Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB-Claim gaat strijd aan met renteswaps

25 april 2014 - Deze week is MKB-Claim van start gegaan. Het bedrijf richt zich op MKB'ers die met een te dure en risicovolle renteswap opgescheept zitten en er vanaf willen. Bij de verkoop van deze complexe financiële producten hebben banken zoals ABN Amro en ING hun klanten onvoldoende geïnformeerd over de risico's.

De Rabobank heeft het nog bonter gemaakt. Doordat zij de onderliggende Euribor-rente manipuleerde, kon zij over de rug van haar klanten extra winst maken. Banken moeten schade aan hun klanten vergoeden.

Rechter stelt gedupeerden in het gelijk
De rechtspraak is duidelijk: de banken hebben bij de verkoop van renteswaps onrechtmatig gehandeld en moeten de schade aan ondernemers vergoeden. Directeur Stef Smit van MKB-Claim: "De banken verkochten de renteswaps als een product waarmee de rente op een lening kon worden vastgezet. Wat ze er niet bij vertelden, is dat renteswaps bij een dalende rente een negatieve waarde opbouwen. Hierdoor moeten bedrijven enorme boetes betalen als ze van de lening en renteswap af willen. Ook kunnen bedrijven worden verplicht om geld bij te storten of extra zekerheden aan de bank te geven. In deze moeilijke tijden is dat vaak een onmogelijke opgave. Een ander belangrijk verwijt aan het adres van de banken is dat zij de opslagen op de leningen tussentijds verhoogden. Hierdoor moesten bedrijven ondanks de vastgezette rente toch fors meer betalen. Ook dit is onrechtmatig."

No cure no pay
MKB-Claim werkt op basis van no cure no pay. In tegenstelling tot advocaten die ook op dit dossier actief zijn, kunnen bedrijven zich gratis aanmelden voor een eerste beoordeling van hun zaak. Voor een uitgebreide inventarisatie van hun zaak hoeven zij bovendien niet te betalen als daar een negatief advies uitkomt.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.