Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB'er straft slordige accountant af met overstap

22 december 2011 - MKB'ers houden niet van slordige accountants. Het maken van fouten wordt als belangrijkste reden genoemd voor het overstappen naar een ander kantoor. MKB'ers beoordelen overigens hun eigen boekhouder of accountant met gemiddeld een 7,5. Een kwart geeft zijn financieel adviseur zelfs een 9 of een 10.

Dit blijkt uit onderzoek van Alfa Accountants en Adviseurs in samenwerking met BusinessCompleet.nl, waar 894 MKB'ers aan deelnamen. 76 procent van de deelnemers heeft nul tot vijf werknemers in dienst. 

Beoordeling adviseur

De meerderheid is dus dik tevreden over zijn financieel adviseur. 74 procent van de ondernemers vindt zijn accountant bovendien een betrouwbare partner.
Toch is er nog een significant deel niet tevreden: elf procent geeft zijn adviseur een onvoldoende of overweegt zelfs om over te stappen. Ook komen verbeterpunten naar voren: achttien procent van de ondernemers geeft aan dat de kennis van (belasting)regels en wetgeving van hun adviseur kan worden verbeterd. Daarnaast vindt bijna een kwart van de ondernemers de helderheid van facturatie voor verbetering vatbaar. 

Belangrijkste factoren bij keuze accountant

Een aantal factoren spelen bij ondernemers een belangrijke rol als er een keuze gemaakt moet worden voor een accountant. Ondernemers geven aan het zeer belangrijk te vinden dat er een klik is met de contactpersoon en deze persoon de zaken begrijpelijk uitlegt. Ook moet de jaarrekening helder zijn en het liefst heeft de ondernemer een accountant die in de buurt is gevestigd. 

Top vijf redenen om over te stappen

Een goede, persoonlijke band met de adviseur is dus belangrijk voor de ondernemer. Toch kan die band makkelijk worden verbroken. De belangrijkste reden voor een ondernemer om over te stappen, is als de accountant fouten maakt. Andere omstandigheden die voor de ondernemer een reden zijn om op zoek te gaan naar een ander:
- Stijgende prijzen
- Onverwachte facturen
- Het vertrek van een contactpersoon
- Geen duidelijke facturen 

Vaste prijs

Ondernemers betalen liever een vaste prijs dan een rekening op basis van uurtarief. Maar liefst 65 procent van de MKB'ers geeft aan dat hij graag vaste prijsafspraken maakt met zijn financieel adviseur. Daarbij maakt het niet uit of de ondernemer een laag of hoog inkomen heeft; elke inkomenscategorie prefereert vaste prijsafspraken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.