Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Duurzaam investeringsfonds haalt 100. 000 euro op via MKB Crowdfunding

10 januari 2012 - Een mooier begin van het jaar had Enviu zich niet kunnen wensen. Op 1 januari 2012 behaalde het fonds haar financieringsdoel: 100.000 euro via MKB Crowdfunding.

MKB Crowdfunding is een gezamenlijk initiatief van MKB Servicedesk en Symbid, gericht op het verzamelen van start- of groeikapitaal van ondernemers. Niet eerder bracht een onderneming in Nederland zoveel geld bijeen middels crowdfunding. 

Enviu
Enviu ontwikkelt en vermarkt duurzame innovaties en overtuigde honderden investeerders met een goed ondernemingsplan. Met het geld dat het fonds via crowdfunding ophaalde wil oprichter Stef van Dongen nieuwe bedrijven starten. Zo heeft hij onder andere het idee om een bedrijf te starten voor betaalbare duurzame woningen. 

Succesverhaal
Het geldbedrag dat Enviu binnenhaalde is het eerste succesverhaal van MKB Crowdfunding. Binnen acht maanden had de onderneming 372 investeerders achter zich staan, die gezamenlijk een bedrag van 100.000 euro investeerden. De laatste 10.000 euro werd zelfs binnen 24 uur binnen gehaald. De ondernemer: "Ik wilde eigenlijk al veel langer iets met crowdfunding doen, maar had zelf nooit het geld om een platform te bouwen. Op het moment dat ik hoorde van mkbcrowdfunding, ben ik er meteen ingestapt." Het idee achter crowdfunding spreekt Stef aan. "Dat heel veel mensen een klein bedrag kunnen investeren in iets groots, dat past heel erg bij ons bedrijf. Samen bijdragen aan een groter geheel, dat is mooi." 

Waardige financieringsvorm
Willem Overbosch van MKB Servicedesk, een van de initiatiefnemers van MKB Crowdfunding, is blij met het behaalde doelbedrag van Enviu. "Het is belangrijk dat het eerste succes geboekt is, we hebben hiermee aangetoond dat crowdfunding een waardige aanvullende financieringsvorm is. Sociale media en financiering gaan hiermee hand in hand."

Over MKB Crowdfunding
Het wordt steeds moeilijker om een lening bij een bank te krijgen. Dit komt meestal doordat een ondernemer een tekort aan eigen vermogen of onvoldoende onderpand heeft. Via MKB Crowdfunding kunnen ondernemers op zoek naar investeerders voor hun bedrijf. Het is een laagdrempelige manier om online start- en groeikapitaal op te halen. Al vanaf twintig euro kunnen investeerders een plan ondersteunen en gezamenlijk een financiering van 20.000 tot 2,5 miljoen euro bewerkstelligen. Momenteel zijn 50 ondernemers via het platform op zoek naar investeerders voor hun idee.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.