Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Crowdfunding steeds belangrijker voor creatieve sector

20 september 2012 - Door 200 miljoen aan bezuinigingen en een stagnerende markt is crowdfunding het afgelopen half jaar steeds belangrijker geworden voor de creatieve sector. In de eerste helft van dit jaar is al meer geld met crowdfunding opgehaald dan in heel 2011.

Dat stelt Jaap Burgstra, schrijver van het handboek over crowdfunding. Crowdfunding is een nieuwe manier om projecten te financieren via de menigte. Het speelt in op de behoefte van het publiek om financiële steun te bieden aan projecten waarin ze geloven. Mede door de terugval van andere financierings- en inkomstenbronnen is crowdfunding steeds belangrijker aan het worden. 

Opvallende cijfers

Volgens Burgstra is de creatieve sector opvallend succesvol als het gaat om crowdfunding: "In de eerste helft van 2012 is ruim drie miljoen euro opgehaald met crowdfunding, waarvan maar liefst 1,2 miljoen voor creatieve projecten."
Ook is de sector succesvoller in het realiseren van een crowdfunding project: "Ruim 57 procent van alle projecten is afkomstig uit de creatieve sector. Het gecrowdfunde bedrag lag de eerste helft van 2012 overigens rond de 15.000 euro per project." 

Alternatieve inkomstenbron

De creatieve sector moet bezuinigen en heeft te maken met een stagnerende markt. Volgens Burgstra mag uit de cijfers over het eerste half jaar geconcludeerd worden dat de creatieve sector crowdfunding vaker moet gaan inzetten als inkomstenbron. Burgstra: "U moet zich als creatieve organisatie echt gaan afvragen waarom u nog niks met crowdfunding doet. Niet alleen als inkomstenbron, maar juist ook om weer aansluiting te krijgen met de markt.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Jaap

28-09-2012 12:27  |  

Inmiddels is de eerste oplaag van het Handboek Crowdfunding bijna verkocht en is een tweede oplaag in de maak.

Meer informatie over het Handboek Crowdfunding waarin in bovenstaande artikel wordt gerefereerd:

Titel: Handboek Crowdfunding
Ondertitel: Succesvol projecten financieren via crowdfunding
Aantal pagina's: 154 (Boek, gebonden).
ISBN nummer: 978-90-817558-1-8
Website: www.handboekcrowdfunding.nl
Website: www.tekstenuitlegbv.nl


Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.