Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB Servicedesk en Symbid lanceren alternatief voor start- of groeikapitaal

15 april 2011 - MKB Servicedesk lanceerde, in samenwerking met Symbid, tijdens De Week van de Ondernemer een nieuw alternatief voor MKB’ers om start- of groeikapitaal op te halen: MKBCrowdfunding.nl.

Via het MKB Crowdfunding-portaal kunnenn MKB-bedrijven met een kapitaalbehoefte zich presenteren aan mogelijke investeerders. Hiermee biedt het platform een waardevol alternatief voor financiering door de bank. Uit cijfers van het CBS bleek immers dat ruim de helft van de MKB’ers in 2010 meer moeite had om een banklening te krijgen dan in 2007. Banken weigerden vooral door een tekort aan eigen vermogen of onvoldoende onderpand. 

Hoe werkt het?

Ondernemers kunnen MKBCrowdfunding.nl gebruiken als een laagdrempelige manier om financiering online op te halen onder bekenden en alle bezoekers van het portaal. De investeerders verenigen zich in een coöperatie, vervolgens verkrijgt de coöperatie een aandeel in de betreffende onderneming. Zodoende wordt er geïnvesteerd in het eigen vermogen van de onderneming. De volledige transactie tussen investeerder en ondernemer vindt plaats op het portaal MKB Crowdfunding. 

Nieuwe vorm van ondernemen én investeren

Een ondernemer met financieringsbehoefte bouwt met behulp van MKBCrowdfunding.nl een netwerk van aandeelhouders op. Met de aandeelhouders kan de ondernemer online communiceren via het portaal MKBCrowdfunding.nl. Aandeelhouders kunnen op die manier eenvoudig de ondernemer helpen met de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door feedback te geven op strategische keuzes.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.