Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bereken online wat u kunt besparen met energiezuinige verlichting

4 oktober 2011 - Gebouweigenaren en (ver)huurders kunnen nu zelf berekenen hoeveel geld zij kunnen besparen met energiezuinige verlichting. De Nederlandse Lichtassociatie (NLA) lanceert namelijk een online rekenmodule waarmee u direct ziet wat de vervanging van lampen door energiezuinige alternatieven u oplevert.

Na het afzetten van de investeringskosten tegen de opbrengsten kunt u bovendien de koe direct bij de hoorns vatten: de website bevat een compleet overzicht van verlichtingsspecialisten waar u terecht kunt.

Besparingspotentieel
De NLA ziet in de utiliteitsbouw nog een enorm besparingspotentieel als het gaat om verlichting. Om die reden heeft de NLA een speciale website ingericht, inclusief rekenmodule. Deze rekentool geeft in minder dan drie minuten inzicht in het bespaarpotentieel van kantoorverlichting. Doel is om professionele gebruikers, onder wie gebouweigenaren, (ver)huurders, makelaars en facilitair managers, de voordelen in te laten zien van het renoveren van verlichting. 

Energieslurpers
Tijdens de recessie was de vervanging van kantoorverlichting bij veel gebouweigenaren een ondergeschoven kindje. Sinds het laatste kwartaal van 2010 ziet de NLA echter weer een positieve trend ontstaan. Het merendeel van de professionele gebruikers profiteert echter nog onvoldoende van energiezuinige lichtalternatieven. Vooral in kantoorpanden zijn lichtbronnen vaak enorme energieslurpers. Het vervangen van de huidige verlichting kan de energiekosten dan ook significant verlagen. Gemiddeld zelfs zo’n 30 tot 70 procent. Daarnaast kan het plaatsen van energiezuinige verlichting ervoor zorgen dat het pand een hoger energielabel krijgt, waardoor het pand in waarde stijgt. 

Recycling
Naast het informeren over de mogelijkheden van energiezuinige verlichting, informeert de website bezoekers ook over verantwoorde afvoer van verlichtingsbronnen tijdens renovatie. Oude tl-buizen, spaar- en ledlampen en bijbehorende armaturen kunnen namelijk uitstekend gerecycled worden en moeten daarom gescheiden worden ingeleverd. De NLA werkt hiervoor samen met Stichting LightRec, in Nederland opdrachtgever voor de inzameling en recycling van energiezuinige lampen en armaturen. Uitvoeringsorganisatie Wecycle haalt lampen en armaturen gratis op, mits er een voldoende hoeveelheid wordt aangeboden. Op de website van Wecycle is hierover meer informatie te vinden.

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

pascal

23-04-2017 17:38  |  

Overstappen naar LED verlichting kan werkelijk schelen op je energie rekening. Neem bijvoorbeeld de verlichting van Philips Hue. Volledig LED en makkelijke te besturen met je smartphone.

Hue

3-06-2021 08:25  |  

Ik ben al jaren fan van Philips hue. Simpel te installeren, energiezuinig en ook nog eens prachtige kleuren. Zeker wanneer je dit vergelijkt met andere led lamp fabrikanten.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.