Ondernemen met de beste ondersteuning

Financieel

Boeterenteregeling is geen garantie voor betere betaalmoraal

28 september 2010 - Een maximale betaaltermijn van dertig dagen is in de praktijk niet af te dwingen, zolang bedrijven de contractuele vrijheid hebben onderling andere afspraken te maken. Bovendien kan dergelijke wetgeving juist leiden tot een slechtere betaalmoraal in Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

28 september 2010 - FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 

Lees verder  |  Reageer

Belasting voor mkb omlaag

27 september 2010 - Kleine en middelgrote bedrijven gaan minder winstbelasting betalen. Het tarief in de vennootschapsbelasting over de eerste 200.000 euro winst die een bedrijf boekt, wordt structureel verlaagd naar twintig procent.

Lees verder  |  Reageer

Premieanalyse bespaart u premiekosten

21 september 2010 - Bedrijven dragen soms ongemerkt teveel sociale premies af aan het UWV. ADP ontwikkelde daarom een service om deze premies voor werkgevers terug te vorderen. Het succes van deze premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project: de gedifferentieerde premiecontrole. 

Lees verder  |  1 reactie

Bouwondernemers verwachten impuls door BTW-verlaging

20 september 2010 - Per 1 oktober  wordt de BTW op renovatie- en herstelwerkzaamheden gedurende negen maanden verlaagd van negentien procent naar zes procent. Deze tijdelijke verlaging van de BTW zal een impuls zijn voor de bouwsector, zo verwacht 60 procent van de ondernemers in de bouw.

Lees verder  |  Reageer

Kredietverzekeraars pakken de draad weer op

15 september 2010 - Kredietverzekeraars breiden sinds een aantal maanden de dekking van transacties in binnen- en buitenland weer uit. "Feitelijk zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met het herstellen van de dekking en met het verhogen van onze capaciteit voor nieuwe aanvragen," aldus Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Reflexzonemassage: minder ziekteverzuim, extra fiscaal voordeel

7 september 2010 - Bedrijven kunnen sinds kort ook Reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen en terug te dringen. De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking.

Lees verder  |  Reageer

Belastingadviseurs bezorgd over kwaliteit Belastingdienst

3 september 2010 - De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) roept de Belastingdienst op de kwaliteit van de relatie met ondernemingen in stand te houden. Veel ervaren inspecteurs gaan met pensioen en worden - mede door bezuinigingen - niet of niet adequaat vervangen. Dat is nadelig voor een efficiënte en effectieve verhouding belastingplichtige-fiscus, en uiteindelijk ook voor ons vestigingsklimaat.

Lees verder  |  Reageer

BTW-voordeel woon/werkpanden verdwijnt

26 augustus 2010 - Op 1 januari 2011 verdwijnt het BTW-voordeel op woon/werkpanden voor ondernemers en zzp’ers. Ook lopende bouwprojecten worden hierdoor geraakt. Voor woon/werkpanden en vakantiewoningen in aanbouw is het van belang het pand zo snel mogelijk tot het ondernemingsvermogen te rekenen, de BTW te claimen en het pand dit jaar nog in gebruik te nemen.

Lees verder  |  Reageer

Jonge Werkgevers steunen ingreep in pensioenuitkeringen

26 augustus 2010 - De Nederlandse jonge werkgevers, verenigd in Jong Management, zijn tevreden met de maatregelen die minister Donner neemt in de pensioenuitkeringen. Het ingrijpen van Donner is volgens de jonge werkgevers noodzakelijk. De ingreep in pensioenuitkeringen toont dat de minister een duidelijke keuze maakt: hij schuift de rekening niet door naar een volgende generatie.

Lees verder  |  Reageer

Kleine ondernemer nauwelijks bekend met SBR

5 augustus 2010 - Nederlandse ondernemers met minder dan 50 medewerkers zijn nauwelijks bekend met Standard Business Reporting (SBR), de gestandaardiseerde wijze van elektronische gegevensuitwisseling tussen ondernemer, overheid en intermediair. Ook zien ondernemers weinig in de door de overheid beloofde lastenverlichting.

Lees verder  |  Reageer
Vorige  |  
...  75