Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

28 september 2010 - FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 

De zzp'er gaat erop achteruit, want de zelfstandigenaftrek wordt niet eens geïndexeerd, aldus voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw. 

Ondernemersstimulans
Het lijkt zo mooi in de Miljoenennota: het ondernemerschap krijgt een stimulans! En wel door verlaging van de vennootschapsbelasting. "Onze leden schieten daar niks mee op," zegt Verhoef. "Als je geen BV hebt, betaal je geen vennootschapsbelasting. En verreweg de meeste zzp'ers, zeker in de bouw en hout, hebben gewoon een eenmanszaak." 

Achteruitgang

De grote ondernemer wordt dus wel geholpen; de kleine niet. Meten met twee maten. FNV ZBo ergert zich eraan dat voor 2011 zelfs geen indexatie van de zelfstandigenaftrek is voorzien. Verhoef: "Dat is voor zzp'ers feitelijk een achteruitgang. Daarom pleiten wij voor een verhoging van de zelfstandigenaftrek. En dan met méér dan de indexatie, want veel zzp'ers hebben de klappen van de economische recessie opgevangen. Daar mag wel iets tegenover staan."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.