerp, ontwikkeling, testen en optimalisatie. In de praktijk gaat er nog altijd veel mis tijdens deze fases. Daarom delen developers van IT Agency Competa IT in dit artikel drie aandachtspunten bij het (laten) bouwen van een (nieuwe) website.

Lees verder  |  Reageer

Securitybewustzijn in Nederlands bedrijfsleven ondermaats

21 oktober 2020 - Nederlandse werknemers nemen de dreiging van cybercriminaliteit niet serieus genoeg. Werkgevers kunnen dit securitybewustzijn stimuleren via trainingen, maar Nederland heeft internationaal gezien een forse achterstand op dit gebied. "Er moet echt iets veranderen in de prioriteiten van ondernemers en managers die verantwoordelijk zijn voor cybersecurity," zegt Nick Deen van Mimecast. Mimecast reageert daarmee op het rapport Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven.

Lees verder  |  Reageer

MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken door frustraties over technologie

16 oktober 2020 - Midden- en klein bedrijven (MKB) lopen het risico om werknemers kwijt te raken als gevolg van frustraties over beschikbare technologie voor thuiswerken. Bijna één op de vijf kantoormedewerkers uit de MKB sector denkt erover om over te stappen naar een organisatie met betere thuiswerkvoorzieningen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh, gehouden onder meer dan 500 kantoormedewerkers.

Lees verder  |  Reageer

Data en analysemodellen hebben een houdbaarheidsdatum

14 oktober 2020 - Elke organisatie is erbij gebaat snel op uitdagingen te anticiperen of problemen preventief aan te pakken. Daarvoor is het cruciaal dat zij de actualiteit, precisie en relevantie van bedrijfsdata en analysemodellen monitoren. Beperkt houdbare data en modellen maken het namelijk veel moeilijker om passend op verschillende situaties te reageren en aan de veranderende vraag naar diensten en producten te voldoen. Kloppen de prijzen en de beschikbaarheid van uw grondstoffen nog wel?

Lees verder  |  Reageer

Slechts een kwart van de organisaties houdt betalingsgegevens kaarthouders veilig

13 oktober 2020 - Organisaties wereldwijd blijven de kaarthoudergegevens van hun klanten in gevaar brengen. Volgens het Verizon Business 2020 Payment Security Report (2020 PSR) is dit te wijten aan een gebrekkige security-strategie en uitvoering hiervan op de lange termijn. Doordat veel bedrijven moeite hebben om gekwalificeerde CISO's of security-managers te behouden, is het ontbreken van een langetermijnvisie op het gebied van security zeer schadelijk voor de consequente naleving van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

Lees verder  |  Reageer

Bijna een op de vijf organisaties kwetsbaarder voor hacks dan voor crisis

12 oktober 2020 - Bijna één op de vijf (achttien procent) organisaties geeft aan dat ze op dit moment kwetsbaarder zijn voor illegale hacks dan voor de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 264 IT-verantwoordelijken. Bijna dertig procent (29 procent) geeft aan dat zij de afgelopen vier jaar te maken hebben gehad met een datalek in hun organisatie. Van hen heeft slechts 42 procent melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het melden van een datalek bij de autoriteit is in Nederland bij wet verplicht.

Lees verder  |  Reageer

Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team

8 oktober 2020 - Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering het afgelopen halfjaar drastisch moeten wijzigen. Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, heeft de Nederlandse overheid diverse maatregelen ingevoerd, die soms verregaande consequenties hebben voor het dagelijkse reilen en zeilen van bedrijven. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden. Dit werd sinds half maart al geadviseerd , maar is sinds eind september weer een aangescherpt advies.

Lees verder  |  1 reactie

Drie voordelen van een zakelijke VPN

1 oktober 2020 - Als ondernemer is een goede internetverbinding van groot belang. Een tijdje geen mails kunnen ontvangen of documenten online raadplegen, legt al gauw de zaken plat. Waar niet iedere ondernemer zich bewust van is, is dat ook veilig internetten erg belangrijk is. Een virusscanner is de eerste stap richting veiliger internetten, maar ook een zakelijke VPN is tegenwoordig eigenlijk een must. Briskmagazine vroeg Thomas de Waard van VPNGids.nl naar de voordelen van een zo’n zakelijke  VPN?

Lees verder  |  Reageer

Nederlandse MKB aan de Europese top qua digitalisering

17 september 2020 - Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Dit heeft een studie van Sortlist met behulp van 500 MKB-bedrijven in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bijna aan top staan: 75 procent heeft een eigen website.

Lees verder  |  1 reactie

Wees extra alert op verdachte telefoontjes

11 september 2020 - Consumenten en bedrijven moeten extra op hun hoede zijn voor telefonische oplichting met behulp van spoofing. Deze oproep doet Mimecast op basis van recente incidenten en eigen onderzoek. "Als het telefoonnummer klopt, zegt dat niks over de identiteit van de beller," waarschuwt Carl Wearn, het hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast.

Lees verder  |  Reageer

De meest voorkomende Instagram-scams en hoe deze te vermijden

9 september 2020 - Beveiligingsexperts waarschuwen Instagramgebruikers voor het toenemende aantal scams op het sociale mediaplatform. Vanwege de nadruk te leggen op levendige beelden, kwaliteitscontent en de steeds groeiende populariteit van het platform, heeft Instagram het voor cybercriminelen gemakkelijk gemaakt om zich voor te doen als echte, goedbedoelende mensen.

Lees verder  |  Reageer

Cybersecurity in 2020: vier misverstanden op een rij

4 september 2020 - Cybercriminaliteit is in een rap tempo gestegen door de coronacrisis. Want ook hackers en andere kwaadwillenden zitten als gevolg van de coronacrisis om omzet verlegen. Bedrijven doen er goed aan te accepteren dat ze een doelwit zijn voor cybercriminelen. Ontwikkelingen in cybercrime zijn constant in beweging. De beveiliging van nu is over een paar weken niet goed genoeg meer. Bedrijven moeten proactief met hun beveiliging bezig zijn en er niet achteraf achter komen dat de deur openstond. Dan is het te laat. Want ‘if it ain’t fixed? They’ll break it’.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  44