Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Belastingdienst herinnert ondernemers aan inleverdatum belastingaangifte

Begin op tijd met uw aangifte

Belastingdienst herinnert ondernemers aan inleverdatum belastingaangifte

8 april 2021 - Belastingaangifte doen in coronatijd kan voor ondernemers best een klus zijn. Het is daarom verstandig ruim vóór 8 mei aanstaande met de aangifte te beginnen. Om de ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten invullen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

2020 was voor veel ondernemers een bijzonder jaar. Daarom helpt de Belastingdienst ondernemers extra op weg. Zo zijn de hulpteksten in het ondernemersgedeelte van de aangifte aangevuld met informatie over coronamaatregelen. En wie op belastingdienst.nl/ondernemers kijkt, vindt daar de informatie en een checklist om de aangifte voor 8 mei juist en volledig in te vullen.
 
Doe de OndernemersCheck
Ondernemers die twijfelen of zij door de Belastingdienst als ondernemer worden gezien, kunnen vóór het doen van de online aangifte de OndernemersCheck invullen. Deze check geeft ondernemers aan de hand van een aantal vragen snel én anoniem een goede indicatie of zij ondernemer zijn voor de inkomstenbelasting. Ondernemers voor de inkomstenbelasting kunnen in aanmerking komen voor een aantal aftrekposten en regelingen, zoals de zelfstandigenaftrek. Houd er voor de zelfstandigenaftrek rekening mee dat u dan ook moet voldoen aan het urencriterium. Dit is vanwege corona voor 2020 versoepeld.
 
Coronaregelingen
Voor veel ondernemers zijn de verschillende financiële coronaregelingen van belang. Maakte uw bedrijf in 2020 gebruik van coronaregelingen, zoals de TVL of TOGS? Let dan op dat u sommige tegemoetkomingen zelf in uw aangifte inkomstenbelasting moet vermelden, andere zijn vooraf ingevuld. Meer informatie vindt u op belastingdienst.nl/corona en in de online aangifte zelf.
 
Zakelijke kosten aftrekken
In het algemeen geldt: zakelijke kosten kunt u aftrekken, privékosten niet. Veel ondernemers werkten in 2020 thuis. Daarom verwacht de Belastingdienst vragen over het aftrekken van zakelijke kosten voor thuiswerken. Sommige kosten zijn aftrekbaar, bijvoorbeeld als het gaat om kleine kantoorartikelen en zakelijke telefoongesprekken. In andere gevallen zijn kosten niet aftrekbaar, omdat het privé-uitgaven zijn. Op de website van de Belastingdienst vindt u een overzicht met aftrekposten voor ondernemers
 
Goede voorbereiding
Het invullen van de belastingaangifte vraagt om een goede voorbereiding. Om ondernemers hierbij te helpen heeft de Belastingdienst de aangiftechecklist voor ondernemers met 6 checks voor het doen van een goede en volledige aangifte.
 Komt u er niet uit, of is uw financiële kennis niet optimaal? Dan kunt u de belastingaangifte uitbesteden. Bijvoorbeeld aan een fiscaal dienstverlener of een belastingconsulent. Hebt u meer tijd nodig voor het indienen van de aangifte? Vraag dan vóór 8 mei uitstel aan. U hebt dan tot 1 september de tijd om uw aangifte te versturen.
 
Ga voor meer informatie naar belastingdienst.nl/ondernemers.
 

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.