Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Eerste klimaatneutrale gerenoveerde woning is een feit

19 oktober 2011 - In Wageningen is onlangs een woning uit 1947 grondig verbouwd. Het huis produceert nu meer stroom dan het op jaarbasis verbruikt. Genoeg zelfs om ongeveer 25.000 km in een elektrische auto te rijden.

Het ontwerp van Origins Architecten heeft de levensduur van de woning niet alleen verlengd maar ook klaargestoomd voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen. 

Materiaalschaarste

Het huis is net na de oorlog gebouwd in een tijd van grote schaarste aan bouwmaterialen. De constructie is dan ook met een minimum aan materiaal tot stand gekomen. Een halve eeuw later voldeed de woning niet meer aan de comforteisen van die tijd. De bewoners wilden het echter niet slopen en kozen voor een grondige verbouwing met een heel hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaam bouwen. 

Ontluikende techniek

De woning is nu niet alleen energieneutraal, maar beschikt ook ook innovatieve waterbesparende maatregelen. Architect Jamie van Lede van Origins Architecten paste een heel scala aan technische maatregelen toe en ontwikkelde een speciaal systeem van isolerende luiken. Door dit systeem wordt in de winter zoveel warmte binnen gehouden dat de benodigde energie voor de warmtepomp tot een minimum wordt beperkt. Het resultaat is het eerste gerenoveerde huis in Nederland dat klimaatneutraal

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.