Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nieuwe financieringsinitiatieven hebben potentie voor MKB

9 juli 2012 - Voor banken is het vaak niet aantrekkelijk klein zakelijke kredieten tussen 50.000 en 500.000 euro te financieren. Een aantal nieuwe financieringsinitiatieven brengen echter potentiële oplossingen voor MKB bedrijven met een relatief lage financieringsbehoefte.

Van een achttal initiatieven heeft Panteia/EIM onderzocht welke financieringsoplossingen zij kunnen bieden. 

Verschil in aanbod en oplossingen
De acht alternatieven verschillen in hun aanbod en manieren waarop zij oplossingen bieden. Bijvoorbeeld de ‘Kredietunies’ willen vooral vreemd vermogen verschaffen en starten binnenkort pilots in regio’s en verschillende branches, het Nederlands MKB-Fonds zoekt de oplossing in achtergestelde leningen en ‘crowdfunders’ maken heel eigentijds gebruik van internet. De verschillende initiatieven variëren ook in hoogte van kapitaalverschaffing.  In hoeverre alle initiatieven in de toekomst worden gerealiseerd blijft nu nog even de vraag: bij MKB-crowdfunding, Crowd about Now, Investeringsplein, Investormatch en Trefi kunnen MKB-ondernemers nu al terecht. 

Bundeling van krachten 
De verschillende initiatieven zijn allemaal bezig met een opstart of zijn net actief in de markt. Zij lopen daarbij tegen belemmeringen aan zoals: gebrek aan bekendheid bij MKB-ondernemers, regelgeving die geen rekening houdt met innovaties in het landschap van financiële aanbieders en het aantrekken van voldoende fondsen. Oplossingen zijn: meer samenwerken met een gezamenlijke communicatiestrategie, gebruik maken van de 'ondernemerskredietdesk', het realiseren van een one-stop-shop voor vreemd en eigen vermogen, en een keurmerk om ondernemers meer zekerheid te geven van de soliditeit en bruikbaarheid van het initiatief.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.