Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Brisk Index veert op

6 juni 2013 - De Brisk Index heeft afgelopen week een sprongetje voorwaarts gemaakt. De index, opgebouwd uit beursgenoteerde fondsen waarin een ondernemer aan het roer staat of de oprichter nog altijd een flinke vinger in de pap heeft, steeg op weekbasis bijna 6 punten naar een stand van 176,4. De AEX leverde daarentegen juist licht in.

De stijging van de Brisk Index werd gedragen door ASMI (+vijf procent) en Spyker (+negen procent), twee fondsen die niet in de AEX zijn opgenomen. KPN drukte met een weekverlies van negen procent op de Brisk Index, maar aangezien KPN ook in de AEX zit maakt dit voor de vergelijking geen verschil. 

Notoire dalers
Op jaarbasis blijft de Brisk Index nog wel achter op de AEX en dit is vooral te danken aan Homburg Invest en Spyker die respectievelijk 80 en bijna 100 procent aan beurswaarde kwijtraakten. Voor beide fondsen dreigt het doek te vallen en een einde te komen aan de beursnotering. Dit laatste is positief voor de Brisk index, die daarmee twee notoire dalers kwijtraakt. 

Holland Colours
Nieuwe component in de Brisk Index wordt Holland Colours, een verffabrikant uit Apeldoorn waarin oprichter familie De Heer nog altijd een stevig belang houdt. Zoon Jan Willem de Heer is momenteel ook nog voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.