Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jonge Werkgevers steunen ingreep in pensioenuitkeringen

26 augustus 2010 - De Nederlandse jonge werkgevers, verenigd in Jong Management, zijn tevreden met de maatregelen die minister Donner neemt in de pensioenuitkeringen. Het ingrijpen van Donner is volgens de jonge werkgevers noodzakelijk. De ingreep in pensioenuitkeringen toont dat de minister een duidelijke keuze maakt: hij schuift de rekening niet door naar een volgende generatie.

Pensioenfondsen willen zekerheid geven van inkomen. Dat ingrijpen niet eerder nodig was, toont de kwaliteit van het stelsel.Jong Management vind het goed dat er verantwoordelijkheid wordt genomen om het voortbestaan van het stelsel te beschermen. Het belangrijkste is dat nu ook voor jongere generaties zichtbaar wordt dat de rekening niet wordt doorgeschoven. 

Toonbeeld van solidariteit
Hierover zegt Huibrecht Bos, voorzitter van Jong Management: "Ingrijpen op pensioenen raakt een groot aantal huishoudens heel direct. Laten we niet vergeten dat er van dezelfde generatie een hele grote groep is die getroffen wordt. Het zou een nieuw toonbeeld van solidariteit zijn als gepensioneerden elkaar nu zouden steunen: intergenerationele solidariteit. Er is al veel solidariteit tussen generaties, zo betaalt de volgende generatie de AOW en de ziektekosten van de vorige generatie. Met jong kapitaal de pensioenuitkeringen van ouderen dekken is niet mogelijk". 

Over Jong Management

Jong Management (JM) is de vereniging van jonge werkgevers verbonden met VNO-NCW. JM inspireert, informeert en stimuleert haar leden om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke ontwikkelingen. Het thema is "persoonlijk en zakelijk groeien". In 32 kringen door heel Nederland komen 1.100 werkgevers maandelijks bijeen op een activiteit of bedrijfsbezoek en delen daar ervaringen en visie.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.